småland

Jag är hemma i Småland. Jag är glad och nöjd. Nu ska jag sova. Skriver mer i morgon.

planer för dagen

Godmorgon. Snart ska jag åka till skolan för en liten föreläsning och efter stannar vi nog kvar en stund och plugga lite.
Annars kommer dagen bestå av att göra klart min inlämningsuppgift till i morgon. Ska bara skriva en liten sammafattning och sen kolla igenom arbetet och finslipa lite. Packa ska jag också göra. För i morgon ska jag upp till Småland. Så ikväll blir det nog lite mys också.
Ja det va lite vad som kommer ske under dagen.

höstmåndag med hemlängtan

Idag är det höstväder ute. Det blåser och är kallt. Man är inte riktigt van vid detta väder. Man blir lite chockad över att det faktiskt inte är 18-20 grader ute längre utan att det kanske nu bara är 14-15. Till veckan ska det tydligen bli ännu mer höst men då flyr jag Malmö för de Småländska skogarna. Det kommer bli helt fantastiskt. Det var längesedan jag var hemma nu och jag har hemlängtan. Jag längtar så mycket efter mamma, pappa och malin.

Köpenhamn, del två.

Här kommer andra delen av Köpenhamn.


Fredrik tyckte Nyhavn var fint. Efter detta gick vi vidare genom Köpenhamn.



Inget dåligt marmortak vid Kungliga teatern.


Sen satte vi oss och fikade på lite winerbröd.



I den Kungliga trädgården hittade vi slottet Rosenborg.


Det var rätt tjusigt.







H.C Andersen.


Söta kvarter har de.  



Eftersom vi var riktiga turister var vi tvugna att besöka den lilla sjöjungfrun.




Fina lyktstolpar har de också!



Sen åt vi den danske röda korven.


Min första plösekorv.



Det smakade dejligt!


Köpenhamn, del ett.

I fredags åkte jag och Fredrik till Köpenhamn. Det var fint.




Tåget över bron.


Framme!


På Tivoli hade de Hallweenfint.





Vi hade en karta så vi skulle hitta allt. Det kanske inte syns så bra med kartan var kanon. Alla hus såg likadana ut på kartan som i verkligheten så det va jättelätt att hitta. Stort plus!


Här är vi vid Kongens Nytorv.




Kongens Nytorv.



Sen gick vi vidare till Nyhavn!












Här är operahuset.


Kolla fågeln!



Fina Nyhavn!


plugglördag

Hallå hallå. Jag håller på att plugga lite. Det är ju lite tråkigt en lördag men tänkte stänga igen den verksamheten klockan tre fyra. Nu har jag lite paus men ska snart åktergå till skrivandet på min uppgift. Sen ska jag gå och handla och köpa ljusstakar. Är det någon som har något förslag på vad man kan äta till middag idag?
Idag när jag vaknade trodde jag föst att det var söndag så jag blev så glad sen när jag insåg att det var lördag och att man är ledig i morgon också. Det känns ju inte helt fel när det är på det hållet. Värre är det när det är tvärt om. Det är inte så trevligt.
Men nu ska jag återgå till mina studier.

trött med en fin fredag har det varit

Idag har vi som sagt varit i Danmark. Det va jättetrevligt och vi va rikiga turister och va på upptäcksfärd grannlandets huvudstad. Det har tagits massor med kort och jag ska visa er under helgen. Nu är jag dock rätt trött efter dagen då vi gått runt hela Köpenhamn känns det som så det få bli i morgon i stället. Det ha varit en finfin dag.
Hoppas att ni ha en trevlig fredag.

ingen rubrik

Dålig uppdatering idag. Det har inte hänt så mycket anmärkningsvärt.
I morgon ska jag och Fredrik åka till Köpenhamn över dagen. VI är lediga så det blir en mysig dagstur dit.


a nice day

Nu är det två avsnitt av Greys på tv. De två sista avsnitten från förra säsongen och nästa vecka börjar den nya säsongen. Jag väntar med spänning.
Idag har jag pluggat lite, varit ute och gått en runda och nu ikväll har det varit lugnt.
En ganska skön dag alltså.



Kvällsfika.


mittiveckanledig

Idag är jag ledig! Fint.
Och om en vecka ska jag hem till Småland. Längtar hem nu.


fina brev

Tack Emelie som jag fick ett fint brev av idag!

