oväntat besök

När jag skrev förra inlägget så ringde telefonen. Ungefär det här hände då. Vet inte om det blir lika roligt i text men jag ska försöka beskriva så noga som möjligt.

Telefonen ringer och jag går ut till köket och svarar. Det är farmor som ringer. Och så pratar vi och så händer följande.
Farmor frågar hur jag mår. Jag står i köket och ut från tvättstugan så kommer en liten svart hund trippande. Jag står och glor. Fånstirrar snarare. Vet inte riktigt vad som händer. Försöker lokalisera. Har fortfarande inte svarat farmor på frågan. Undrar vems hunden är. Farmor frågar lite oroligt Hallå?. Jag svarar lite nervöst att ja det är bra men det gick precis förbi en svart hund här. En hund som inte är vår. Nu tror nu min farmor att jag har blivit snurrig eller är riktigt på snusen haha. Jag funderar på var han kom in. Ifall det var öppet någonstans. Sen följer jag efter hunden ut i vardagsrummet och då kommer jag på att det kan vara grannens hund. Så jag kallar honom vid hans namn och då reagera han och då kopplar det att det är grannens hund. Och på altanen sen så sitter grannen och prata med pappa. Ja det var mycket där ett tag.

Sen kunde jag återgå till samtalet med farmor.


en fin fredag

Idag har jag hunnit med mycket. Inget studernade dock, det var egentligen det som jag skulle göra idag, bland allt det andra, men det har helt enkelt inte hunnits med.
Dagen började med att jag vaknade hemma hos Fredrik. Gick upp, sminkade mig och cyklade iväg till Anki där hon klippte och slingade håret på mig.
Åkte hem och städade rummet, kollade tv och sen kom mamma hem från jobbet. Vi åkte iväg och köpte blommor till blomlådorna och handlade. När vi kom hem satte jag igång att plantera och gick sedan ut på en promenad. Och nu har jag duschat och gjort i ordning mig lite. Så det har varit fullt upp idag.
Tänkte jag skulle försöka plugga lite nu innan middagen. Sen blir det mys hemma hod Fredrik ikväll.

around paris

Sitter och pluggar egentligen. Men har lite paus nu och om 45 minuter ska jag ha ännu mer paus för då ska jag och Tanja åka och ta en liten snabbfika. Så egentligen borde jag inte sitta här och skriva. Men det gör jag ändå.
Idag har jag arbetet med grupparbetet i svenska. Vi ska ha redovisning i morgon. Sen var det fika med engelskagruppen. 
Gick lite snabbt på stan och köpte mig en t-shirt och ett linne. Försökt pluga lite men det har inte blivit mycket gjort alls vill jag lova. I morgon kommer jag att vara tokig på mig själv för att jag inte har gjort något med tanke på att hela historian ska vara klar på fredag.
Nu ska jag återgå till att göra historiafrågor som är kvar och sen blir det lite kvällsfika.

fortsatt mycket på kontoret

Nu är första lektionen avklarad för idag. Sitter hemma och ska strax börja skriva på historiaarbetet igen. Hade lite penik när jag vaknade idag på morgonen men det kommer nog lösa sig. Allt ska vara klart i historian tills på fredag men om jag bara snabba på så ska det nog gå bra. Sen är det svenskaredovisning på onsdag också. En liten gruppredovisning. Det blir nog bra fast allt känns väldigt luddigt än så länge och det är i övermorgon det ska vara klart.
Ska ta mig lite rabarber paj nu som jag bakade igår. Bakade en till familjen och en till Fredrik så jag var verkligen bagarberta igår.


bakar

Sitter och väntar på att pajen i ugnen ska bli klar. Idag är jag en hemmafru och bakar rabarberpaj.


det doftar blommor och nyklippt gräs.

