buss eller tåg?

Jag sitter vid köksbordet och funderar på när jag ska åka hem. Äntingen i morgon 06.20 med tåg eller på söndagn 08.55 med buss. Det är ett svårt dilemma. Det är det faktiskt. Bussen går direkt tar fem timmar. Tåget tar fyra timmar och 45 minuter. Men är betydligt bekvämare, som natt och dag skulle man kunna säga. Men väldigt tidigt. Men samtidigt behöver jag kanske morgondagen hemma till att plugga. Ja fan jag vet inte. Jag vet inte vilket som väger tyngre än det andra. Nu är jag mest trött och skunne vilja sova en liten stund.
Vad skulle ni valt? Buss eller tåg?

lite stressat just nu.

Skriver på mitt arbete. Känns som det aldrig kommer hinnas klart. Men jag hoppas jag hinner klart med faktabiten idag. Det är väl det största biten så det vore ju väldigt bra om jag blev klar med den. Men det är en bit kvar. Tar lite paus nu. Började dock inte så tidigt som jag hade tänkt. Känner mig lite halvkrasslig idag och är inte direkt just nu sugen på konserten ikväll. Men det kommer nog bli trevligt.
Funderar på när jags ka åka hem. Med tanke på att jag inte har pluggat så mycket förrens nu så har jag ganska mycket att ta igen. Två böcker ska läsas ut och arbetet ska vara klart. Varav den ena boken som är på engelska har jag inte ens börjat på. Det känns ju väldigt lovande.
Jaja. Nu ska jag inte vara bitter men lite stressad känner jag mig så det är bäst jag sätter fart på skrivandet igen.


trav

Det var gott med kebabpizza. Självklart inte lika gott som i VMO men det är det aldrig. Det har man lärt sig. Säga vad man vill om VMO men pizza det kan staden i allafall leverera. Det må jag säga.
Sen har vi ätit godis och cheescake. Hjälp.
Nu sover Fredrik en powernap innan jobbet och jag sitter i fåtöljen och kollar på trav. Fast jag kan bara titta ut genom fönstret så har jag det live från Solvalla. Coolt.
Tänkte lägga mig tidigt. I morgon ska jag plugga hela dagen. Från morgon till kanske tre fyra någon gång. Sen blir det konsert på kvällen. Det ska bli trevligt.
Annars då. Träffade Sune innan för en fika. Det var trevligt. Pratade och drack kaffe. Var uppe i lägenheten och saknade det lite.


Trav på Solvalla.

kebabpizza

Nu ska det ätas pizza. Kebabpizza.
Ingen fladdemus-kebab utan med riktigt kebabkött.
Det finns ett grekiskt fastfood här i Sumpan och där kan man få sådant kött. Så gott så!
Men nu luktar det bränt i köket. Undrar vad det är? Fredrik skulle ju bara värma pizzorna lite?

dagen såhär långt

Har precis plattat håret nu och ska strax fortsätta göra mig i ordning lite. Tänkte bara kika in och skriva någon rad.
Jag orkade inte gå upp klockan sju, jag låg och drog mig till Fredrik kom hem strax efter åtta och då gjorde han frukost på sängen till mig. För jag sa att jag va värd det. Snällt va. Han som har jobbat hela natten haha. Stackarn. Men vi åt frukost tillsammans och sen vid nio traskade jag upp och satt och bläddrade i böcker och kollade på Top Model. Eftersom jag inte fick någon gjort framför tvn så begav jag mig till köket i stället och kom igång med skrivandet. Sakta går det men det går framåt i allfall.
Vi strax innan elva ringde Sune och vid ett ska vi träffas vid Skrapan. Sen ska vi bestämma därifrån var vi ska ta vägen.
Det ska bli väldigt trevligt att träffa Sune. Det var flera månader sedan. Nästan tre månader sedan. Så lång tid har vi nog aldrig varit ifrån varandra då vi har rätt mycket att ta igen må jag säga.

halv åtta

Godmorgon.
Jag ligger i sängen och kollar på the Voice på kanal 5. Vaknade vid sju och det kändes som en bra idé att gå upp. Det gör det inte längre. Nu ligger jag och dra mig. Försöker vakna till men jag är så trött så kanske att jag somna om i stället.
Jag känner mig stressad inför arbetet som ska göras. Det är så stort och det är så mycket och det är verkligen mycket större än vad jag har trott.
Men i allfall. Godmorgon på er.
Idag ska jag in till stan och träffa Sune. Det ska bli väldigt trevligt. Jag saknar honom.


ändrade planer

Det här med historiarbetet får vänta. Becka ringde precis och vid ett ska jag träffa henne i stan för att äta lunch. Mycket, mycket trevligare än att sitta och plugga. Haha.
Kanske ska köpa mig skorna som jag hittade igår också.

sova eller dricka te och äta bullar?

