söndag. och snart ska man till malmö igen.

Snart blir det middg och om två timmar ska jag bege mig tillbaka till Malmö. Hoppas att allt går som det ska och att det inte är ett hav av människor på tåget. Jag blir hypernervös om det är en massa skrik och skrän och om jag inte får en plats till mig och min stora väska.
I morgon är det skola igen men det är en relativt lugn vecka framåt. Bara måndag, tisdag och torsdag i skolan så jag ska inte klaga. Dock måste jag plugga rätt mycket hemma under hela veckan.
Idag har jag träffat Elin. En fika på Stigs blev det och det var mysigt att träffas lite och det dröjer ju inte alltför lång tid tills nästa gång. Påsk snart och sen ska jag, Emelie och Johanna upp till Stockholm i April. Det ska bli riktigt roligt och hoppas våren har kommit då!
Nu ska jag njuta lite mer av söndagen.

en fin dag

Jag somnade vid ca 05.50 och vid 06.30 ringde klockan. Som tur var hade jag inte somnat in riktigt så det va inte så farligt och jag gick upp efter att man legat och dragit sig i några minuter. Vid kvart i åtta åkte hela familjen mot Jönköping. Malin skulle skriva tenta och mamma, pappa och jag skulle på A6 och IKEA. Och Malin mötte sedan upp oss igen när hon var klar med sin tenta.
Men eftersom vi var framme redan vid halv nio så åt vi frukost på IKEA och satt och väntade på att klockan skulle bli tio. Köpte mig tre tröjor, en sport bh, två väldigt söta ballerina skor (så nu får det gärna bli varm vår så jag kan använda dom) och sen fick jag doftljus och ett äggskärare.
När vi kom hem så slängde jag mig i sängen och sov en liten stund.
Nu under kvällen har jag mamma och pappa ätit god mat, druckit vin och tittat på Melodifestivalen och nu är det OS som gäller.
Kommer säkert somna rätt snabbt idag har jag en känsla av. Men det har varit en väldigt fin dag!


...

Har fortfaranade inte somnat...

sömnsvårigheter

Kan inte sova. Har varit vaken sedan tre och ska upp om ca två timmar. Hur irriterande är det inte att man inte är det minsta trött nu och sen när man väl ska upp kommer man att vara helt slut.
Men det blir nog bra. Får försöka läsa ekonomi eller något om det verkligen inte går somna om.


frukost hos farmor


Idag på morgonen åkte jag och Malin och handlade frallor, paprika, tomater och mjölk på City Gross och åkte sedan ner till farmor för att äta lite frukost. Det är alltid så mysigt hemma hos farmor. Det är så gott att sitta där vid hennes köksbord och äta lite och dricka kaffe. Det är nästan bara hos farmor som jag dricker kaffe nuförtiden. Det är fint.


torsdag

Det är så härligt att vara hemma!
Jag är lite omotiverad till den nya kursen men jag försöker hitta motivation.


valnötter och russin



Igår bakade jag lite bröd med valnötter och russin i. Dom blev goda och det blir bättre i en vanlig ugn!


fredriks födelsedag


Igår var det Fredriks födelsedag. När man fyller år får man bestämma vad det blir till middag. Det blev räkbomb. Mycket gott.


Jag köpte lite tulpaner till honom.




Och födelsedagsfika! Fredrik fick en bakelse och jag tog en muffins som inte alls var lika god som den såg ut. Lite besviken blev jag. Men bra för beach 2010 att jag inte åt upp hela. Haha.




en överraskning

Idag gick jag upp klockan sex och vid tio i åtta trotsade jag vintervädret och satte mig på tåget till Småland. Så idag vid tio över tio var jag framme och Malin hämtade mig på stationen. Sen överraskade jag pappa som fyller år idag genom att vara hemma när han kom hem från jobbet. Och mamma överraskade jag när hon hämtades från jobbet.
Så härligt att vara hemma!


havre och rågfrallor med linfrön och aprikoser

Bakade lite bröd. Ett råg - och fiberhavregryns bröd med linfrön och aprikoser. Men det går ju bra och ta vilken mjölsort man vill och vad man vill ha i brödet också för den delen. Jag brukar blanda hejvilt.

