sommar!


Jag och Malin i söndags. Sommar!


kort - igår och idag

Igår jobbade jag stängning för första gången på nästan två år. Man skulle kunna säga att det va en hejdundrande comeback. Jag ska sluta vid 00.15 men stämplade ut 01.29. Man kan säga att det förklara rätt väl hur kvällen var och hur det gick.
Jag saknade Sune.

Idag har jag varit och ätit middag med min syster hos vår farmor. Det var gott och trevligt. Sen har jag lånat en bok på biblioteket och ska strax sätta mig och läsa lite i den innan det är dags för sängen. Och sen var jag också i en second hand affär som heter Andra hand och där köpte jag mig en fin porslinsskål. En vid med blått mönster och ett litet fint lock till. Jag kanske skulle kunna ha den som sockerskål eller något annat, annars är den bara fin som prydnad i köket.

mjukglass med tuttifrutti-strössel

Nu är det dags att göra sig i ordning för kvällen. Det ska bli trevligt att dricka lite vin tillsammans med lite vänner. På stan hittade jag två linnen och ett läppglans, inte riktigt den färgen jag sökte men det duger nog. Och så köpte jag och Malin mjukglass med tuttifrutti-strössel. Det såg ut såhär.
Eftermiddagen har spenderats lite i solen och lite the Hills avsnitt. Pappa ha snickrat ihop en ny liten trappa på framsidan till verandan. Så fint så.
Nu är det dags att sätta lite fart så jag blir klar till middagen. Sen ska jag cykla till Johanna och hämta upp henne och sen vidare ner till stan för lite förfest.
Dags för lite peppmusik.





lördag morgon

Godmorgon. Har varit vaken sedan halv åtta och legat och läst och börjat kolla på The Hills säsong 5. Det kommer bli en trevlig syssla när det är tråkigt väder. Men det är det inte idag. Idag skiner solen och snart ska jag, mamma och Malin ner på stan en snabb sväng och sen ska jag lägga mig på baksidan och sola.
Tänkte leta efter ett ljusrosa läppglans/stift. Och sen kanske man hittar något på rean också.
Ikväll blir det lite förfest hos Elin och sen blir det Harrys.

sunny day

Igår var det en fin dag. Jag låg ute och solande i några timmar och sen åkte jag ner på stan och fikade med Johanna och Josse. Vi satt i solen och pratade och jag åt mjukglass med strössel. Så somrigt!


Det blåste härligt i träden.


Och himlen var klarblå.


Jag solar och läser Spetsnäsduken av Penny Vincenzi.


---

Och helt plötsligt känns den här sommaren inte alls lika rolig längre.

frallor till frukost

Tisdag och jag och Malin har precis ätit lite frukost. ÅKte och köpte frallor idag på morgonen som vi nu har ätit lite av. Jag tänkte spendera dagen i solen och försöka rätt till den härliga bonnabrännan som jag fick igår när jag satt och fikade på Stigs. Sen ska jag läsa och gå en promenad och ikväll är det premiär för Allsång på skansen. Fy vad jag tycker om att vara ledig och jag tycker om dagar som dessa då man inte gör så mycket alls. Det är härligt.


sommardag

Idag har jag ju verkligen levererat bilder så jag tycker vi fortsätter med det. Här kommer lite av min dag i bilder.


Jag och Malin åkte till CityGross och köpte lite jordgubbar, choklad och pimpim och hade lite fika på altanen.


Sommarfika!


Hej hej!

Senare på kvällen cyklade vi Alandsrydsrundan och då hittade vi ett sött litet föl som vi stannade och klappade lite. Den var så mjuk och len.
Och så åkte vi till CityGross ännu en gång och köpte ännu mer jordgubbar.


Kolla så söt.


Så mjuk och len.


Sommar.


Glad!


Syster.


Landet.


Full fart.

malins student


Studentskylt.


Väntar på att de ska springa ut.


En glad student!







Fina Malin!