Godmorgon.
Fick inte ett så härligt uppvaknande som jag hade hoppats på. Jag lyckades nog vakna lite på fel sida. Inte så härligt. Jag hade gärna velat sova lite längre. Funderar faktiskt på att gå tillbaka in till sängen och krypa ner och sova lite till och förhoppningsvis vakna på rätt sida.
Undrar vad som händer idag.
Ska börja på mitt historiaarbete någon gång under dagen. Men motivationen är inte här för tillfället.
Så alternativen denna morgon.
1. Gå tillbaka till sängen och förhoppningsvis vakna på rätt sida.
2. Koka te och äta kanelbullar och någon macka till frukost.

nybakta bullar med mjölk

Det blev inga kringlor men det blev fina kanelbullar. De är så goda så.
Nu blir det nybakta bullar med mjölk.


min karl bakar kringlor

Idag har jag och Fredrik varit på stan. Jag köpte ingenting. Det var lite tråkigt men jag hittade faktiskt inget. Funderar på ett par skor som jag kanske ska köpa senare i veckan men annars var det en billig runda för både mig och Fredrik som endast köpte ett par vantar.
Sen fick jag apelsinjuice i min väska och blev sur. Ingen chailatte han jag köpe heller för det var så väldigt lång kö på Espresso House och bara tio minuter tills pendeln skulle gå. Jag gav det fem minuter men jag fick ge upp annars hade vi missat tåget. Jaja.
Nu har jag sovit en liten stund och Fredrik bakar bullar. Det ska minsann bli rätt gott att fika på lite senare. Eller kringlor är det han bakar. Så söt som bakar. Han sköter hushållet på ett ypperligt sätt den mannan. Ett riktigt kap!
Puss

fint höstväder en tidig måndagmorgon.

Godmorgon.
Jagvaknade tidigt idag. Har suttit och skrivit klart svenskan och har precis skickat in det. 17 sidor blev slutresultatet när alla uppgifter var gjorda och det var bara ett kapitel. Ett sådan ska jag göra varje vecka. Förhoppningsvis är det inte lika många och stora uppgifter på kommande kapitel.
Fredrik ligger i sängen och sover. Han sa att han skulle sova länge idag och att han inte tänkte gå upp klockan nio, det är nog bäst jag inte väcker honom nu då.
Jag får underhålla mig på eget vis. Tänkte läsa Freja och äta after eight. Senare idag ska vi in till stan och shoppa, fika på något trevligt fik och kanske baka kanelbullar när vi kommer hem. Det verkar bli ett fint höstväder i storstan idag.


söndag

Nu tänkte jag snart krypa ner jämte Fredrik som ligger i sängen. Han sitter med sin data och jag med min. Väldigt mysigt vi har det just nu. Haha. 
Dagen har bestått av att äta frukost i sängen, mysa och kolla på en massa 2½ men avsnitt. Som vi nu ska fortsätta med när jag kryper ner jämte honom. Sen har jag pluggat och nu har vi myst och kollat på tv och sånt.
I morgon ska jag försöka komma upp i rimlig tid och plugga lite innan Fredrik vaknade. Sen ska vi ut på stan och shoppa. Jag ska besöka Antikt Gammalt och Nytt och kanske kan hitta något på NK för mitt presentkort. Men jag känner mig så stor nu så egentligen vill jag inte köpa upp presentkortet än. Vill gärna gå ner några kilo som man har lagt på sig först. Usch. Dessutom ska jag leta efter vinterskor. Förra gången jag var i Stockholm hittade jag ingenting. Hoppas på lite mer framgång på det planet i morgon. Funderar dessutom på att klippa mig någonstans.
Ja det var morgondagen det.

helgen

Sitter och pluggar svenska. Det är tråkigt just nu, inte direkt det jag vill göra en söndag som denna. Jag och Fredrik har kollat på 2½ men och Californication och sen var det dags att slå upp böckerna och börja skriva lite. Alltså dessa uppgifter osm jag ska göra är helt sjut många och stora. Jag är resan upp i tio sidor på datorna och jag är inte klar än. tio sider och många av uppgifterna är att jag ska skriva mindre uppsatser och dyligt. Jag skriver skriver och skriver men tycks inte bli klar ändå. Ska försöka göra klart det mesta nu så jag inte behöver göra så mycket i morgon. Då tänkte vi ta en tur in till stan och baka kanelbullar.
Helgen har varit bra. Det har varit dåligt med uppdateringar. Men igår beställde vi pizza som vi fick hemkörd. Det är väl fantastiskt med hemkörningen ändå. Dock är pizzorna inte alls lika goda som i VMO. Inte på långa vägar måste jag säga. Men de duger. Sen drack vi vin, kollade på stjärnor på is och Svensson Svensson och spelade Wii. Vi spelade bowling och jag var grym vann fyra gånger och Fredrik vann två. Haha. Det var andra gången jag spelade, det tycker jag var väldigt bra gjort av mig. Jag bjöd minsann på ett hårt motstånd.
Senare ikväll blir det mys och kansk att vi kan spela lite poker. Det är roligt.
Nu ska jag återgå till att skriva mitt repotage. Väldigt skoj. Sen har jag en massa andra uppgifter att skriva också.
Puss

1000

Detta är mitt 1000:e inlägg. Jag hade velat göra något fint men det blir inte så just nu. Jag är för trött och har ingen inspiration.
Men jag är i Stockholm och det är härligt. Jag har en fin man som ligger och kliar mig på ryggen och pillar mig i håret vilket är bland det skönaste som finns.
Nu tänkte jag lägga mig jämte honom och kramas och kollar på några avsnitt av Californication sen ska vi sova och kramas ännu mer.
I morgon är det lördag och då ska vi bland annat storhandla på Willys. Där säljer de after eight för bara 10 kr. Det är därför jag ska dit och Fredrik ska handla en massa andra lite mer nyttiga och bra saker. Sen kanske vi ska på fest på kvällen och jag kanske ska klippa mig en lugg. Men det ska jag sova lite på först och fundera vidare på i morgon.
Puss!

te och data.



