sött

Den här kissen skulle jag vilja ha.
Så söt!


rastlös och orkeslös samtidigt.

Har ni någon gång känt att ni är både raslösa men helt orkeslösa samtidigt. Det är ungefär så jag känner nu. Det är jobbigt. Jag orkar typ inte ta mig för någonting samtidigt som jag blir rastlös av att inte göra något alls.

stora funderingar en tisdagmorgon

Idag är jag också uppe tidigt. Likaså igår och i morgon också. Nu sitter jag och funderar på ifall jag ska duscha håret eller inte. Det är ju verkligen en fråga det. Världsfrågor såhär på morgonen. Men jag tror jag gör det senare i allfall. Ska bara ha en lektion idag så det är inte så farligt. Men å andra sidag är det skönt att ha det gjort. Det är sådana tankar som tar upp mina morgonfunderingar idag.
Sen funderar jag på det kommande nationellaprovet.
Och jag tänker på allt jag ska göra idag. Alla plugg. Det gör mig matt att bara tänka på det.
Och det suraste är att jag hade fått för mig att man var ledig på torsdag, men det är man tydligen inte.
Nu ska jag börja göra mig i ordning.
Hoppas ni få en fin dag.

like

Nu har jag suttit och kollat på OC en bra stund. Det var så längesedan. Tänker tillbaka på våra OC-kvällar hemma hos Elin där alla hade sin bestämda plats i soffan.
Nu ska jag snart lägga mig tänkte jag. Eller jag är inte direkt trött än så det få bli lite mer OC först. Ska lära igenom min bokredovisning som ska in i morgon en gång till också. Är inte alls nöjd men vet inte hur jag ska ändra den mer. Man har max två sidor på sig att skriva den på och 1,5 radavstånd. Det är väldigt lite plats för att analysera och beskriva berätta om diverse saker. Känns inte som jag har fått ut någonting men men, inte mycket att göra åt nu.
Nu ska jag återgå till OC.
Och fast att klockan är tjugo i tio så är det fortfarande varmt ute och det luktar så himla gott.
Godnatt.

vårens första picknick

Igår hade Fredrik ordnat med picknick. Det var mysigt och jag blev glad. Jag har en väldigt fin pojkvän.
Såhär såg lite av dagen ut.


Vindrink med bland annat fläder och kolsyrat vatten, mynta och citron.


När man är på picknick och det är lördag då får man dricka vin fast klockan bara är ett. Och visst ser det rätt trevligt ut.


Det bjöds på mackor med kycklingröra.


Och årets första jordgubbar.


Moi.


Fredrik.

en present

Kom precis hem från Fredrik och då låg detta söta armband på min kudde.



Det är min fina lillasyster som har gjort det.


picknick

Godmorgon. Vaknade precis och sitter och pluggar lite innan det är dags för att göra sig i ordning. Idag har Fredrik fixat en liten picknick till mig. Vi ska träffas framåt förmiddagen och sen spendera dagen i solen med mys, lite mat och kanske lite vin. Det känns som det kommer bli en väldigt fin lördag.

festival

Idag på morgonen när jag cyklade hem från Fredrik så luktade det festival på vissa ställen, fint. Jag blev varm. Så nu är jag ännu mer sugen på Siesta.


cykeltur i solen

Jag har en ny cykel. Den är röd och jättefin.
Den är en vecka och två dagar gammal och snart ska jag cykla till skolan.
Solen skiner och det är varmt ute. Så fint!


onsdag

Gormorgon. Idag är jag lite halvseg fast ändå pigg. En kontig kombination men det ska väl reda ut sig under dagen. Har precis duschat och ska göra mig i ordning för dagen. Har bara en lektion idag och det känns lyxigt. Sen ska jag hem och dricka te och titta på Grey´s Anatomi som börjar klockan kvart över tio.
Idag ska jag även luncha lite med Fredrik.
Måste läsa den där boken också. Det gick inte så bra igår, läste inte så mycket som jag hade hoppats på men ja ja. Det få bli en av dagens uppgifter då.
Nu måste jag nog skynda mig lite så jag inte behöver stressa alltför mycket sen.

idag läser jag

Jag ska spendera eftermiddagen och kvällen i sängen med en bok som ska vara utläst under veckan så jag kan påbörja min redovisning så fort som möjligt.
Jag läser Hedningarnas förgård. Rätt fin. Handlar om antiken och lite om kristendomen och sånt.
Hej så länge.


planterat blommor

Nu har jag precis planterat mina violer. Det blev fint. Känner mig nöjd. Vi är så husliga idag jag och Fredrik, han står och lagar mat och jag planterar blommor.
Men nu ska jag sätta mig och kolla på Sveriges smartaste barn och snart blir det mat.