Nu har jag brev som ska skrivas och ett som till och med ska skrickas hela vägen till Amerikat.
Bra att ta en pluggpauser till att skriva lite.

något att bita i

Och jag förfaras över hur jävla svårt det var med juridik. Så många olika regler som man kan tillämpa och om det är si eller så och undantag. Det är intressant men ack så svårt.

tidig tisdag

Godmorgon! Klockan är 07.02. Jag har varit uppe i 45 minuter och är snart klar för skolan. Jag behöver ju inte åka än dock. Men jag blev stressad redan vid fem över halv sju att jag inte skulle hinna. Förstår inte hur jag tänkte då när jag nu sitter och skriver blogg.
Idag är det tidig morgon som ni förstår men i morgon är jag ledig. Det är lyx. Nu ska vi snart ha övningar på familjerätt och successionsrätt samt fordringsrätt. Trevlig morgon med andra ord.


renskrivning tar tid...

Det har tagit evigheter att renskriva anteckningrna och jag har ändå två föreläsningar kvar. Men nu orkar jag snart inte skriva mer utan kanske sparar lite till morgondagen.
Snart är det Hollywoosfruar. Vilket program. Det är ju inte klokt vilket snack det har varit om det denna veckan. Speciellt Anna Anka. Det kommer säkert vara snackisen i morgon också.

just nu är planen

Nu ska vi snart tvätta här i Malmö. Sen ska vi till Entre och köpa diverse förnödenheter som bröd, häftapparat och bläck till skrivaren (för Fredrik har skrivit ut en miljon sidor idag till sin uppgift denna veckan).
Sen ska jag renskriva anteckningar, läsa i lagboken och läsa övningar tills i morgon. Så ser planen ut för kvällen och sen vid nio är det Svenska Hollywoodfruar på tv. Så roligt! Vilka fruntimmer det där är.
Jag ska försöka bli lite bättre på bilder också. Det har ju varit oförskämt dåligt på den fronten de senaste veckorna.


då var det måndag igen

Godmorgon.
Idag är det dags för skolan igen. Det var segt att gå upp idag men nu är jag lite piggare. Har ringt samtal idag på morgonen och fixat lite. Det var inte dåligt trots att jag var så trött.
Idag har jag skola fram till klockan tre och vid klockan fyra sen har vi tvättid.
Jag har inte så mycket mer att säga just nu för jag är fortfarande lite trött och oinspirerad.

trevlig lördag och slapp söndag

Hade en jättetrevligt kväll igår tillsammans med Fredrik och hans kompis Michael. Jag och Fredrik var bjudna till Michael på drink kväll och husesyn. Så vi kom dit vid åtta snårt. Vi visste inte riktigt vad kvällen skulle erbjuda men vi började med att kolla lägenheten och sen satte vi oss i vardagsrummet och lyssnade på musik, pratade och drack dinkar. Det var jättetrevligt. Det blev ganska många dringar till slut och vid elvatiden så kom det på tal att vi kanske skulle gå ut och dricka något  men vi skulle ta en drink till och se. Det slutade med att vi satt kvar där i vardagsrummet och klockan blev nog nästan halv två innan vi begav oss hemåt.
Idag har det varit lugnt. Sov länge och har faktiskt pluggat lite. Gjort upp en pluggplan över veckan också. Känns bra att ha lite utstakat vad man ska göra på dagarna annars tar jag inte tag i någonting känns det som. Jag är ledig på onsdag och fredag i veckan. Skönt med bara tre dagar i skolan.
Fredrik sitter och pluggar, han ska skicka in sitt arbete idag så jag tänkte stå för middagen. Idag ska jag laga kycklinggryta. Det ska bli spännande och se hur det blir och om det blir lika gott som hemma.

lika som bär?