Sitter i sängen och har vaknat nu efter min lilla eftermiddagsvila. Dock känner jag mig rätt trött och inte alls så utvilad som jag hade hoppas på. Känner mig tröttare än vad jag var när jag gick och la mig.
Nu har jag i allfall gjort mig en kopp te och försöker vakna till. Funderar på en promenad, det är fint väder ute. Men nu hittar jag alla slags undanflykter för att slippa plugga på medeltiden. Vi har seminare i morgon, kommer knappt ihåg hur det funderar, men är det svårt? Man ska väl prata och dra slutsatser och sådant. Men jag vet inte hur det ska gå.

Idag kanske jag borde träna. Men jag har inte bestämt mig än.

Nä nu ska jag sätta igång så jag slipper sitta hela kvällen med det här.

goddag

Goddag. Sitter och funderar på ifall jag ska beställa biljett till Stockholm nu. I så fall åker jag i morgon efter lunch. Det vore ju bra för då är jag i Stockholm runt fem fem tiden och så i Sumpan halv sex. Så ja det vore ju trevligt. Då hinner jag umgås lite med Fredrik innan han åker till jobbet också. Inte som förra gången då vi hann träffas i typ 20 minuter innan han var tvungen att åka till jobbet. Det låter rätt bra tycker jag. Dock är det ett litet problem. Det blir väldigt stresstig från skolan och till tåget om jag ska hem och så emellan och lämna bilen och hämta väskan. Annars få jag ta med mig väskan till skolan och ta taxi därifrån. Det är det jag inte riktigt har funderat ut än men det löser sig. Jag hoppas att min farmor kanske kan köra mig till stationen. Det vore guld. Men jag har inte pratat med henne än. Annars få jag ta en taxi, för man kan väl besälla taxi så att man få den ett viss klockslag? Det borde man i allfall.
Jaja.
Nu ska jag hänga upp lite tvätt och sen vila lite.

den 21 oktober 2008



Sitter och äter clementiner. Har blivit beroende av något slag. Men det gäller att passa på medans de är sådär små med tunt skal för sen blir de stora och torra och då är de vidriga. Därför är det bättre att äta sig mätt på dom redan nu känner jag.
Fy så mörkt det är ute när klockan ringer vid sju. Det är nästan natt ute fortfarande.
Jag har i allfall försökt läsa om medeltiden. Det går rätt trögt men tänkte jag skulle fortsätta lite nu och sen göra mig i ordning och åka till skolan och ha engelska lektion. Sen är det hem och plugga igen. Härligt!

bada badkar

Nu tänkte jag ta mig ett bad. Det är inte så ofta jag gör det. Men det är ju faktiskt väldigt trevligt, speciellt när man är två, men det är jag inte idag. Idag är jag ensam. Det är också rätt trevligt. För då slipper man trängas i ett redan litet badkar.


BIld från Fredriks badkar i Sundbyberg. Då det så härligt skummade över av badskum.


ingen motivation

Nu sätter jag mig med böckerna. Det går segt idag. Var är min motivation? Jag tycks ha tappart bort den totalt. Så går det när man slappar hela helgen.
Snart åker jag i allfall till Stockholm och det ska ju bli väldigt trevligt faktiskt.
Puss

nybakta frallor

Jag och Malin har precis varit på Citygross och handlat frallor. I helgen fick man köpa 10 frallor för 15 kr. Men idag kostade de minsann 2.50 ky styck. Det tycker jag var lite dyrt faktiskt. Jag hade ju hoppats att de skulle ha det där med 10 frallor för 15 kr som standardpris men ack nej.
Köpte lite frallor och ägg och block till mitt plugg så nu är jag rustad för en dag med snoken i boken helt enkelt. Men först. Lite slappande i tv-soffan och frukost med nybakta frallor. En fin måndagmorgon ändå måste jag säga.


07.41

Godmorgon.
När Fredrik ringde på beställning 06.50 så trodde jag fortfarande det var natt.
Jag vaknade och kollade lite på psykologin men har inte blivit klokare ändå. Funderar på ifall jag ska sova lite eller om jag ska gå upp och börja plugga historia.
Malin har sovmorgon som om någon timme eller så ska vi åka och köpa frallor och äta en god frukost tillsammans. Det är mysigt.