Detta behöver du.

4 dl vatten
50 gram jäst
4 msk olja
1-2 tsk salt
10-12 dl mjöl av önskad sort. (Idag blandade jag råg och vete och fiberhavre). 

 

Blanda vatten, jäst och olja i en skål.


I med råg, vetemjöl och havre.


Och så blanda, blanda, blanda.


Häll i linfrön och aprikoser efter behag och blanda allt till en deg.


Degen kan sedan jäsa i 15 minuter, men det går även bra att baka ut den till små bullar direkt.



För sen ska de jäsa en gång till, ca 15-20 minuter. 


Och sen ska de gräddas i ca 8-12 minuter. Ugnen ska vara på 250 grader.



godmorgon söndag

Godmorgon.
Ligger i sängen och kollar på Nyhetsmorgon. Ska snart upp och göra lite frukost och sen vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Det blir nog en rätt lugn dag. Kanske baka lite bröd. Skriva brev. Och njuta över denna lediga dag. I morgon börjar en ny kurs och just nu känner jag mig inte alls motiverad men jag hoppas att det blir spännande och bra och att motivationen kommer.
Det är lite grått väder idag. Inte som igår när man faktiskt fick lite, lite vårkänslor.

lördagsgodis




Hittade inte så mycket på stan men jag köpte fina gula tulpaner och ett fint block.


klädhögen



Det var inte så jättekul att komma hem till denna igår efter tentan. Men det var bara att bita i det sura äpplet och röja upp.


lite lite lite vår

När jag strosade fram i ett snöslaskigt Malmö idag med Håkan Hellströms glada pop i öronen så kändes gårdagens tenta inte alls lika jobbig längre och jag blev så glad att jag vill dansa fram över gatorna. Men det gör man ju inte. Bara i fantasin!


lite piggare

Godmorgon. Jag somnade vid halv sexsnåret och sen sov jag till tio över nio, tittade på klockan och somnade om och vaknade vid tio över tio i stället. Ligger fortfarande i sängen men ska strax ta på mig lite kläder och ge mig iväg ut på stan för att köpa linsväska. Sen tycker jag faktiskt lite synd om mig själv idag för jag är lite ledsen för tentan så jag ska in på H&M också och om jag hittar något litet billigt ska jag köpa mig det, fast att jag inte har några pengar. Men lite tröst måste man ju få. En T-shirt i allfall. Eller en fin klänning till något billigt pris. Ska bli skönt med lite frisk luft då jag inte varit ute på hela veckan nästan. Så kanske borde gå en extra promenad.
Träna borde jag också för det har jag inte hunnit med på hela veckan. Men idag ska jag inte ha några måsten. Inte på hela helgen! Jag ska bara ta det lugnt hela helgen. Så det så!

nattgrubbel

Klockan är 03.40 och av någon anledning kan jag inte sova. Jag förstår inte varför för när jag kom hem efter tentan kändes det nästan som jag hade gått in i väggen. Jag var mest förvirrad och trött. Kom hem till ett kaos av tvätt för jag hittade inte min tröja när jag skulle gå och i min frustration slängde jag ut den ena tvättkorgen med alla ren kläder på golvet och hittade tröjan som låg längst ner i korgen. Jag hann inte plocka upp och hänga in det för Fredrik skulle med tåget och jag skulle möta Ida, så jag lät det vara och det fick jag i stället ta tag i med en dånande huvudvärk när jag kom hem.
Tentan var svår. Det kan ha gått hur som helst. Jag vet inte. Jag kan inte riktigt förutse något men det känns som att jag kommer snubbla på mållinjen och måste göra om den men det är inte hela världen. Nu vill jag bara ha reda på hur det gick. Men nu måste man väl vänta flera veckor på resultatet också.
När jag kom hem sen så var jag helt utmattad. Åt lite och duschade, hängde in kläderna och la mig i sängen klockan åtta och åt kex och drack Pepsi. Frös och var trött och kände mig sjuk. Utmattad.
Nu ligger jag och kollar lite på OS och ska snart försöka sova lite. Klockan är ju bara fyra snart och det är alldeles för tidigt för att gå upp.