dags att börja plugga

Ska försöka plugga lite idag. Det har inte blivit så mycket gjort än så länge. Har varit på dåligt humör nu på morgonen och förmiddagen men nu så börjar det vända.
Ikväll ska vi till Fredriks komis Mikael och dricka lite drinkar hemma hos honom. Ett trevligt avbrott här i studiestugan. Fredrik pluggar och jag också förhoppningsvis om jag lyckas komma igång någon gång.
Jag har skrivit lite på min inlämningsuppgift som ska in om lite drygt två veckor men eftersom jag ska åka hem ska jag lämna in den någon dag tidigare. Ska försöka fortsätta på den lite nu och ska även försöka läsa ut boken. Det är inte många sidor kvar.
Det vore skönt att bli klar med den så att man kan fokusera på juridiken i sället för det är ju lite och bita i där också.
Nästa vecka är jag ledig två dagar. Onsdag och fredag. Jag och Fredrik funderar på att ta en liten avstickare till Köpenhamn då. Gå och strosa och kolla på folk. Så om jag pluggar duktigt så kan man unna sig det. En morot till att börja skriva lite på uppgiften nu då.
Återkommer senare.

19.19

Har suttit och klistrat in lite lappar i min lagbok så jag lätt kan hitta den lag jag söker. Det gick rätt snabbt och jag skulle kunna börja plugga lite men det känns lite sådär nu när klockan är kvart över sju. Har även suttit och strykt under lite viktiga paragrafer. Det är ju en del av dom. Måste fortsätta med det i morgon. Då ska jag även plugga på frågor i övningsboken och läsa en massa som jag inte har hunnit läsa på grund av att jag inte har haft boken. Det blir en härlig helg känner jag haha.
Fredrik är och plugga med två i sin klass och kommer väl om en timme eller två.
Själv tittar jag på färjan.


skönt med fredag

Så skönt med Fredag. Idag har jag skola mellan 10-15 två föreläsningar om familjerätt. Det ska bli intressant. Har läst lite inför föreläsningen men hann inte allt. Det tar lite tid att läsa alla sidor och man måste tänka till lite på vad det är man läser. Men det är intressant och roligt så det väger upp.
Skönt med helg ska det blir. Fast hela helgen kommer att gå upp till plugg.
Fast i morgon kanske vi ska hem till Fredriks kompis och dricka dinkar och det låter ju som ett trevligt avbrott i plugghelgen.


sensommar

Det börjar mörkna tidigare och tidigare nu. Men sommaren har verkligen stannat kvar i Malmö. Här har vi fin sensommar och varma grader. Det är fint. Jag som älskar höst älskar också fin sensommar som just nu är som allra bäst här i Skåne. Fina underbara Skåne.


de bästa reklamlåtarna

Jag har två reklamfavoriter just nu. Låtarna är så fina.

Den ena är musiken i Lindex nya reklam.
Lyssna här!





Och en som är så fin att man nästan gråter. Fina Olle Ljungström.

Lyssna!


godkväll

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Har renskrivit lite anteckningar. I morgon ska jag börja skriva på en uppgift och läsa boken Konsten att vara snäll. Har fortfarande inte läst ut den. Till helgen tänkte jag vara klar med den uppgiften så långt som jag har kunnat göra. Sen är det två förelästningar kvar som jag ska reflektera lite över men de kommer först nästa vecka.
Fredrik är och kolla på fotboll. Själv ska jag ta en dusch och sen lägga mig och kolla på tv.

te och biscotti

Så dåligt med uppdatering de senaste dagarna. Och lite dåligt med bilder också. Det ska jag ta tag i.
Igår var jag i skolan en sväng på dagen och senare på kvällen åkte jag till Lund för lite fin Värnamokväll.
Det var jag, Becka, Malin, Barro, Kristin och Bladh som träffades hemma hos Barro och åt lite kvällsmat och pratade. Det var verkligen jättemysigt. Så skönt och trevligt att träffa lite folk som man känner väl där man kan vara sig själv och prata så som man bruka göra. Nästa gång blir det här i Malmö vi träffas. :). Tack för en jättemysig kväll.
Idag har jag varit i skolan hela dagen. Nu på kvällen har jag bakat lite. Det var lite besvärligt men det gick bra. Lite bränt och jag tappade tålamodet lite men nu har jag och Fredrik fikat lite här. Lite te och biscotti.
2 1/2 män är det på tv nu. Efter det är det Idol och sen vet jag inte riktigt vad det blir. Jag skulle ju pluggat men jag har så ont i skallen att det få vänta tills i morgon. Renskriva anteckningar och dylikt ska jag i allfall försöka fixa klart.