dröm sött

Då var det snart dags att bädda ner sig i sängen. Jag har försökt läsa lite på psykologin. Jag förstår ingenting av VG/MVG frågan. Eller jag förstår frågan men jag tycks inte kunna finna svaret i boken som det står. Jag har börjat läsa lite för att kunna besvara den men jag vet inte hur jag ska lägga upp det riktigt. Jag få fortsätta fundera på det i morgon för i morgon tänkte jag nämnligen göra klart den så jag slipper fundera på det mer.
Jag hade ju kunnat få en massa gjort idag men det har inte funnits någon insperation och jag har bara velat lega i sängen och pussas hela dagen. Tyvärr har jag inte haft någon att pussa på efter tjugo i elva idag. Det är lite tråkigt.
Nu ska jag kanske läsa lite i Freja igen. Eller om jag ska ta och släcka och krypa under täcket och sova lite för jag tänkte gå upp redan klockan sju i morgon om jag orkar. Ha beställt en väckning från Fredrik för det är mycket trevligare att vakna av att han ringer än alarmet. Det är då ett som är säkert.
Puss och godnatt.  


tack emelie och speciellt emil

Det har blivit lite svenska ord men inte mycket mer än så. Jag har däremot suttit i telefon med Emelies karl Emil och fått hjälp med att installera Office som jag har fått av dom. Hur snällt är inte det?
Jättesnällt att han hjälpte mig en söndagkväll. Men nu har jag precis ringt och stört dom igen för att det mesta verkar äntligen fundera som det ska men nu är det bara rättstavningen som inte fungera på Word och jag som skriver som en kråka ibland behöver ju ha ett sådant så jag kan rätt till mina mina felstavningar.

Rättstavningen är fixad och jag är glad.
Tack så mycket! Det var väldigt snällt av er!

de senaste dagarna

Godkväll vänner!
Det har varit lite glest med inlägg de senaste dagarna. Jag har faktiskt, för en gångs skull, haft annat för mig. Haha.

I torsdags så åkte jag och Elin till Växjö och träffade Emelie, Johanna och Maria. Åt god mat och sen gick vi i regnet iväg till ett café och drack kaffe och åt kladdkaka. Kanon trevligt och mysigt! Mer sånt!

Under fredagen hämtade jag böcker på biblioteket och sen åkte jag och mamma och handlade på Citygross. Det är ju en väldigt stor händelse i stan att Citygross har slått upp sina portar. Sen pluggade jag ytterst lite och på kvällen kom min fina Fredrik hem så jag åkte ner till honom och myste.

Lördagen låg vi i sängen länge och kollade på film. Åt god mat och hade det trevligt.

Idag åkte han hem vid elva. Pappa hämtade mig och det var tänkte att jag skulle plugga när jag kom hem men det har ju inte riktigt blivit så. Jag har känt mig så trött hela dagen. Så jag låg och kollade lite på Sex and the City och vilade, läste bok och sen gick jag upp. Nu har jag och mamma varit på både Citygross och Willys. En liten cykeltur i det fina höstvädret. Har druckit te och ätit delikatobollar och nu funderar jag på ifall jag ska läsa lite på historian och kanske lite på de svenska orden eller om jag ska ta mig ett bad och lägga mig och kolla på film i stället.
Kanske kan göra både ock. Först plugga lite och sen ett bad på det.


uppe med tuppen

Klockan är kvart i sju. Jag vaknade med ett ryck strax innan sex ifrån en lite småotäck dröm. Jag skrev lite på min hemtenta och ska eventuellt fortsätta med det nu eller så ska jag försöka sova lite till.

torsdag morgon

Godmorgon. Sov rätt länge idag och har drömt om kattungar och en massa annat konstigt. Kattungarna var söta och jag vill ha en. I drömmen hade jag jättemånga att ta hand om. Så söta så.
Idag har jag en lektion. Väldigt skönt. Sen ska jag bara åka ett litet ärende och efter det hem och läsa lite.
Nu måste jag sätta lite fart så jag inte kommer försent.
Puss

...

Jag mår inte riktigt bra. Det känns som om jag har feber. Jag hoppas inte det.
Ska sova lite nu och jag hoppas det är bättre i morgon för då ska vi ju på lite utflykt.

upp över mina öron

Har kommit hem från skolan. Jag har haft psykologiprov. Det gick förhoppningsvis rätt bra. Jag skrev på allt i allfall men frågan är om det är rätt eller inte.
Egentligen är det tänkt att jag ska ha en muntlig redovisning och ett prov på de svenska orden i morgon men idag fick jag panik och sprang och frågade läraren om jag fick skjuta upp det och det fick jag. Det känns väldigt skönt. Fast det kommer väl inte kännas så skönt när jag väl ska ha det sen, för jag har ju bara skjutit upp problemen till att annat tillfälle. Men men. Så då det vara nu. 
Nnästa vecka har jag
- ett prov i historia eller det blir nog mer seminarium med det gäller att kunna det som ett rinnande vatten ändå,
- en hemtenta i psykologi som jag fick idag
- plus svenska ord prov, 
- svenska kap som ska skickas in.
PLUS
- detta historiaarbete som jag fortfarande inte riktigt ha börjat på. Det blir på fredag som jag ska sitta med det.

På fredagkväll kommer Fredrik och då ska jag minsann ha lite fritid och umgås med honom. Likaså på lördag är min lediga dag. Jag orkar inte plugga konstant för jag är helt slut i huvudet nu. 
I morgon ska jag också ha en ledig dag. För i morgon eftermiddag ska jag och Elin åka till Växjö och hälsa på Emelie, Johanna och Maria och det ska bli jättemysigt och trevligt. Skönt att få lite avbrott i pluggandet. 

