var är motivationen?

Alltså jag försöker verkligen plugga men det går verkligen trögt nu. Motivationen är snart noll. Jag behöver bara någon veckas vila, några dagar bara att kunna göra något annat. Jag längtar tills jag kan läsa böcker som jag själv väljer. Men på torsdag. Då kan jag göra det för då är tentan gjord och då börjar sommarlovet. Men först ska jag ta mig i kragen och försöka plugga lite till. Lite lite till.

söndagsmiddag hos farmor

Nu är det söndasgmiddag hos farmor som gäller, för släkten, men jag kunde inte komma för jag sitter fast i Skåne och pluggar. Det är tråkigt! Jag är avis.
Jag vill också ha farmormat! Söndagsstek med sås potatis och diverse tusen tillbehör. Så himla gott att jag inte kan beskriva!  
Jag vill också ha! 

snart

Nu ska jag fortsätta plugga. Snart, snart, snart är det sommarlov.


fin fredag

Idag har det varit en trevlig dag.
Nu har jag lite ont i huvudet och ska lägga mig och titta på film tänkte jag.
Kan berätta mer i morgon.

te-tokig!

Jag har blivit helt te-tokig. Jag häller i mig te i massor. De senaste dagarna har det varit helt galet. Kanske är det för att jag är så sugen på något hela tiden. Men det har dock inte hjälpt för jag har småätit en massa ändå. Inte bra!


morgonstund

Förra veckan bestämde jag att vi skulle tvätta vid sju idag på morgonen. Fredrik var inte så glad men det gick bra. Sagt och gjort. Steg upp i ottan och slängde in tvätten och sen gick jag ut på en morgonpromenad i solen.
Nu sitter jag i soffan och kolla The Voice och dricker te. Sen ska jag börja med en provtenta i fastighetsrätt.


hemlängtan

Igår på tentan tänkte jag lite på denna låten och längtade hem till vår altan på aprikosen och sommarkvällar när solen håller på att gå ner över träden och grillen är i full gång och det bara luktar sommar överallt!


mycket på kontoret

Jag var ute och gick en promenad idag på morgonen och trodde ett tag huvudet skulle sprängas. Var kommer denna jävla huvudvärk ifrån?!! Jag har inte tid! Jag måste vara pigg och allert. Jag måste ju plugga. För nästa vecka är det tenta igen. Men jag känner att jag håller på att bli sjuk, men kan inte känna efter riktigt. Men efter tentan nästa vecka kommer jag säkert bli sjuk.
Som om detta inte räcker så måste jag dessutom arbeta extra som optiker för mig själv. Det är mycket nu som ni kanske förstår.
Jag klagar rätt bra. Men det hade räckt med att plugga. Inte behöva funderar över andra grejer som gör att jag inte kan koncenterar mig riktigt. Men jag kanske ska lämna optikerfrågorna till en riktig optiker och inte försöka lösa allt det själv. Men jag vill ju gärna komma på svaret själv. Men det är ju inte det lättaste direkt. Ja det är mycket nu.

efter tentan

Nu är jag hemma. Är trött men funderar på att gå ut och gå ändå. Tentan var väldigt maffig. När en timme hade gått var jag fortfarande på första frågan, dock var det bara fyra frågor. Men väldigt omfattande. Satt hela tiden nästan och sen orkade/hann jag inte läsa igenom allt så jag hoppas verkligen det går bra det här. Men skönt att den ena tentan är gjord nu. Bara en till sen är det sommarlov!

 

Och angående promenaden. Jag tror jag hoppar den och bara tar det lugnt nu ikväll i stället.


bostadsrätt

Godmorgon.
Jag har fortfarande en molande huvudvärk. Var kommer den ifrån? Men Alvedon blir det idag också.
Sen måste jag försöka fokusera och inte tänka på det som jag har lite huvudbry över. Det irriterar mig och det gör mig lite ofokuserad. Måste försöka tänka på annat nu. Bostadsrätt, bostadsrätt, bostadsrätt

bal och student -05








Hittade lite bilder från balen och studenten så jag tyckte vi kunde blicka tillbaka lite nu när det snart är fem år sedan vi stod där! Fem år! Galet.


huvudont

Har huvudvärk och känner mig inte helt kry. Det är ju strålande såhär dagen innan tenta. Det blir till att knapra Alvedon och dricka te och och försöka att inte bli värre.
Sen har jag annat som strör och ge mig huvudbry och innan jag ordnar upp det kommer jag inte att kunna koncentrera mig på tentan. Så lika bra att försöka lösa det nu och sen är det dags att repetera lite.

lite bättre

Känns lite bättre nu efter en promenad i kvällssolen, popcorn, jordgubbar och cola light.

...