svinis

Nu kommer svinisen. Det känns så. Jag sitter med filt och myskläder och fryser och mår inte så bra alls. Jag vill inte bli sjuk för i morgon ska jag på Värnamokväll i Lund. Jag funderar på att gå och lägga mig nu och klockan nio kolla på Svenska Hollywoodfruar och efter det sova.

måndag

Godmorgon.
Idag har jag sovmorgon. Jag börjar inte förrän klockan ett. Men det som är lite surt med att börja sent är att man går och väntar hela dagar på att man ska börja. Man gör inte så mycket innan. Jag tänkte jag ska renskriva lite anteckningar. I morgon ska jag, Frida och Ida sitta och plugga lite efter skolan. Gå igenom föreläsningarna som varit och jämföra lite anteckningar. Det kan ju vara bra så man inte missar något viktigt.
Jag har fortfarande inte fått mina böcker. I fredags fick väldigt många sms från Bokus om att deras böcker hade kommit. Inte jag. Jag som ändå beställde samma dag som de andra och även innan Frida som ändå fick sina böcker.
Halv sex hade jag fått ett mail där det stod att min leverans var försenare och sen vid sex fick jag ett mail där det stod att de hade skickat böckerna. Så jag kommer troligen inte få dom förrän i morgon. Hjälp vad det tog lång tid. Lika bra att beställa resten av böckerna med en gång då så att man slipper vänta så länge på resten.
Men det är väl många som ska ha böcker nu så det är väl fler som är i samma situation.

limelaxpasta

Efter förfrågan kommer nu receptet på maten vi åt idag. Tyvärr har jag ingen bild men det är prisvärt om man hittar billig lax och går jättesnabbt att laga.

Det du behöver för 4 (små) portioner :).

300 gram pasta
400 gram lax
2 dl crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk honung (vi hade ingen honung utan tog lite socker i stället och det gick bra)
rivet skal och saften av en lime
Svartpeppar
Vi hade även i lite purjolök och det går säkerligen även bra att krydda lite bäst man själv vill. Jag kan tänka mig att det är gott att även ta en crème fraich med smak, till exempel franska örter.


Såhär gör du.

1. Sätt på pastavatten och när vattnet kokar släng i pastan.
2. Blanda crème fraiche, en smulad hönsbuljongtärning, socker eller honung, skalet och saften av lime i en kastrull.
3. Sätt på spisen och låt det koka upp.
4. Skär laxen i bitar och salta och peppra.
5. Släng i laxen och skivad purjolök och låt koka i några minuter.
6. Häll av pastan och servera.

Hoppas det smakar!



trevlig söndag

Idag har vi som sagt haft besök av Fredriks syster Jenny med familj. Maten blev god och uppskattades av alla. Leo tyckte om det han också men kladdkakan, bären och glassen till efterrätt verkade falla honom ännu mer i smaken.
Nu ska vi bara diska upp allt.
I morgon har jag sovmorgon. Men tänkte gå upp tidigare och plugga lite innan för det kommer nog inte bli så mycket pluggande ikväll känner jag.
Det ha varit en trevlig söndag.

besök

Idag får vi besök. Fredriks syster Jenny och hennes familj kommer och hälsa på. Vi ska bjuda på middag och det blir Sune och Olivias väl beprövade recept Limelaxpasta. De talade så gott om det receptet i Stockholm så nu ska vi testa det för Jenny äter inte kött så fisk få det då bli. Hoppas det blir bra.
Jag återkommer senare.

ibland tycker svenska folket som en själv

Och så blev det Catarina HUrtig som få göra uppdraget i morgon. Svenska folket tänker och vill som jag i dessa frågorna. Föregående uppdrag hoppades jag på Jannike och det blev det och nu Catarina. Men jag tycker lite synd om henne för det hon skulle behöva äta är ju helt vidrigt.

världens bästa becka

Idag har jag haft en fin dag i Malmö med fina Becka. Vi möttes vid tio och gick på stan, åt och satt vid kanalen och åt glass och pratade en massa. Så skönt att prata med en Värnrnamobo och bara kunna vara vanlig och skoja och skratta lite med en som känner en så väl. Det är fint att ventilera lite. Tack för en fin dag!
På tisdag är det Värnamoträff i Lund.  
Jag har spenderat en massa pengar och köpt väskan som visades i föregående inlägg, en röd kjol, 2 stycken t-shirts, 2 stycken linnen, ett rough och en fin lila orkidé.
Sitter och kollar på Kändisdjungeln och jag tycker Catarina Hurtig ska göra uppdraget i morgon, det var en massa äckligt som den personen skulle äta.
Och Ann Söderlund är ju så rolig och söt.