dagen före

Jag är så trött. Igår satt jag i sängen och gjorde bokslutstablå och vid halv elva slocknade jag och drömde om debet och kredit och siffror överlag och bokföring och hit och dit. Det snurrade rätt bra kan jag säga. Vid sju idag hade vi tvättid och det var bara att gå upp. Jag har gått upp vid halv sju, sju flera dagar i rad nu och idag var jag trött. Men upp kom vi och sen har jag tvättat. Pluggat och nu sitter jag i soffan och håller på att somna. Ska ta en liten power nap och kanske träna. Jag borde träna. Jag borde verkligen träna!
Sen kanske jag måste plugga lite till! Repetare lite till men sen får det vara nog.
Skulle tro att mer än 80 % av klassen känner sig knäckta över denna kursen!  

orättvist

Idag har Malin varit hos farmor och ätit middag, köttbullar gissar jag på. Jag är så avungsjuk! Finns inget som farmors mat! Och själv har jag suttit med ekonomiböcker och nästan lipat. Men nu är Fredrik i affären och han skulle köpa choklad som jag kan tröstäta. Det är ju alltid något.


losing grip

Jag börjar tappa greppet lite.
Hur ska det här gå.
Jag vill bara att klockan ska bli fredagkväll nu!

alla hjärtans dag


Frukost med nybakta scones och te.

 


Diska, diska.



Dagens dos av ekonomistudier.

Gick och tränade.


Till middag åt vi detta och drack saft i vinglas. Det gör ju det hela mycket roligare :).


Skål!


Och till alla hjärtans dag fikat blev det semla, te och film.

En helt klart godkänd söndag!


dagens schema

Detta har jag gjort än så länge idag:

06.20 Gå upp.

06.30 Plugga

09.20 Frukost

09.35 Plugga

11.35 Paus

Resten av eftermiddagen kommer att se ut ungefär som följande:

12.45 Plugga

14.45 Duscha

15.00 Paus

16.00 Plugga

17.00 Middag

17.30 Plugga

19.00 Ledigt!

Det ser ju ytterst spännande ut!


alice in wonderland

Ikväll ska vi kolla på Alice i Underlandet. Jag sa till Fredrik precis att vi kan ta och tjuvkika lite. Och då säger han, "är den tecknad?". Ja, visste du inte det? säger jag. Men han hade för sig att den var otecknad och det kanske finns en sådan version av den också, vad vet jag.
Anledningen till att vi ska kolla på barnfilm idag är för att nu i Mars så kommer Tim Burtons version av Alice i Underlandet med bl.a Jonny Depp, och den filmen är som en fortsättning på den första filmen för Alice har blivit äldre och än en gång ramlar hon ner i kaninhålet och återvänder till Wonderland. Tim Burtons andra filmer är ju helt fantastiska så jag har höga förväntningar men jag tro inte man blir besviken.

Se själv!



plugg vs rengöring av ugnsplåtar

Jag skulle lägga mig i sängen innan och läsa lite i principbaserad redovisning. Jag vet att det inte är någon bra idé att ligga i sängen och plugga och mycket riktigt gick det inte så bra gången heller. Jag höll på att somna och kände att det inte gav mig något att ligga där och läsa något som försvann ut ur skallen lite snabbt som det kom in.
Gick ut i köket och började diska i stället och när man verkligen gör allt för att slippa plugga så rengör man till och med ugnsplåtar. Så jag stod där och skurade och skurade och fixade och fina blev dom.
Men nu måste jag verkligen göra lite övningar innan jag ska iväg och träna och innan jag packar ihop böckerna för idag. För idag är det ju faktiskt både söndag och alla hjärtans dag och då få man ju vara lite ledig. Eller?

en lördagmorgon.