På vandring genom stan.  


malins baldag

Här kommer lite bilder från Malins bal.






















betygssnitt

Jag gick in på studera.nu och kollade lite nu för mina handlingar är behandlade och dylikt. Jag hade visst högre betygssnitt nu än vad jag trodde. jag trodde jag hade 15.9 men jag hade visst 16.17 och det är ju bra. Jag är nöjd och nu ska jag åka till City Gross och köpa lite jordgubbar och sen ska jag och syster sitta ute och sola och fika lite. Det är härligt och vara ledig när det är strålande sol ute.

jagad

Godmorgon. Nu är det dags att gå upp och göra sig i ordning. Det vankas lunch med fina flickor idag vid halv elva. Är fortfarande lite trött för i natt har jag drömt sådan konstiga drömmar och jag har varit jagad och en massa stress så jag har varit helt slut de gånger jag har vaknat till. Men jag är ju ledig idag så vad gör det.


söndag

Idag har Fredrik åkt till Stockholm och det gör mig lite ont i hjärtat att han ska vara där och jobba i sommar. Men det är som det är och jag kan ju åka upp dit på lite semester och han kommer hit ibland så det ska nog gå bra ändå.
Har jobbat hela dagen känns det som. Från tolv till tjugo i nio. Det var kaos. Nog om det.
Nu tänkte jag gå och lägga mig och antingen kolla på Sopranos eller läsa, men det känns som om jag kommer somna vilket som så det spelar nog inte så stor roll.

heldag

Snart är det dags att åka till jobbet. Det blir en heldag idag och i morgon likaså. Det kommer kanske bli mycket att göra men hoppas tiden går fort. Idag är jag inte sugen på att jobba, men bara för det så kommer tiden säkert gå väldigt långsamt. Och varför vill man så gärna ligga kvar i sängen varje morgon när man måste gå upp och de dagar då man få ligga länge i sängen vill man inte?


Glad midsommar!

Jag är hemma hos Fredrik nu och det vankas frukost. Efter lite funderaringar så slutar det nog med en lugn midsommar, eftersom jag jobbar i morgon så kan jag inte åka ivåg och Fredrik åker till Stockholm på söndag så vi passa på och myser i stället. Dessutom är vi lite halvkrassliga båda två med förkylning och hosta. Trevligt.  
Så idag blir det sill och potatis för Fredrik, men jag är fortfarande inte är mogen nog att äta sill så jag äter köttbullar.
Jag tänkte jag skulle försöka ta lite kort idag så jag kan lägga in lite bilder på söndagkväll när jag har tillgång till min data.
Återkommer under dagen.

work work work

Idag har jag jobbat för första gången denna sommaren. Det är första gången på nästan två år som jag jobbar, bortsett från tre timmar förra sommaren men det räknas ju knappt. Men idag var det pang på ett igen. Och med besked. Åtta timmar och nu när jag sitter och ta det lite lugnt så känns det lite i vaderna. Den senaste en och en halv timmen var det katastrof, så brukar det vara. Men det har varit trevligt och faktiskt ganska roligt. Men det är rätt skönt att vara ledig i morgon.

malin tar studenten

Idag tar Malin studenten.
Hon är bäst!


baldag

Ikväll är det bal för Figy-elever. För er som har missat så är balen på onsdagen istället för torsdagen i år. Det är inte så härligt väder ute men paraply är inhandlat och det kommer nog bli fint ändå. Malin kommer vara vacker som en sommardag även om det regnar.


klänningsinspektion

Har inte gjort så mycket idag. Först åt jag en tidig frukost hemma hos Fredrik för han ska vänja sig att gå upp tidigt så därför stod klockan på åtta idag. Jag fick frukost på sängen och sen somnade jag om lite. Vaknade vid tio över tio och då gick vi ut på en morgonpromenad. Jag hade på mig ballerina skor med strumpor i, svarta tights alltså tunna, klänning och en stor tjock grå tröja med rosa ränder. Jag kände mig väldigt glamourös.
Sen åkte jag hem och har mest tagit det lugnt. Ha lite ont i halsen och så. Inte så bra.
Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag ner på stan med mamma och syster och kolla på balen för John Bauer. Vi ska inspektera klänningar.