Söt Becka!


Jag är glad.


Melon och choklad.


min nya väska






äntligen fredag

Godkväll.
Även denna dagen har varit lång i skolan. Först hade vi juridik och efter det var Svensk Fastighetsförmedling där och informerade och sen delades man in i fyra mindre grupper så fick man gå runt till tre olika fastighetsmäklare och fråga frågor och sånt. Det var intressant. Hos den ena blev man lite rädd och hos den andra så kändes det bra igen. Men det är skönt att man få höra hur det är att jobba som det, Hur man kombinera familj och fritid med ett sånt jobb med tider som inte är vanliga kontorstider och så vidare. Det är intressant.
Men nu är det skönt med helg. I morgon ska jag träffa Becka och vi ska ha en mysig heldag på stan. Det kommer bli mys.

lång dag i skolan.

Hemma från skolan. Jag är helt slut. Känns som att jag kommer somna klockan nio idag. Har ont i huvudet efter allt lyssnande. Föreläsning efter föreläsning. I morgon är det skola mellan åtta och fyra men det känns som det kommer bli lite lättare i morgon för då ska vi på eftermiddagen gå runt lite mellan olika klassrum och prata med olika människor och så. Dessutom bjuder Svensk Fastighetsförmedling på fika! Stort plus i kanten.
Fredrik håller på att fixa middag. Det blir fiskgratäng.


mätt

Jag fick ett brev från kåren och i det låg det en rabattkupong från Onlinepizza. Så det testade vi idag. Vi beställde pizza online från ett ställe och fick det hemkört till dörren. Det är service det. Det var gott men åter igen. Det finns ingen stad som kan leverera pizzor som Värnamo. Dock var denna pizzan bättra än den förra vi åt.
Nu är jag helt proppmätt. Fredrik sitter och kollar på fotboll och jag tänkte faktiskt vara så duktig att jag börjar påm min inlämningsuppgift redan nu. Den ska inte in än men det kan ju vara bra att börja tidigt.
Sen tänkte jag ta mig ett bad. Jag har inte testat badkaret här än.
Jag känner mig som en ballong just nu. Känner mig så uppsvälld att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.
Hoppas det blir lite Idol för min del så att inte fotbollen tar över hela kvällen.


onsdag

Idag har jag haft en föreläsning i personrätt. Det gick snabbt och jag fick skriva som en tok för att hinna med allt men det var intressant så det väger upp det hela. I morgon har jag en lång dag i skolan. Ändå från tio till fem. Verkligen hela dagen och fredag hela så då vi ska vara där åtta till fyra. Känns som det är rätt påfrestande att gå i skolan så länge när man har föreläsningar och sånt för till slut orkar man väl inte riktigt lyssa så aktivit längre men med många pauser och så så ska det nog gå bra.
Om en halvtimme ska jag möte Hanna vid Värnhemstoget och så ska vi gå och fika. Det ska bli trevligt. Dock ligger det inte så många café i närheten, det är mest resturanger men inne i gallerian finns det ett eller två och det kanske få bli något av dom.  

idol

Nu börjar Idol. Det är ju lika intressant med uttagningarna varje år. Haha.

västra hamnen

Under vår promenad hamnade vi nere vid hamnen som ligger nära min skola. Såhär fint var det idag. Vi har sommarväder i Malmö. I morgon ska det tydligen bli uppåt 25 grader säger dom.







tog en powernap på tre timmar

Jag har haft en lugn dag idag. Hade bara en övning i skolan mellan åtta och tio. Gjorde lite ärenden och sen åt jag lite när jag kom hem. Runt halvett la jag mig i sängen för att läsa lite men jag somnade och sen kom Fredrik in och kollade till mig lite då och då men jag var så trött att jag somnade om direkt. Så när klockan sen var fyra kom han in och var lite förvånad att jag fortfarande sov och frågade hur länge jag skulle sova.
Vid fyra hade vi bestämt att gå ut och gå en sväng och så blev det. Nu har vi kommit hem och Fredrik står i köket och lagar mat. Jag kollar på Grey's och väntar på att vi ska äta. Känner mig lite matt.
Idag blir det lite läsning sen på kvällen om jag orkar annars är det tv-kväll som gäller.
Söta Hanna hade skickat kommentar att hon är i Skåne och förhoppningsvis blir det fika i morgon eftermiddag. Har inte träffat henne på över ett år så det ska bli väldigt trevligt!