Nu ska jag fortsätta med svenska kap. som handlar om skrivarbete och uppgifterna är rätt påfrestande men om jag gör det nu så kommer det kännas bättre. 
Sen ska jag börja lite på psykologi hemtentan. Om jag orkar med psykologi idag. Det visar sig. 

---

Det där med att jag mådde bra. Skit i det. Jag mår skit. Jag har sådan ångest inför provet som kommer gå helt åt helvete. Jag kan ingenting och ändå har jag verkligen försökt plugga. Det här leder ingen vart. Jo jag har inget liv. Det leder det till. Jag kan inte göra något på helgerna och jag hinner inte att Fredrik kommer till helgen. Det här med komvux förstör hela mig känns det som. Så jag skiter i det här nu. Det är fan inte värt det.

en promenad i höst solen

Sådär, då ha vi varit ute på nästan en timmers promenad. Känns så mycket skönare nu efteråt. Det kändes inte lika härligt när vi skulle ge oss iväg och jag helst vill lägga mig ner och vila lite i stället. Solen skiner och det är ett underbart höstväder.
Det känns lite bättre på alla plan just nu. Jag mår bra och jag känner mig glad och just nu det gör ingenting att jag har asmycket i skolan. För till helgen kommer Fredrik hem och det ska minsann bli bland det mysigaste på länge.

ångest

Har ångest. Har precis tryckt i mig en kebabtallrik. Varför?
Jag har feteångest nu. Nu är det fan allvar som gäller. Fettet måste bort. Det spelar ingen roll om det blir en kall vinter, eller om det blir värre ekonomiskkris så att man måste ha ätit upp sig. Nej det finns inga ursäkter längre. NU måste något ske. Annars blir jag tokig. Jag vågar inte testa min balklänning längre för jag tror inte den passar alls lika bra som det gjorde för tre år sedan. Det värsta är ju om den inte passar alls. Åhh ångest så jag spy. Bajs baja bajs.
Nu ska jag och syster därför plugga i en timme och sen ska vi gå ut och gå en promenad för att försöka bli av med den där förbannade kebaben. USCH.
I morgon har jag dessutom psykologiprov. Det känns väldigt svårt faktiskt.

på min önskelista

Jag önskar mig en katt. En sådan som Melissa som kan svansa runt här efter mig och ligga i min säng och hålla mig sällskap om natten. Någon som tassar omkring på benen och fötterna när man ska sova så man känner dess lilla tyngd när den trampar omkring och ska lägga sig tillrätta. Det är så fint och jag önskar att jag hade en egen kattunge.

måndagsmorgon och tightsdrömmar

Vaknade ganska nyss. Tänkte försöka vakna till nu och gå upp och plugga. Jag är ledig idag och i morgon också, i morgon är det nämnligen studiedag. Lyxigt minsann.
Malin ligger och sover, hon börjar inte förrän tolv idag och i morgon är hon också ledig.
Skönt att sova minsann och egentligen känner jag bara för att ligga och dra mig lite i sängen. Det gjorde jag varken igår eller i lördags, upp så fort man vaknade var det då. Däremot låg jag ju hela eftermiddagen och kvällen igår och gjorde ingenting. Jag orkade inte plugga, musten gick ur mig helt så i stället låg jag undertäcket. Skönt det också.
Men någon som är skönt att ha på sig är ju tights. Jag har inte lyckats hitta sådana vanliga gamla som man hade på 80-90-talet men i fredags köpte jag det. Äntligen fanns de kvar i rätt storlek. Annars brukar det bara vara antingen stora eller för små kvar men nu hittade jag ett par. Det är ju helt underbart. Det är precis som när man var liten och hade det till vardags. Tights i alla möjliga färger och mönster och så. Helt underbart tycker jag. Så i helgen har jag gått klädd i dessa. Och så tänkte jag göra idag också. Det är helt fantastiskt. Jag ska bara hitta en lång tröja också sen ska jag ha dom ute. Fast det hade jag igår när jag åkte till Willys. Tights och converse. Det går väl bra på en söndag tycker jag.


jag är tråkig

Igår var jag inte utanför dörren ens med nästippen. Idag har jag pluggat och har en liten bloggpaus nu. Det verkar inte som jag gör något annat än att plugga. Det är det enda jag skriver om. Så tråkig jag är!
Men jag måste, jag måste för att jag ska kunna vara uppe i Stockholm i över en vecka sen och kunna träffa fina vänner och min fina pojkvän där uppe. Ska hälsa på advokaterna också och kanske gå på en konsert och lite ditt och datt och då måste jag plugga en massa nu för nästa vecka ha jag mycket och veckan efter det också och det är ju innan lovet visserligen, men sen har jag ett stort arbete i historia som ska försökas hinna med så mycket som möjligt av innan lovet för på lovet vill jag faktiskt försöka var lite ledig också.
Men just nu känner jag mig faktiskt rätt tråkig måste jag säga och jag kan tänka mig att folk tycker det som läser denna blogg också. Men för tillfället är det såhär. Jag hoppas det blir lite roligare uppdateringar framåt. Lite bilder också kanske för det är ju skoj att kolla på.