Trött, sjuk och känner mig typ blind. Ja de är väl inte den bästa söndagen. Men ganska bra förutom dessa tre första grejer.

söndagmorgon

Godmorgon. Klockan är snart åtta och det verkar som det kommer bli en fin dag vädermässigt. Det är bra för det ska vara loppis och grejer här på gården idag och det vore ju inte så värst trevligt för dom om det regnade. Jag och Fredrik ska ut och kolla en sväng sen vad det är för skräp som säljs, kanske till och med hittar något. Men först ska jag plugga.

tröööööööögt

Det går trögt idag kan jag säga!
Trögt med studerandet. Tänker på annat och dricker te i mängder. Det är tur det inte är solsken och alltför varmt ute för då hade väll te varit uteslutet. Och pluggandet hade kommit ännu mer i kläm. Men någon timme till. Kom igen nu!

igår och idag



Igår var Fredrik iväg på lite grabbkväll så jag hade lite myskväll med mig själv med jordgubbar, vindruvor, chips, äppelcider och Sex and the City.

Nu däremot:


Bostadsrätt.


plugg

Godmorgon. Sitter framför Nyhetsmorgon och pluggar lite bostadsrätt. Fredrik är nog lite bakis och sover fortfarande så sen när han väl orkar dra sig upp blir det frukost. Lika bra att försöka plugga på lite nu innan han vaknar.

fina fredrik





Idag fick jag blommor av Fredrik. Bara sådär. För att göra mig glad. Så himla fin är han!

 


kvällssol och glass







Det känns som sommar ute så jag och Fredrik gick och köpte glass och gick lite runt kanalen i kvällssolen.
Det var fint.


kärringasvallen har börjat

Har kärringasvall! Nu börjas det! Hej hej sommar! Hej hej kärringasvall!
Bussen är så varm här i stan att jag kokar!
Det är varmt ute och inne och jag hatar när man bli för varm!
Ibland tror jag att jag är gjord för vinterväder egentligen.
Tycker sommar är underbart så länge det inte bli för svettvarmt att man vill krypa ur sitt skinn och helst om det blir så varmt ska man ha ett hav nära till hands så man kan bada och svalka sig lite. Men när det blir för varmt och man knappt vet vad man ska ta vägen blir det extra jobbigt om man är i skolan, eller ska jobba eller ska göra något annat som man helst inte vill vara svettig och varm inför.
Hur ska jag klara denna sommar?

varmt

Idag är det varmt. Molnigt men varmt. Kanske att man kan köra med endast kavaj som jacka idag. Det vore trevligt. Och sen måste jag köpa snygga mormorstrumpor så jag kan börja ha mina fina ballerina skor som köptes när det fortfarande var snö ute och man längtade till våren.


slarv

Godmorgon.
Har precis ätit frukost och ska snart göra mig i ordning inför skolan. Idag är det en snabb repetition inför tentan. Jag glömde ju naturligtvis att anmäla mig till tentan. Förstår inte hur jag kunde glömma det denna gången också! Glömde ju anmäla mig till omtentan, som jag inte behövde göra sen, men denna tentan måste jag ju göra! Så typiskt! Dock så var jag inte ensam om att glömma att anmäla mig så hoppas det finns platser i salen så man kan göra den ändå. Har aldrig hört något om att de nekat någon att göra den. Det vore ju förargligt. Men den andra tentan vi ska ha innan terminen är slut har jag i allfall anmält mig till nu. Slarver Frida!

repetitionsfrågor

Vi har fått papper på 50 stycken repetitionsfrågor till ena tentan och sista frågan lyder, "Är det skönt att denna frågelista äntligen är slut?".
Lite småroligt tycker jag. Haha.


intresseklubben antecknar

Saker som jag funderade på och reflekterade över när jag gick hemifrån och sen åkte bussen in till stationen och mötte upp Ida.

- Att en fin buske med vita blomor hade slagit ut här på gården och jag undrar om alla stora rhododendronbuskar kommer hinna slå ut innan jag åker hem inför sommaren.
- Att solen sken och att Malmö verkligen är vackert.
- Hur underbart det är att gå upp och ut tidigt på morgonen. Både på vår, sommar, höst och vinter.
- Att bussarna är så fruktansvärt värma!
- Och lagboken så tung att bära på.
- Att föreläsningen idag kommer att bli lång, fyra timmar närmare bestämt.
- Att det bara är fem dagar (nu fyra) kvar i skolan denna terminen.