Hanna och jag när hon var på besök i Stockholm.


ljusrosa nejlikor

Idag har jag köpt ljusrosa nejlikor som står på vardagsrumsbordet. Dock hittade jag ingen vas som passade för bukettens storlek. Så jag har dom i en Merflaska där jag tagit bort etiketten och allt så det ser inte så illa ut. Måste inskaffa mig en fin vas.
Blommorna är fina så det väger upp den simpla vasen. Men det gäller att vara kreativ.  


kedjereaktion

Igår när jag skulle ta ut en plåt ur ugnen så råkade jag ställa den lite för långt ut på spisen så den välte lite. Jag tänkte mig inte för så jag grabba tag i den för att försöka rädda lite av pommesen som låg på den. Då brände jag mig naturligtvis. Det var inte mycket pommes som kom till spillo, vilket var tur. Dock så fick mitt finger sig en kyss.


små blingbling

När jag arbetade på Advokatkompaniet så fick jag presentkort på NK på 500 kr. Detta har jag inte utnyttjat förrän nu. Fredrik åkte till Stockholm i helgen och jag skickade honom på uppdrag att hitta något trevligt. Efter lite om och men så fick det bli ett par örhänge. De kostade inte 500 kr och då var det så bra att man fick pengar tillbaka så nu har jag lite extra pengar. Tänkte köpa mig en väska också.










söndag förmiddag i bilder


Diskade lite, denna bild är inte från idag men jag har samma kläder på mig idag som då.


Våra köksblommor.


Fixade till en sen frukost.


Det blev melon, riskakor och te.


Mina nya färggrann, fina block.


Detta är den ena av mina två nya tröjor från Gina.

 
Fina puffarmar har den.


Jag tyckte den va så söt så jag köpte en likadan i grått också.
Fina nu till hösten.


lite stress och lite shopping

Nu har jag tokstressat lite. Var inne på Entré gallerian och kollade efter en väska. Jag hittade ingen. Ett alternativ har jag som jag hittade på Acces men jag vet inte om jag är helt hundra så jag funderar lite till. Hittade en på Ginas hemsida igår och tänkte kolla om den möjligen finns i stan.
Det var så varmt inne i affärerna så jag blev jättevarm.
Köpte block i fina starka färger rosa, blått, grönt och lila. Nu ska jag bara bestämma vilket block jag ska ha till viket ämne.
Sen köpte jag två fina tröjor på Gina. Jag visar dom senare. Mysiga hösttröjor.
Har haft vår trevliga hyresvärld på besök. Hon kom och hämtade lite post som hon har fått hit. Jag var tvungen att diska upp lite innan hon kom för jag visste ju inte om hon skulle komma in eller inte. Det gjorde hon inte men jag fick diskat i allfall. Hon är verkligen så trevlig! Hur gullig som helst.
Nu tänkte jag göra mig lite frukost för det har jag inte fått i mig någon idag.
Fredrik kanske kommer hem idag också trots allt och då blir det väl en lite senare middag. Han verkade lite sur på telefonen, troligen bakfull, så jag få väl göra lite mat och försöka göra honom lite glad om det nu är så att han kommer hem.


godmorgon från sängen

Godmorgon. Jag ligger i sängen. Jag är helt slö. Ha inte sovit så bra i natt. Tänkte ligga kvar en stund till. Det är ju söndag och då behöver man inte ha någon brådska. Det är fint med söndagar.
Hoppas Fredrik kommer hem idag, men jag gissar på att det kommer bli i morgon.
Jag återkommer.