Nu har jag precis varit ute och gått. Gick runt vackra Alandsryd och det luktade blommor och nyklippt gräs.


växjö

Fredagen spenderades i Växjö med fina flickor. Johanna och Emelie kom och mötte mig på stationen och vi åkte och handlade och gjorde oss iordning och gick till Maria. Där blev det grillning och vin och cider på kvällen för att sedan går iväg och titta på Veronica Maggio. Till slut vad det bara jag och Johanna kvar på konserten. Efter att hon hade sjungt klart möttes vi upp och gick hem till Maria igen för att fortsätta förfesta. Några timmar senare begav vi oss iväg igen. Vi träffade lite fler Vmo-bo och tillsammans så dansade vi i tältet till väldigt fin musik. Det luktade festival och det var härligt. När klockan blev två så var dansen slut så jag, Johanna och Jonas gick iväg och jag snubblade och ramlade rakt över en bro. Tänk om jag hade fortsatt att gå där jämte, då hade jag kanske glidigt ner i vattnet. Det hade varit så pinsamt så en vurpa när jag skulle upp på bron det kan jag ta. Vi hämtade Maria och hämtade vin hos Jonas och gick hem till Ida på efterfest. Stannade en stund och sen gick vi hem till Johanna och sov.
Det var en fin kväll.

fredag förmiddag

Sådär nu är det fredag. Jag ska snart äta lite frukost och sen blir det att slappa lite innan jag ska göra mig i ordning. Duscha och fixa till mig lite innan det är dags att åka till Växjö. Tror kvällen kommer bli väldigt fin och bra och kameran ska med så jag ska förhoppningsvis ta lite kort också.

tjuvlyssnat

Nyss var jag på Willy också och stod och plockade lite lösgodis. Då hör jag två pojkar prata med varandra.

Kille nr 1: Jag var hos mina kusiner idag. Sktjobbigt va det, för de är kristna och då får man inte svära.
Kille nr 2: Jaa
Kille nr 1: Ja så jag ba faaaasen...


Roliga.


röda naglar och melonbitar

Har varit på lite pluggpaus med Tanja nu. Vi har ätit Flurry och pratat. Det är trevligt med pluggpauser. Kvällen ska spenderas med Fredrik. Kanske kolla på en film eller bara kramas.
Nu väntar jag på att maten ska bli klar. Det blir middag med familjen alldeles strax. Mysigt.
Jag har pluggat klart för dagen och känner mig rätt nöjd. Även om det kunde varit mer men det kan det väl alltid. I morgon är jag i allfall ledig från plugg.
I morgon ska vi kolla på Veronica Maggio så därför lyssnar jag nu på Stopp.  

maskrosor

Idag på morgonen var jag ute och gick en promenad med syster och efter att ha ätit frukost när vi kom hem så begav vi oss ut i trädgården och tampades med alla maskrosor. Så nu efter lite slit är gräsmattan fri från dom. Nu ska jag däremot sätta mig med ett arbete som ska skrivas. Ska försöka få en massa gjort för i morgon ska jag till Växjö och träffa mina fina flickor och då ska jag inte tänka på något som har med skolarbeten att göra för då ska det drickas vin och festas och sånt mysigt.

mycket på kontoret

SItter framför datorn och skriver. Svarar på de sista återstående historiafrågorna. Det går segt. Men det är inte så många kvar nu. Det ska bli så skönt när jag är klar med dem, då återstår bara ett fördjupningsarbete att skriva som ska vara inne nästa vecka.

Under kommande två veckorna efter denna ska följande göras i skolväg.
- Historiafrågor ska vara klara.
- Historiaförsjupning ska lämnas in.
- Muntlig redovisning i svenskan.
- Stor skriftlig inlämning i svenska.
- Andra småuppgifter som ska fixas i svenska b.
- Fixa en komplettering i engelska i försök att få mvg.
- Matteprov.

Ungefär det är det som står på menyn under de kommande två veckorna. Det känns sådär.

egentligen ska man mysa i stället

Har precis ätit middag och blev så väldans trött nu. Ska bara plugga lite till, någon timme eller så, sen ska jag trotsa mitt halsont och gå ut och gå en sväng, duscha och sen ska jag inte plugga så mycket mer idag. Bara läsa till svenskan lite då och då. Det får gå som det går. Känns lite som att jag kanske inte bry mig så fasligt mycket om det just nu.
Kvällen ska spenderas med någon film eller bok under täcket och kurrera halsen min. Kanske vore bäst att strunta i promenaden då men jag ska tänka lite mer på den saken.
Lite karameller hade inte varit fel heller. Söndagar ska ju vara en skön dag då man inte gör så mycket alls mer än ta det lugnt och njuter och så. Hoppas det regnar lite ikväll också så det blir extra mysigt.