Det var ungefär det sen var jag framme vid stationen.


mamma och pappa på besök

Mamma och pappa var på besök här i Malmö i helgen. Det var väldigt mysigt!
De kom på torsdagsförmiddagen och stannade till fredag kväll.
I torsdags så var vädret helt acceptabelt får man väl säga eftersom de hade förutspått regn och rusk men det var uppehåll och inte alltför kallt och då passade vi på att gå runt hela Malmö kändes det som. Spatserade runt i parker och Västra Hamnen och satte oss på Lilla Torg och drack öl/vin. Sen gick vi lite till och satte oss på ett annan liten resturang och tog ett till glas vin innan det var dags för middag.
Vi gick till ett ställe som heter El Patio för att äta. Mycket gott och bra! Där åt vi massa gott och efteråt så var jag så mätt att jag knappt kunde andas och alla blev vi helt trötta efter maten så kvällen blev ganska lugn.
På fredagen sen så åt vi frukost och begav oss ut på stan, jag skulle till Synsam först men sen blev det att gå i lite affärer och kolla runt lite. Hittade ingenting utom en mascara. Lite fika och lite lunch och sen åkte de hem till Värnamo igen.
Det var verkligen mysigt att ha föräldrarna på besök. Den enda som saknades var ju syster men hon få komma en annan gång då hon var duktig och jobbade och stod i.


solsken

Goddag!
Härligt väder har vi här i Malmö idag. Har precis varit ute på en promenad och ska dricka upp mitt kaffe och sätta mig med böckerna och plugga.

Beverly Hills 90210

Klockan tre är det pluggpaus.
Förut var det Ghost Whisperer men förra veckan slutade de med det för säsongen och nu är det Beverly Hills 90210 och te som gäller i stället. Första säsongen de första avsnitten. Fantastiskt är det! Jag tycker dock de kan bli lite äldre och att Valerie kan komma in i bilden för hon va ju lite av en favorit!  
Haha.

söndag

Godmorgon.
Vaknade strax efter åtta och tog mig ut på en promenad på nästan en timme. Malmö var nästan tomt. Bara några ute och rastade hunden och några bilar som körde på gatorna. Annars väldigt lugnt och skönt och luften var frisk och kyligt.
Nu ska jag nog försöka plugga lite och kanske gå och köpa mig en blus på HM som jag hittade där för 99 kr. Även om jag egentligen inte har några pengar att köpa blusar för.

matfusk

Har precis läst lite om fusket på Mcdonalds.
Man blir ju bara så trött.

väntar på mamma och pappa

Sitter och kollar på Alla vi barn i Bullerbyn och väntar på att mamma och pappa ska komma hit!
Mysigt!


tänk på magen

Tänk på magen, tänk på magen, tänkte jag.
Och så gick jag ut på en promenad.
Och nu har jag ätit lite chips hahaha.

så ofattbart trött

Jag är så trött att jag håller på att falla ihop.
Håller på att tvätta och jag orkar knappt röra på mig.
Ska försöka ta mig ut på en promenad också men hur det ska gå det vet jag inte.


monolog med mig själv

Godmorgon.
Idag var det minsann svårt att vakna. Vaknade vid klockan sex och var pigg, somnade om och när klockan ringde klockan halv åtta så gick det inte gå upp. Men en timme senare så.
Nu skulle jag egentligen vara ute och gå men det regnar en hel del ute. Det känns inte alls särskilt trevligt att gå ut och gå när det är sånt här skitväder. Men jag borde verkligen. För senare i eftermiddag ska jag till skolan, gå och handla, städa lägenheten och tvätta. Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte att ta mig ut på en promenad senare ikväll. Därför måste jag nog gå ut nu. Nu, nu, nu!
GÅ UT OCH GÅ NU!!!

skänk tio kronor

Läst precis Alex Schulmans blogg om Togatåget där alla pengar oavkortat går till alzheimersforskning.
Gå in och läsa här.
Och skicka ett sms och skänk tio kronor till forskningen.
Jag skickade, gör det du också!

en tidig dag!

Godmorgon.
Solen skiner och jag hoppas det fortsätter vara fint väder idag eftersom det varit grått nu de senaste dagarna. Jag ska till skolan, äntligen har vi en tidig föreläsning. Slutar redan vid klockan tolv. Det har vi nog inte gjort under hela denna kursen. Vi har slutat sent nästan varje gång. Och i och med att vi har alla sena övningar också så känns det skönt att sluta tidigt.
Nu ska jag äta frukost.

två mil

Började dagen med en promenad. Sen en sen frukost. Så skönt att slippa plugga till omtentan eftersom jag nu har fått godkänt på ekonomin trots allt. Det har varit lite problem med tentor och grejer så nu är jag i stället godkänd och slipper göra omtenta i morgon. Det är himla skönt. Även om jag lagt ner till på att plugga till tentan så känns det ändå väldigt bra att slippa göra om den. Nu kan jag ju det lite bättre i allfall.
Ska plugga lite juridik idag och resten av veckan. Det börjar nära mig tenta där nu snart.
Totalt denna veckan har jag gått över två mil. Det är väl ganska bra ändå. Jag tycker det är bra. Kanske ska ta en till promenad idag bara för det. För ikväll kanske vi ska äta onyttigt och jag har ätit upp chokladen som jag köpte igår.