köpte blommor i pluggpausen

Har haft en pluggapaus och varit ute och åkt lite. Först åkte jag mamma och pappa till blomsterhandlar. Egenhaga och Blomsterlandet. Jag köpte violer som jag ska plantera i krukor som Fredrik sen kan ha på sin lilla uteplats. Eller den är rätt stor faktiskt. Så nu har jag satt honom i arbete med att göra lite snyggt där ute så det blir vårfint sen med vita och lila violer. Det kommer bli fint.
Sen åkte jag till affären en liten sväng med mamma och nu är jag hemma.
Nu ska jag plugga lite till och sen göra mig i ordning och ikväll blir det middag med Fredrik och så ska jag ju plantera blommor förståss. Och äta Non Stop och dricka coca-cola.

dansa på morgonen

Maten igår blev väldigt god. Dock blev det ingen bild för jag hade ingen kamera med mig. Sen kollade vi på film och myste och somnade efter ett någon gång tror jag. Idag vaknade jag strax innan nio och bestämde mig för att inte somna om. Jag måste plugga och så väckte jag Fredrik till på köpet. Morgonpigg dansade jag lite och sen åkte jag hem. Nu är jag hemma och ska plugga och så.
Kvällen vet jag inte vad den bjuder på än. Men jag återkommer senare.

jag står för maten

Idag är det jag som ska stå för middagen mellan mig och Fredrik. Han brukar ju vara den som lagar maten så jag tänkte göra rätt för mig. Idag blir det kinesisk-köttfärs i pitabröd. Det såg gott ut på bilden och det verkar vara gott också. Det ska bli intressant.

fina farmor

Jag har varit och hälsat på min farmor idag. På vägen hem från Fredrik cyklade jag in till henne och satt och fikade och pratade i två och en halv timma. Så mysigt att träffa farmor lite på morgonkvisten. Solen sken och vi drack kaffe och åt kakor och hembakade frallor.
Sen cyklade jag hem och nu ska jag börja plugga.


???

Vem är du, anonym?


ja, nej eller kanske

Idag tänkte jag på en grej när jag tittade på tv.
Ska jag klippa page igen?


mysmåndag

Nu har jag pluggat klart för idag. Så nu ska jag åka ner till Fredrik och äta pannkakor och pussas.

påskafton



Foto från i lördags. Rätt fint tycker jag.

följande skoluppgifter ska göras idag:

- Argumentation till svenska c.
- Göra klar broschyr till svenska c.
- Göra klart en del frågor till histoia b så de kan skrickas in idag.
- Göra lite engelska som vi skulle vara klara med tills i morgon.
- Om jag hinner plugga lite matte.

Känns som att det kommer bli en rolig dag.


ett fullt schema

Vaknade nu och känner mig lagom stressad och stirrig över allt som jag måste göra idag. Jag måste ha förträngt vissa delar under lovet men det blir inte bättre av att få panik så det är bara att börja någonstans. Finns lite som ska fixas. matten börjar jag med i morgon om jag inte hinner den idag också. Men det finns lite annat som måste fixas först.
Men klockan är ju bara åtta och egentligen har jag ingen lust att gå upp så tidigt idag så jag kanske sover någon timme till om jag lyckas somna om i alla stress.

kött kött kött

Idag är jag lite sliten och har sådan där obligatorisk dagen-efter-ångest. Jag har kommit hem nu och ska lägga mig och vila. Jag känner mig trött kan jag säga.
Och en annan sak. Jag är så sjukt sugen på kött!!


idag såg jag en orm för första gången

Har precis varit ute på en promenad med syster. På promenaden ser vi en orm slinga över vägen. Det är första gången jag ser en orm i natuder. Första gången för båda två var det tydligen så båda ställer sig helt förstenade och skriker lite som småflickor men sen, eftersom jag är storasyster måste jag ju ta första stegen så jag ta sats och springer iväg och efter kommer Malin. Sen kan vi ju inte riktigt glömma det på en stund så vi kollar noga efter ringlande små ormar. Det var nog en kopparorm vi såg för det var en rödbrun aktig sak.
Och kopparormar är väl inte ens riktiga ormar? Eller är de det? En blandning mellan en orm och en mask. Fast den är var en stor en. Fy!

påskafton

Aktiviteten här på bloggen är inte så aktiv nu under påskhelgen. Vet inte om det är ett medvetet val eller om det bara blivit så. Jag har haft ett fint lov än så länge. Än är det några dagar kvar innan jag börjar skolan. Och mycket ska fixas innan dess. Lite skoarbete och sökande till högskolan och träffa vänner och sånt.
Idag blir det lite festligheter. Ska träffa Johanna och Becka och Elin och sen blir det en runda till Harrys också. Ska bli trevligt. 
Nu tänkte jag ta en promenad i solskenet. Så härligt väder.

hjälp!