slö

Denna dagen har varit väldigt lugn. Jag har inte gjort så mycket alls. Pratat länge på msn med syster och nu också lite i telefon med ovanstående. Jag har lite hemlängtan idag. Hon är också ensam hemma och är lite sjuk så vi underhåller varandra fast att det är några mil emellan. Kommer säkert höras fler gånger under dagen.
Jag har även läst lite i boken Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn. Den är rätt intressant faktiskt.
Sen är ju frågan om jag ska ta och gå till entré och kolla lite i affärer eller om jag ska spara det till i morgon. Egentligen behöver jag inte gå dit idag. Jag känner inte riktigt för det heller. Klockan är halv tre och vädret är lite halvt som halvt idag. Det kommer lite regnskurar ibland och det är lite kyligt utomhus.
Ikväll ska jag äta rester från den maten jag lagade till Fredrik. Frös in så jag skulle ha lite middag kvar idag. Det ska bli väldigt gott.
Annars är det lugnt. Har inte ens duschat än. Men snart måste jag nog ta tag i det och duscha och fixa i ordning mig lite. Man bli lite slö.

en lördagmorgon

Sitter och dricker lite te och äter en delicatoboll. Framför tv och kollar på lite trevliga komediserier. Funderar på vad jag ska göra idag. Kanske åka in till stan och handla en väska om jag hittar någon. Eller om jag gör det i morgon eller en dag nästa veckan. Måste bara ha en större väska när mina böcker kommer för det får jag inte plats med. Bara lagboken kommer ju ta en rejäl plats att släpa runt på. Så en ny väska är ett måste.
Men annars vet jag inte vad som händer idag. Kanske att jag gå och hyr en film till kvällen och sen har jag ju det mesta av mitt godis kvar sen igår. Har knappt vågat äta något av det.


köp inte godis på fastande mage

Nar jag kom hem från skolan idag så var jag hungrig som en varg. Jag mötte Fredrik och vi gick till banken och sen skulle vi handla. När jag är hungrig så blir jag helt galet sugen på godis och jag berättade för Fredrik att jag minsann skulle unna mig lösgodis idag. Sen när vi hade handlat färdigt så satte jag fart mot lösgodishyllorna och började fylla en påse. När jag hade kommit en bra bit så tyckte jag att jag hade snålat lite med mängden och började fylla på mer jag gick lös som bara den bland godiset och det slutade med att jag köpte godis för ungefär 50 kr. Det är ju inte klokt. Sen när jag såg det så fick jag sådan ångest att jag ni knappt kan äta något av det.
Så vad kan vi dra för lärdom av det här.

svininfluensan och tacos

Har precis ätit lite tacos. Så gott. Sitter och päser i soffan nu. Blev helt tokmätt.
Har även hört och läst lite att svininfluensen verkar ha kommit till Vmo. Figy verkar vara drabbat. 124 elever var sjukanmälda igår. Det är ju galet. Två stycken visste de led av svininfluensan men de andra var inte testade och det var möjligt att det var fler. Usch!
Kvällen kommer nog bli lugn här i Malmö. Jag är så trött efter skolan. Så mycket intryck och information. Men det känns verkligen bra. S å roligt och jag trivs. Det verkar vara rätt. Det känns rätt. Ibland när jag sitter där på föreläsningarna så tänker jag att det känns så overkligt och konstigt att jag är där. Men ändå så självklart. Det är fint.
Fredrik åker till Stockholm i helgen och ikväll tänkte vi mysa lite.

trött

Jag återkommer i morgon. Jag är ganska trött efter dessa dagar i skolan. Det ska bli skönt med helg nu snart så man kan smälta all information och alla intryck. Helgen kommer nog bli lugn. Men i morgon är det lite After Work. Det blir nog trevligt.  