missuppfattad tvättid

Tvättdag idag.
Fredrik frågar
- Är du säker på att vi hade tvättid klockan ett?
- Ja, nästa helt säker i allfall.
Fredrik går ner till tvättstugan och kollar. När han kommer upp skriker jag, rätt säker på att jag hade rätt om tiden.
- Var det klockan ett?
- Nej klockan tio.
- Allvarligt?
- Ja.
Ojdå. Nu blev det stressigt. Ner i tvättstugen, slänga i kläder och jag hoppas vi hinner tvätta allt. Som tur var har vi den bra tvättstugan i allfall, där torkskåpet är nytt och så kläderna hinner torka.
Jahaja.

4oclockinthemorning

En så liten sak fick mig att känna mig så ensam. Men sen tänker jag på andra fina fina som tycker om mig och som jag tycker om så himla mycket. Och jag inser att jag hör av mig alldeles för sällan till de som verkligen betyder så mycket!


pling plong

Nu trillade poletten ner.
Jag har inte följt Desperate Housewives något vidare men ändå tittat på så många avsnitt att jag kan karaktärer och vem som är ihop med vem och gift med en annan och älskare/älskarinna med en tedje. Ja ni förstår.
Men däremot har jag sett Sex and the City avsnitten flera gånger om.
Och det var först nu, när Fredrik berättade detta som poletten trillade ner.
Att han som splar Orson i DH också spelar Trey i SATC.
Jag har inte ens känt igenom honom från något.

Ja det var väl en stor upptäckt såhär en fredag.


pluggar

Jaha då var det dags att sätta snoken i boken. Bokföring, investeringskalkylering, övrig kalkylering, resutatplanering, självkostader, täckningsbridrag, totalttäckningsbidrag osv osv. Härlig fredag!

tankspridd

Fan fan fan jag har glömt att anmäla mig till omtentan! Det va inte bra. Hoppas verkligen det löser sig och att jag få göra den ändå trots min sena anmälan!


kolla malin!


Så söta! Haha

todo

Solen skiner och det är härligt väder idag!  
Gick upp vid halv åtta och satte mig och pluggade ekonomi ska väl försöka plugga lite till senare ikväll. Pluggade i tre timmar ungefär och åt sen frukost, tog det lugnt och gjorde mig i ordning. Åkte till skolan och hade föreläsning mellan 13-16 och sen hem och äta. Om en halvtimme ska vi ut på fika. Det blir trevligt.


hej hej

Jag är tillbaka i Malmö. Idag har jag varit ledig från skolan och har pluggat en del. Och det är väl det jag ska göra resten av veckan. Så uppdateringen kanske bli lite bristfällig.
Läste ut den tredje Twilightboken idag. Nu är det bara en del kvar. Men den får nog vänta lite.


lite kort

Godkväll.
Igår hade jag en fin lördag. Under kvällen så var jag ute och gick en promenad, bastade, åt god mat och kollade på film. Mysigt!
Idag har jag försökt plugga en del. Det har gått ganska bra. Fått en del gjort men det finns en massa kvar.
Gick även en promenad rund Alandsryd idag.
Nu tänkte jag lägga mig och läsa lite. I morgon ska jag försöka gå upp tidigt och plugga!

plugga lite nu kanske

Jag kanske borde sätta igång och plugga nu då. Det var ju det jag skulle göra idag. Men idag får det gå lite trögt om det vill för det är lördag. I stället har jag varit med familjen och lämnat Malin på donken där hon skulle jobba, en sväng på Stadium och snäg på City Gross och en sväng i Gnosjö. Så nu sitter jag framför böckerna och ska göra någon uppgift och sen kanske ut och gå en sväng. Men inget tvång idag känner jag. Inte med någonting. Bara härligt ledig och göra lite det man känner för.
Men först lite te och ekonomi.

home

I torsdags efter vår sena övning tog jag tåget hem till Småland.
Igår hämtade jag och Malin frukost på Mcd och åkte sen ner på lite snabba ärenden på stan. Fick en söt teplåtburk. Söta Malin. Den ska jag visa er sen.
Sen satt jag och pluggade ekonomi, va ute och gick, bastade och åt tacos och mös lite.
Det var en fin dag.
Nu ska jag upp och äta frukost och sen kolla lite på Nyhetsmorgon innan jag börja plugga.

RSS 2.0