ingen rubrik

Nu ska jag snart kolla på Grey´s och locka håret lite. Måste testa lite olika frisyrer nu så jag har lite ideér till helgen då det blir fullt upp med roliga saker.
Lunchen idag var trevlig men det som var extra trevligt var att jag fick MVG i matte A. Det är jag väldigt glad för. Sen har jag umgåtts lite med syster. Kollat på hennes dansfilmer och ätit skräp.
Snart kommer Fredrik hem efter en natt i Stockholm och då ska jag åka ner och kramas lite med honom. Spela jeopardy, läsa och kramas en massa.

förmiddag

Jag har hemma från Landskorna och Malmö. Helgen har varit fin och trevlig. Och idag är det måndag och jag är ledig denna veckan. Skönt det. För nästa vecka börjar jag jobba. Har fått lite tider nu efter lite strul.
Idag började jag dagen med en promenad och nu ska jag snart göra mig i ordning för lite lunch med mattegruppen och läraren samt lärarens nk-grupp. Det blir lite lunch på Gästgivargården. Ska bli trevligt. Sen ska jag åka till biblioteket och låna en bok, som jag har längtat efter att läsa "vanliga" själv valda böcker. Sen blir det en massa läsning i eftermiddag och ikväll ska jag träffa Fredrik. Snart åker han till Stockholm och jobbar och det känns i hjärtat så nu måste jag passa på att mysa en massa innan han åker iväg.

torsdag

Igår var det egentligen tänkt att jag skulle plugga lite matte men det blev inte så mycket av den varan. I stället träffade jag Michan och gick en promenad. Det var mysigt att träffas lite nu när hon har kommit till stan över sommaren. Sen träffade jag Tanja på kvällen. Så det var en mysig dag.  
Idag har jag haft matteprov och sen åkte jag och fikade med Tanja lite.
Och nu är jag hemma hos Fredrik och myser lite och så ska vi nog spela lite Jeopardy sådan töntar som vi är haha.


noveller

Sitter och försöker läsa lite noveller som vi ska prata om i morgon på svenskalektionen. Det går sådär. Jag har redan läst dom en gång men för att vara på den säkra sidan så läser jag dom en gång till. Men det går segt. Uppsatsen som ska lämnas in i morgon är klar och matteprovet som är på torsdag har jag fortfarande inte börjat öva på. Känner att musten har gått ur mig lite nu. Det är bara denna veckan kvar med massa skolgrejer sen är det helg och då ska jag och Fredrik åka bort lite. Det ska bli mysigt. Vi ska åka till Landskrona och sen Malmö på lördag. Det blir trevligt. På fredag kanske vi åker till Ven. Ven som var så otroligt vackert när vi var där i trean vill jag åka till igen. Det var så vackert att jag blev lite förälskad i de alldeles knallgula fälten och den vackra omgivningen. Hoppas vädret är fint så vi kan åka dit.

en strålande helg

Helgen har varit fin. Jag har umgåtts med Fredrik och spelat Jeopardy, druckit vin, ätit godis och god mat, kramats och varit ute och gått. Sen har jag umgåtts med familjen och planterat blommor, ätit middag med släkten och firat morsdag. Det har varit toppen.
Nu är det en vecka kvar med massa saker att göra i skolan. Jag ska sätta mig med en grej nu och skriva. Men det värsta är att jag inte har någon insperation och då är det inte lätt att skriva en uppsats om kärlek med motstånd. Vet inte hur det kommer gå. Är lite orolig men det ska nog ordna sig till slut.
Idag är vädret helt underbart och jag ska bara kolla på Providance nu snart, sen sätta mig på altanen och skriva. En promenad i solen blir det lite senare också.

RSS 2.0