krasslig

Jag har fått ont i halsen. Det känns sådär.


black tower, schlager och sommarsöta klänningar

Det blev inte sjal. Det blev två fina sommarklänningar från Vero Moda i stället. De är så söta, sommriga och flickiga och billiga var de också vilket genast gör att det känns ännu bättre. Så den ena ska invigas idag med Schlager och Black Tower.

jag går mot henne vart jag än går..

Igår pluggade jag en del på morgonen. Åkte ner på stan en snabb vända och såg att även HM i Vmo hade fått in lite av Matthew Williamsons kläder. Så jag ska nog köpa mig en liten sjal som han har designat. Den var färgglad och fin.
Kvällen spenderades med Fredrik.
Nu är jag hemma och ska fixa i ordning mig och sen ner på Karnevalen en liten runda. Kolla lite på ståhejet.

pluggrus

Jag har verkligen fått mycket gjort. Varit inne i ett riktigt pluggrus nu de senaste timmarna. Har övat på svenskaprovet, skrivit lite råd till en tonåring, skrivit min del i redovisningen om Jane Austen på engelska och övat lite till på provet. Känner mig väldigt nöjd nu måste jag säga och ska fortsätta lite till. Paniken och stressen börja lägga sig lite nu.
Så nu blir det lite paus med Providence på tv.

morgonpigg

Fy vad dålig jag är på att blogga nu för tiden. Det är rätt mycket i skolan just nu så det kanske är därför det blir så.
Idag vaknade jag vid strax innan sex hemma hos Fredrik. Men nu är klockan strax efter sju och jag är hemma. Jag kunde inte somna om för jag är lite stressad för allt med skolan så jag åkte hem. Nu ska jag snart börja plugga. Det känns lite galet att vara uppe så tidigt och sätta sig och plugga. Men man få passa på när man är morgonpigg.

första lektionen avklarad

Har ganska nyligen kommit hem från matten. Om två och en halv timme är det svenska i tre timmar. Tre timmar svenska på eftermiddagen mellan ett och fyra är ganska jobbigt. Sen ska jag hem och fixa i ordning mig och ikväll väntar stipendiekonsert. Det ska bli så roligt. Det är en massa som kommer för att titta på Malin. Hon har en hel fanclub med sig i publiken. Men så ska det vara!


omotiverad

Godmorgon.
Måndagmorgon. Jag kunde vara mer motiverad för allt vad dagen har att erbjuda men det är jag inte. Inte idag. Vill bara lägga mig i sängen igen och somna om. Sova några timmar till, ta sovmorgon helt enkelt för knappt ens på helgerna gör jag det längre. Just nu skulle jag bara vilja ligga i sängen en dag fram till tolv, ett. Ligga och kolla på tv och alla repriser som går. Men nu ska jag ha matte först. Sen kan jag kolla på lite repriser mellan matte och svenska. Ja så få det bli.
Hej så länge.

igår och idag

Dansföreställningen igår var bra. Det var roligt och sen fick jag träffa fina Emelie lite också! Kvällen spenderades med Fredrik och det blev lugnt och mysigt.
Idag när jag kom hem var jag ute och gick en promenad. Sen har jag pluggat lite, plockat undan lite och sånt där. Nu har jag varit på en liten tur till Mcdonalds med Tanja. Det var trevligt. En massa prat och det är trevligt när man ta lite pluggpauser ibland.


snart dansföreställning

Snart ska vi på dansföreställning. Har precis målat naglarna och lyssnar på Soundtrack från Amelie från Montmartre. Så fina låta.
Nu regnar det ute och det kommer säkert likta blöt asfalt sen när man kommer ut. Det luktar så gott när det regnar på sommaren. Det luktade kall sommarmorgon när jag gck ut idag på morgonen.
Jag hoppas att få träffa på Emelie nere vid Cuploen, hon ska kolla på sina lillasyster som också dansar. Så då få jag kram henne en liten stund och det är fint. När man inte ses så ofta är det fint att ses bara en kort stund.