Vaknade för en timme sedan. Det verkar omöjligt att sova för nu har jag börjat orora mig lite, eller ganska mycket inför det kommande valet jag måste göra. Snart.
Och jag blir inte riktigt klok. Hjälpt mig nu för jag har något som bekymmrar mig lite.

Säg att jag söker till fastighetsmäklare i malmö, borås och gävle. Och så hamnar jag på reserv på alla tre. Men jag har dessutom sökt till exempel lärare och kommer in på det. Står jag då fortfarande kvar på min reservplats då eller stryks allting.

Säg att jag väljer följande:

1, fastighetsmäklare
2, fastighetsmäklare
3, fastighetsmäklare
4, lärare

Om jag då kommer in på lärare stryks allting annat eftersom jag redan kommit in på ett då. Eller står fortfarande reservplatserna kvar så man kan välja dem.

Detta gör mig väldigt förvirrad och gör att jag inte kan sova. För om inte reservplatsen står kvar vågar man ju inte välja något annat med risk för att det stryks.

Hur ligger det till? Någon som vet?


frukostmys med syster

Har precis ätit frukost med syster och tittat på Greý Anatomy. Mysigt. Nu ska hon ner och dansa och jag ska sätta mig med skolarbete. En massa skolarbete.

dagen

Har haft en trevlig dag idag.
Promenad med Ida idag på morgonen. Mycket trevligt.
Sedan blev det plugg. Historia.
Nu har jag varit iväg på en liten pluggpaus med Tanja. Det var mysigt. Prat om diverse saker men bland annat det rådande sökandet till högskolor. Fick lite småpanik ett tag, men det ska nog reda ut sig.
Nu ska jag fortsätta med mitt studerande.

morgonpromenad

Vaknade för ca 20 minuter sedan. Och nu ska jag ut och gå. Jag är rätt stolt över mig själv att/om jag lyckas ta mig ut på en promenad på morgonen. Min självdiciplin vad det gäller träning och sånt är inte vad den borde vara. Men det ska det blir ändring på. Därför ska jag ut och gå nu.
Solen skiner så godmorgon på er fina vänner.


räkor och mango


Såhär fin blev vår-salladen igår.

mys

Nu tänkte jag börja min söndag med en mängd the City avsnitt. Sen få vi se vad som händer resten av dagen.


i väntan

Sitter hemma hos Fredrik. Har målat naglarna, läst Cosmopolitan och smuttat i mig jordgubbssaft. Han tittar på fotboll och jag väntar på att den ska ta slut.
Idag ska vi äta sallad med mango, räkor, gurka, tmat, kanske ägg och lite annat trevligt. Och jag väntar på att vi ska börja tillaga det.
Men nu kommer Freddy Söderberg i på planen och då måste man ju slänga ett litet öga på matchen också.
Återkommer.

vårtecken

Precis varit ute och gått i solen. Blev en långpromenad och varmt var det. Det är ca 15 grader i skuggan. Och ännu värmare i solen. Man kan nästan sitta ute i t-shirt. Det är 4 april och vår.
Det fanns små gula blommor som var på väg att slå på ett ställe längs vägkanten. Det var fint. Ett vårtecken.


sommarnatt

När jag hör den låten tänker jag på en speciell sak.
Jag tänker på ett tillfälle då en vän berättade en sak för mig. Det involvera denna låten och kyssar.
Jag gick i åttan, praoade på Trälleborgskolan och jag kommer ihåg att jag hade min blå stickade polotröja på mig.
Att ett sådant minne kan fastna så.


idag längtar jag efter att:

Sitta i Åbroparken på en filt med fina vänner och dricka vin.
Sitta på Stigs uteservering med te och en massa prat.
Dela en vin flaska eller två på Harrys.
Bära fina sommarklänningar.
Promenera genom stan en sval sommarnatt.
Pussas på en sommaräng.
Cykla.
Ha picknick.
Och sommarkvällar.

solig lördag

Solen skiner in genom fönstret. Det är dammigt på mitt sängbord och dammet syns extra nu när solen skiner på det. Jag borde städa. Men orkar man städa en sådan här vacker dag?
Nu ska jag ut i solen och titta efter vårtecken.

doft

Det luktar sval sommarnatt ute.
Det är fint.

vår vår vår

Det är första april. Det är helt underbart väder ute idag. Det vackrast vårvädret i år skull jag säga.
Fundera på att sätta mig på trappan ute och läsa och dricka te. Det vore ju väldigt mysigt faktiskt.
Idag hade vi nämnligen inte någon svenska för läraren var sjuk. Vi fick en uppgift, läsa en bok med anknytning till antiken eller bibeln och sen skriva om den då såklart. Så varför inte förena nytta med nöje.
Men först lite historia.

RSS 2.0