Godmorgon.
Lördagsfrukost med Nyhetsmorgon och slösurfande på internet är fint. Dock var det ett rätt trist repotag på tv under tiden men man kan ju inte få allt. Idag vaknade jag vid kvart över sju och va pigg så jag gick upp och satte mig och pluggade i två timmar innan Fredrik vaknade och det blev frukost.

en paus

Hej hej hej!
Sitter i soffan och ska strax gå tillbaka och göra en uppgift om kassaflödesanalys. Väldigt trevligt. Jag sitter mestades vid böckerna men traskar även runt lite emellanåt i lägenheten mellan kök, vardagsrum och sovrum. Jag har inte varit utanför dörren idag. Inte ens känt på luften. Det är kallt vet jag för det är frost på fönstret och det sa de på nyheterna.
Men efter uppgiften ska jag duscha och göra mig i ordning och sen ska jag gå och hämta mina böcker till den kommande kursen och handla mat för ikväll. Jag tycker jag förtjänar en liten present också om man hittar något litet, billigt på rea. Något måste man uppmuntra sig med. Men dessvärre har jag knappt några pengar så det få bli en liten liten present, om man nu hittar något. Ska en sväng på Monki och kanske en annan affär i allfall. Hoppas det finns något som passar. Annars ska jag köpa M&M:s och smaska på. För det är ju också en blöning.  

godmorgon fredag

Godmorgon.
Klockan ringde vid kvart i sju idag. Men det var tungt att gå upp då. Låg och halvsov och velade fram och tillbaka om jag skulle somna om eller inte. Men vid tjugo över sju så gick jag upp och började plugga. Lite senare enligt plan men ändå. Nu sitter jag och ätar lite frukost och kollar på The Voice. Snart är det dags att gå tillbaka till böckerna och fortsätta plugga.

bilder från i lördags



bröd



Pekannöt - och aprikosbröd.




idag är det tisdag

Hej och hå. Idag har jag pluggat en hel del. Funderar på att fortsätta lite till men är rädd att jag kommer blanda ihop alla grejer och bli helt förvirrad. Just nu hade det varit bra om dygnet hade fler timmar. Känns som jag inte kommer hinna med allting. Men nu orkar jag inte mer idag. Klockan är ändå halv åtta och snart ska man ju till skolan igen. Lite ledigt måste man väl ha.

kronans droghandel



Apoteket Kronan har blivit Kronans Droghandel.


godmorgon

Har varit inne och sjungt och firat syster lite. Hon fick en grön fin plattång av mig. Nu är jag åter tillbaka i sängen men i stället för att somna om ska jag i stället sätta igång med att plugga nu lite på morgonkvisten. Måste bli lite mer på det klara med det vi har gått igenom den senaste veckan. Hoppas ni har en fin lördagsmorgon.


hemma

Då var man hemma i Småland. Härligt att vara hemma. Det blir en lite snabbvisit över helgen. Tågresan gick bra och det var i tid vilket var en överraskning i detta väder. Sen innan vi åkte hem från stationen köpte jag en kjol på Åhlens för 25 kr som kommer att bli fin till våren och lite smink och födelsedagspresent till syster som fyller 20 år i morgon!
Ikväll blir det lugnt. I morgon ska jag hinna med att plugga lite innan släkten kommer på eftermiddagen för lite kalas.


ekonomihelvete

Denna kursen håller på att ta dö på mig. Jag har ont i huvudet och jag förstår inte vissa grejer och när jag inte gör det så får jag panik för jag vet att det kommer bli ännu svårare i morgon och nästa vecka.. Jag kan för mitt liv inte förstå hur jag ska klara av dessa tentor. Jag vill bara kasta in handduken nu.


crazy in japan

Tvättar och ska strax sätta igång med att plugga ekonomi.
Därför bjuder jag er på en liten låt i snöyran.


bakar lite bröd

Har varit i skolan mellan åtta och tre. Hade en övning och sen har vi fixat med en gruppuppgift som vi nästan är klara med nu och det känns skönt att slippa tänka på den nu när man har så mycket annat med denna kursen att oroa sig över.
Kom hem för en stund sedan och då satte jag igång med att baka bröd som just nu står på jäsning och som snart ska in i ugnen. Sen blir det sparrissoppa och nybakade frallor till middag.


RSS 2.0