Sune är du i Stockholm vecka 44?
Hoppas verkligen vi kan få in någon/några dagar att träffas!

så var det dags för fotboll

Sitter och kollar på fotbollen samtidigt som jag skriver lite på min muntliga redovisning.
Hjälp jag har nog inte pluggat såhär mycket på länge haha. Galet vad mycket jag har gjort idag. Skrivit, skrivit, skrivit och skrivit. Psykologi och svenska är det som står på menyn. Men jag försöker ta lite pauser men då blir jag stressad över att jag inte kommer att hinna så det är lite bra att passa på att plugga och skriva en massa när man ha inspiration och känner motivation för det. Så är det med det.
Skriver ett arbete om Anstrid Lindgren. Och jag håller på att ladda ner några av hennes novellfilmer som är mina favoriter. Blev så glad när jag hittade dom. De är fantastiska och fina och mysiga så i morgon ska jag spendera lite tid med att titta på dom. Så fina, så fina. Syster ville också kolla så lite söndagsmys med syster kanske det blir i morgon. Mycket trevligt. 
Funderar på att åka och köpa lite kaffe latte eller cappuccion nu och kanske en donut eller muffin om man vill lyxa till det lite extra. 
Fredrik festar i kväll och det är synd, eller skoj för honom, men lite trist för mig för jag hade velat ha mysigt telefonsamtal men det blir det nog inte dessvärre men kanske ett och annat mysigt sms om jag har tur. 

true love will never fale

Det börjar mörkna rätt bra nu, snart är det natt ute.
Jag har pluggat rätt mycket idag. Känner mig faktiskt lite duktig måste jag säga.
Har även städat mitt rum och fixat lite.
Jag saknar Fredrik rätt mycket.

Sophie Zelmani hade sin turnepremiär igår och hon fick idag ++++ fyra plus av Aftonbladet. Det låter ju väldigt bra. Dock verkar det inte vara så mycket gamla låtar men 90 minuter ren njutning. Det ska bli fantastiskt.
 
Kvällen kommer spenderas i min ensamhet. Eller nu lät det väl värre än vad det är men det kommer nog bli lite OC kanske lite Sex and the City och sen lite svenska ord emellan och te och frysta bär. Det är ju fotboll också men det sparar jag till de som är mer intresserade av den varan.

Igår ringde dessutom Advokatkompaniet och frågade om jag ville jobba där ifrån slutet av november till slutet av januari. Det vore väldigt skoj faktiskt. Ska återkomma om den saken i veckan. Dock kommer det troligen inte bli så för skolan kan jag ju inte missa men det vore faktiskt väldigt skoj måste jag säga. Blev helt nervös när de hade ringt och jag hade ett inspelat meddelande att de ville jag skulle ringa upp men det var ju bara ett skoj meddelande.


Okkervil

Tänkte jag skulle lyssna igenom Okkervil nu. Lite skivor väntar på att bli igenomspelade och få sin dom. Jag och Fredrik tänkte gå på deras konsert i Stockholm men innan jag bestämmer mig för om vi ska det eller ej så ska jag lyssna igenom lite och kolla vad det är för något. Det verkar än så länge rätt lovande så det kanske bli en konser då. Det vore ju rätt trevligt faktiskt.


lite halvskön morgon

Har precis ätit lite frukost. Vaknade för nästan 1.5 timme sedan men dagen började inte så fantastiskt som man hoppas en lördag ska.
Började med att jag vaknade upp från en mardröm som var hemsk och skräckbilder följde mig. Så jag tänkte jag skulle kolla på lite serie och sen kanske somna om för man behöver inte gå upp klockan åtta en lördag. Men då började datan krångla och jag råkade tappa bort en mapp med alla mina filmer och serier i så jag fick hålla på och fixa och försöka hitta den och få tillbaka den på rätt plats. Jag lyckades till slut  men ett tag höll jag nästan på att börja gråta då det inte fungerade som jag ville. Så frustrerande och inte direkt något man vill fixa med det första man gör på morgonen innan man knappt ens har vaknat.
Men nu har jag ätit lite frukost och tänkte nu sätta igång med lite plugg. Det kommer nog bli en härlig lördag minsann. ¨


godmorgon

Sitter och plyggar på psykologin. Det är intressant men det tar tid. Ska snart göra mig i ordning och sen ska jag åka ner på stan med mamma som är ledig idag. Ska kolla på lite grejer bland annat babykläder till Cronas syster barn. Malin ska köpa lite kläder till den lilla pojken så vi ska först titta ut lite åt henne är det bestämt. Det är mysigt att kolla på babykläder. Det finns så mycket fint till de små gullungarna.
Tänkte bara säga godmorgon.


trötter

Sitter i sängen, borde plugga. Gör de inte av någon anledning. Ska försöka sätta igång med psykologin idag. Känns som om det tar väldigt lång tid för mig att komma igång.
Är trött hela tiden. Känner mig helt slö och va tvungen att sova lite nu. Idag igen. Känner mig fortfarande trött och inte helt utvilad, fast att jag sovit länge och rätt bra i natt. Det är konstigt. Kanske att jag sover för mycket då?
En letion har jag haft idag. Efter skolan åkte jag till Ida och så ha vi pratat och fikat och haft det trevligt.
Funderar på ifall jag ska fortsätta sova lite till eller om jag ska gå upp, göra mig en kopp te och börja med psykologin någon gång. Det går sakta.