morgonpromenad

Har precis ätit frukost och nu ska jag snart sätta igång att plugga. Var ute på en promenad idag på morgonen också. Vad nöjd man känner sig när man har varit ute och promenerat lite på morgonen. Lite motion.
Senare ska jag ner på dansföreställning. Syster dansar och det ska bli så roligt att se, men snart är det stipendiekonsert också och då kommer jag sitta och lipa av stolthet. Fina fina Malin.
Jag kommer säkerligen gråta idag också, det gjorde jag förra året och det blir nog så idag igen.

blötväder

Jag gick ut för att gå en promenad. När jag hade kommit en bit började det spöregna, funderade på att gå hem eller om jag skulle fortsätta. Fortsatte lite till men sen blev det bara mer och mer regn så jag gick en mycket mycket kortare runda än det var tänkt. Vände alltså hemåt för vädret och för att jag var lite rädd att mobilen som låg i fickan skulle bli skadad av vatten. När jag kommer fram till mitt kvarter så slutar det regnar. Lite bittert tänkte jag. Tänkte gå hem och byta byxor sen göra ett nytt försök och gå ut igen. Jag hann bli väldigt blöt och har bestät mig för att stanna inne. SItter i trosor och tröja och ska snart in i duschen. Och nu när jag tittar ut är jag väldigt glad att jag stannar hemma för nu spöregnar det och åskar lite ute.

eftermiddag

Hej hej!
Nu har jag ganska nyligen kommit hem från stan. Jag och mamma ha gått runt och kollat lite i affärer och varit och ätit lunch. Mysigt. Köpte mig en väska, två t-shirts och två negellack. Sen köpte jag lite på apoteket också. Så lite pengar har jag spenderat idag.
Tänkte sätta mig och plugga lite nu sen gå en promenad och kanske städa mitt rum.

inte helt lysande start

Vaknade vid halv sex och fick panik över allt som måste göras i helgen. Alla skolgrejer jag måste hinna mer. Sen har jag inte kunnat somna om utan jag ha försökte planera för hur jag skulle hinna. Så trist  att vakna och ha lite panik och vara stirrig. Det löser sig säkert ändå men jag måste bara strukturera upp det och sätta mig och fixa greerna och inte hålla på med annat så länge.
Idag skulle jag egentligen varit ledig men det är prov i engelska idag så det blir inget med det. Så det är lika bra jag gå upp snart och sätter igång och gör mig i ordning.
Lite bitter smak idag på morgonen. Hoppas det blir bättre framåt dagen.

finfrukost

Är hemma hos Fredrik. Vi ska snart äta frukost. Det blir scones och chokladmjölk till frukost. Det ska bli väldigt gott.
Det regnar ute så det blir lite extra mysigt också.


tisdagkväll

Det är mycket med skolan just nu. Spenderar kvällen med te, skorpor och litteraturhistia. Det är trevligt på sitt sätt det också.
I morgon har jag prov.


my weekend

Det har inte blivit mycket bloggande i helgen. Har haft en fin helg och hunnit med lite små saker som:

- myst med Fredrik
- haft myskväll med syster
- ätit godis
- varit ute på promenader
- pluggat litteraturhistoria
- varit ute i solen
- träffat Fredriks vänner
- ätit god mat
- cyklat
- bakat biscotti

Ja ungefär såhär skulle helgen kunna beskrivas. Det har varit mysigt.
Nu ska jag återgå till att plugga till mitt prov och även försöka göra lite frågor på historan. Snart är jag klar med det. Har bara två och ett halv kapitel kvar ungefär.


ut på en cykeltur

Godmorgon.
Ska snart ta mig ut på en cykeltur på morgonen sen ska jag äta frukost och börja plugga. Det kommer gå åt mycket tid till att plugga idag. Fast ska sätta mig på altanen så jag få lite trevlig sommarluft på mig ändå.
Igår var jag i skolan en timme sen åkte jag och fikade med Tanja. Satt på Pelikanens uteservering och pratade. Det var mysigt.
Och sen på kvällen så umgicks jag med min syster. Så det var en fin Valborg.

RSS 2.0