kvällsuppdatering

Skolan har varit trevlig idag. Först hade vi en liten föreläsning där en fastighetsmäklare berättade om yrket. Hur det går till och allt sånt. Det var jätteroligt. Intressant och än så länge känns allt så himla bra! Kurserna verkar vara toppen.
Den första kursen är en juridisk översiktskurs på 15 hp som verkar intressant. Samtidigt nu ska vi ha en liten introduktionsuppgift på 1.5 hp som tillhör de resterande 13.5 hp som kommer efter juridiken. Så i början är de tlite parallelt men det är bara ett litet tag och det ska förhoppningsvis inte blir några problem.
Nu är det bara torsdag och fredag kvar sen helg. Helgen kommer nog bli lugn. Lite After Work på fredag tror jag. Det är ju trevligt.
Kollade lite på vad litteraturen kommer att gå på till juridiken. Jo ca 2100 kr. Måste köpa mig en lagbok och den utgör ju ca 800 av de 2100 kronorna. Men så är det. Inte mycket att göra åt. Bara bita ett stort bett i det sura äpplet. Hoppas det inte är så saftiga summor varenda gång. Men det kanske det är. Ja en lagbok kan ju alltid vara bra att ha. Den ska vi tydligen använda en hel del i allfall.
I morgon ska vi både ha föreläsning och sedan en övning. Det blir trevligt. Så i morgon är det skola ganska länge. Men på fredag sen är det bara tre timmar.
Nu ska jag dricka te och umgås lite med Fredrik tänkte jag.


fastighetsmäklarprogrammet

Sitter och äter frukost och passa på att uppdatera lite.
Igår var det första dagen i skolan. Det gick bra och jag trivs bra och hoppas det kommer bli kanon detta. Utbildningen känns verkligen kanon och kurserna verkar vara jätteroliga. Den första kursen vi ska läsa är en juridisk översiktskurs och det känns väldigt intressant.
Har träffat två trevliga flickor, Frida och Ida, än så länge som jag umgicks med igår och det känns bra att ha några att ty sig lite till nu när vi ska på föreläsningar tillsammans med de andra som går 180 p. Så det kommer väl vara ett hundratal på föreläsningarna och det är ju en hel del.
Idag har vi två "lektioner". På den första tror jag det var en fastighetsmäklare som skulle prata och berätta lite. Och sen har vi en lektion eller föreläsning eller vad man ska säga att det är, där alla lärare skulle presentera sig och man skulle få reda på kurslitteratur och så vidare.
Igår var jag rätt trött efter skolan. Så jag hoppades att jag skulle kunna sova i natt. Men det gick inte så bra det heller. Jag förstår inte varför jag inte kan sova. Jag som aldrig brukar ha priblem med att sova, jag kan ju somna när som i princip. Men nu verkar det vara väldigt svårt tydligen.
Eventuellt är det lite aktiviteter i eftermiddag. Och på fredag är det After Work och det ska bli ju trevligt.
Nu måste jag skynda mig lite och fixa i ordning mig innan jag ska iväg till bussen och träffa Frida och åka till skolan.
Återkommer senare.


hemma hos frida och fredrik - sovrummet

Såhär ser vårt sovrum ut. Det är inte helt i sin ordning än men det kommer. Det är lite kalt och vitt och vi ska inskaffa lite sängbord och sånt trevligt. Men såhär ser det ut för tillfället. Det är lite blommor i fönstren och fina sängkläder från Värnamo Sängkläder så man känner sig hemma.









första skoldagen

Godmorgon!
Jag sitter nu och äter lite frukost framför tv:n som visar The Voice. Jag har varit uppe sedan tio över sex men egentligen har jag varit vaken säkert halva natten sammanlagt.
Jag har nämnligen knappt kunnat sova någonting. Inte för att jag är nervös, för det är jag faktiskt inte. Jag var nog mest bara spänd och förväntasfull eller så var jag helt enkelt inte trött. Det kan ju bli så när man egentligen måste och vill sova och så går det inte.
Jag gick och la mig strax efter tio och vaknade sedan runt elva, tolv, ett, två, tre, fyra, fem och kvart i sex. Förstår att det har varit lite svårtsovet här i Malmö.
Som tur är så är jag inte trött. Det är ju tur det för det kommer säkert bli en spännande och intressant dag. Jag hoppas det kommer att gå bra. Jag hoppas att jag kommer träffa trevliga människor som man kan vara med och jag hoppas att jag kommer att trvias och att utbildningen är bra. Ja det är väl det.
Och jag är faktiskt inte nervös än. Men jag tror det kommer att komma lite fjärilar i magen. Jag försöker att inte vara nervös, utan hålla mig lugn och det verkar gå rätt bra. Men när man sen är på väg till skolan så kommer det nog kanske komma lite nervositet krypande.
Men nu ska jag äta klart min frukost och sen ska jag göra mig i ordning det sista. Fixa lite och sen är det dags att gå till bussen.


RSS 2.0