godnatt

Snart är det dags att dra täcket runt sig. Det ska bli väldigt skönt. Fast att jag egentligen inte är jättetrött för det blev att jag vilade en stund. Eller i två timmar låg jag och sov som en liten gris och sen vaknade jag till efter sex tiden och efter lite brottning med mig själv så gick jag upp, gjorde några svenska uppgifter och sen var det dags för träning. 

det ena eller det andra.

frågan är nu, ifall jag ska vila lite eller plugga?
jag tror det kommer bli vila. för trött är jag och sängen känns väldigt väldigt lockande med sitt rosa täcke och grisen en gosegris som ligger i hörnet och ropa på mig.

alla vi barn i bullerbyn

Goddag.
Sitter och kollar på Alla vi barn i Bullerbyn tillsammans med syster.
Har varit i skolan nu och efterdagen kommer spenderas med diverse studier av olika ting. Det känns väl sådär men det måste göras. Jag ska bara finna motivation för att sätta mig ner och börja någonstans i högen. Vet inte riktigt var jag ska börja heller så det gör inte saken lättare. Det är mycket på kontoret just nu.

jag älskar dig


look.

Jag sitter i sängen med min laptop i knät. Gör lite svenska uppgifter som ska vara inlämnade på måndag. Förstår inte riktigt hur jag ska skriva om meningar för jag finner inga fel i dem. Men det löser sig.
I morgon är det skolan och sen är det en väldigt massa plugg.
Idsag efter skolan så fikade jag med Tanja. Det var väldigt trevligt. Vi drack chailatte som de nu även serverar på Stigs men den var inte på långa vägar lika god som den på Espresso house.
Vi pratade bland annat om bästavänner som skiter i en när de skaffar flickvän/pojkvän. Sånt gör ont i själen men man få hoppas att de inser det själva någon gång och att de då kanske ångra sig för att de inte hörde av sig. Men så är det.
Nu tänkte jag snart krypa till korgs och sova lite.

klockan är inte ens 06.00..

Godmorgon.
Ligger hemma i min säng i flickrummet och funderar och försöker planera denna veckan och nästa veckars studie. Jag har upp över öronen saker att göra och det verkar vara nu jag verkligen insåg att det är så mycket som det faktiskt är. Nästa vecka har jag ordprov, konstiga svenska ord, muntlig redovisning på valfritt ämne i 15 minuter. Vad ska jag ha för ämne? Det är väldigt svårt att komma på något ämne när det få vara vad som helst. Det är ämnet svenska, har ni några förslag?
Sen dessutom har jag psykologiprov, kap 2 i svenska ska redovisas muntligt, hoppas jag kan ta det veckan därefter eller något och kap 3 i svenska a ska redovisas skriftligt. Det känns som om jag kommer ha att göra så det räcker och blir över. Hjälp.
Egentligen var det tänkt att jag skulle till Stockholm till helgen också, men eftersom ovanstående kommer att ta upp det mesta av min tid i helgen så kommer jag troligtvis och stanna hemma. Det är tråkigt men så är det.
Jag har dessutom lagt till en dålig vana verkar det som. Klockan är nu sex på morgonen, jag vaknade runt halv. Det är något jag gör rätt ofta nu för tiden. Det är rätt jobbigt. Jag känner mig stressad över allt jag måste göra och ligger och planera i vilken ordning jag ska börja. Usch. Funderar på ifall jag ska somna om eller om jag ska gå upp och plugga i stället. Men jag tror jag tar ett avsnitt Sex and the City först. Känner jag att jag inte kommer att somna om efter det så går jag upp och pluggar i stället.

röda rosetter och djurgården.

Idag har jag och Fredrik varit på stan och en sväng ute på Djurgården där vi tog lite kort som jag inte kan visa er nu för jag har ingen kamerasladd med mig så jag kan inte lägga in dom i datorn.
Jag hittade ingenting speciellt bara ett par örhängen i form av röda rosetter, fina broscher på h&m, ett hårband och strumpbyxor. Det var väl ungefär det. Fredrik däremot hittade en massa. Skor, kofta och hoodie. Mycket fint var det.
Nu står maten i ugnen. Dagen har varit fin och kvällen blir nog också väldigt trevlig och bra.

godmorgon lördag.

Idag ska vi ut på stan. Tänket jag skulle besöka butiken Antikt Gamalt och Nytt som säljer en väldigt massa smycken. Varenda gång jag varit där tidigare har det varit semesterstängt eller stängt för att de ska få in varor. Jag har nog varit förbi där 3-4 gånger.
Sen kom jag på att idag ska vi titta förbi där för jag tänkte jag skulle hitta något fint men vad händer då. Jag ringer och de säger att idag den 4:e oktober håller de stängt ment deras vanliga öppetider är måndag - lördag, det är ju självklart att de ska hålla stängt just idag. Det är ju så jävla irriterande och så typiskt att det är skrattretande.
Hoppas jag hittar en fin kofta eller en klänning eller något annat smycke i allafall.
Sen blir det kanske lite mys på Djurgården eller något. Och jag kännermig dessutom lite stressad för att jag måste plugga också. Men ska försöka skjuta undan de tankarna under dagen och plugga lite när vi kommer hem i eftermiddag i stället.
Nu blir det frukost och sen stan och någon timme eller så.

här är det myskväll på gång

Nu vaknas det snart middag här. Det blir spagetti och köttfärsås, sallad och vitlöksbröd. Det ska bli väldigt gott. Det blir en lugn fredag idag. Med idol och mys och cheescake till efterrätt.
I morgon tänkte vi göra stan lite. Strosa runt och gå lite i affärer och kanske åka ut till Djurgården om vädret tillåter för en liten promenad och fika eller något annat höstmysigt.

grillchips


Ska smyga in i rummet och hämtar en liten sådan söt chipspåse ni vet med typ 30-40 gram eller vad det är. Jag köpte sådan igår när jag stod och väntade på bussen. Det ska jag smaska lite på nu medans jag väntar på att inspiration ska infinna sig och kanske att jag ska öva på konstiga svåra svenska ord också under tiden för snart ska jag ha prov på det.

honey



Här på Ekbacken befinner jag mig just nu. Sitter i soffan i vardagsrummet och lyssnar på Sophie Zelmani.
Nästa vecka ska jag på en konsert med henne. Det ska bli helt underbart. Fantastiskt. Det värsta är att jag har så väldigt höga förväntningar på detta så jag hoppas verkligen hon lever upp till dem. Men det blir nog väldigt bra tror jag.
Fredrik sover. Jag vill gå in och pussa på honom men då kommer han nog att bli arg så det är väl bäst jag låter bli.
Nu tänkte jag faktiskt försöka börja plugga, det har jag tänkt ett bra tag nu men det har inte hänt något på den fronten än.
Ska kanske ta mig en kopp te till och njuta lite.

Stockholm

Igår var det dåligt med uppdatering men det var fullt ös nästan hela tiden.
Vaknade halv åtta och låg och drog mig, sen vi åtta gick jag upp och packade och gjorde mig i ordning.
Stressade till skolan vilket jag nte behövde för jag hade tagit fel på tiden och kom en kvart tidigare än vi började.
Sen hade jag redovisning i historia som gick över förväntan och fick tre bokstäver i betyg. Kändes väldigt skönt måste jag säga.
Efter den lektionen var det dags för matteprov. Fick resultatet messat till mig idag på morgonen av läraren och fick vg och därmed VG i slutbetyg. Så nu har jag i allfall höjt mig ett poäng. Det känns skönt det också.
Efteråt skolan åkte jag och köpte hörlurar till min ipod men den hade ju bara några som var skitstora som var ok och till ett bra pris. För jag vill inte ha de andra konstiga de hade där så jag ska köpa ett par riktiga i Stockholm i stället. De hade bara en massa som man satte bakom örat och några som verkde bra och smidiga men då va det en stor dosa på sladden som man inte kunde ta bort. Väldigt opraktiskt. Undra vad det fyllde för funktion egentligen.
Och vid fem åkte jag till Stockholm. Hade huvudvärk igår och ha början till huvudvärk idag också. Undrar vad det bero på? Jag har bara två alvedon kvar så jag tänkte leta upp ifall det finns ett apotek i Sundbyberg och i så fall inskaffa lite mer.
Igår var jag framme hos Fredrik vid halv tio och sen vid tio gick han till jobbet. Fick väl träffa honom en 25 minuter eller något. Och lite idag på morgonen för nu ligger han och sover och jag tänkte passa på att plugga lite. Men först lite frukost och te och ta det lite lugnt. Orkar inte plugga egentligen men jag måste äväl göra det antar jag.
Men som sagt. Jag är i Stockholm nu. Härligt är det!

höst

Biljetten är beställd. Åh det ska bli härligt. Fredrik och höstmys i Stockholm tycker jag låter som ett bra recept för en fantastisk helg.
Jag ska packa snart. FÖrst ska jag gå igenom mitt arbete ca 2 gånger till och sen ska jag packa och kolla på Idol och läsa min nya söta bok som jag köpte igår, Livet aviga och räta heter den. Den verkar vara rätt så bra. Egentligen funderar jag på att plugga i morgon på tåget. Det vore skönt att ha en del uppgifter gjorda men samtidigt så vill jag kolla på Sex and the City på tågresan. För efter kanske 4-5 avsnitt är jag i Stockholm. Det är ju ingenting och det är ju mycket trevligt att fördriva tiden på tåget på det sättet än att sitta och plugga och kolla på klockan hela tiden. Men samtidigt om jag pluggar på torsdag har jag inte lika mycket att plugga på på fredagen så det kanske vore det smartaste ändå.
Har precis pratat i telefon med Elin, fina Elin som bor i Norge. Jag saknar henne så det var väldigt trevligt att höra hennes röst lite.
Nu blir det antiken igen. Jag hoppas verkligen redovisningen går bra i morgon. Undra om jag kommer vara nervös?
Det var ju rätt längesedan man hade en muntlig presentation så lite nervös kommer jag nog att vara ändå. Haha.


RSS 2.0