långfrukost med josse

Idag har jag varit och ätit frukost med Josse. En långfrukost med massa prat. Det var mysigt och mycket trevligt. Så längesedan man träffades och mycket att gå igenom. Och solen tittade fram och värmde genom fönstret.
Tack för en fin morgon!

påsklov

Tentan är avklarad. Den var svår så jag vet inte riktigt hur det gick. Men nu har jag i allfall påsklov. Det är lyxigt!
Idag åkte jag hem till Småland. Det är så härligt att vara hemma!
Nu ska jag lägga mig och läsa första Twilightboken som jag köpte tidigare idag.
Men först ett samtal till skåne.

morgon

Idag tänkte jag gå upp vid sju för att sätta mig och plugga. Igår gick det bra. Idag gick det mindre bra, men det har nog att göra med att jag inte somnade så värst tidigt. Så jag gick upp halv nio i stället. Nu blir det frukost och sen ska jag försöka plugga lite. Men varför är det så svårt att plugga dagen innan tentan? Det går typ inte. Jag orkar inte göra någonting som har med ekonomi att göra. Men jag måste göra en liten slutspurt nu innan det blir söndagsmiddag i Lund hos Becka.

min fredag

Idag har jag pluggat en del. Men det är fortfarande mycket kvar. Var ute en sväng i det fina fina vädret också. Helt fantastiskt vårväder. Varmt och man klarar sig på bara en t-shirt och lite tjockare tröja ute när man promenera. Det är härligt. Nu måste jag bara köpa mig en ny vårjacka också.
I morgon ska jag också upp tidigt så därför ska jag snart bädda ner mig i sängen och kolla på film med Fredrik.


06.40

Nu är klockan 06.40.
Nu börjar jag plugga.

sophie zelmani

Jag tänkte jag skulle ge en liten tillbakablick på lördagens konsert. Det var så fint!
Jag och Fredrik åkte och träffade Munken och hans flickvän på en bar och drack vin och öl. Sen kom det ett annat par också. Det var mycket trevligt. Sen begav vi oss iväg till Palladium där hon skulle spela. Först var det ett förband, Prince of Assyria som spelade. Dom var bra.
Och sen efter en stund började Sophie Zelmani spela. Det var så himla fint och bra och tårarna var nära flera gånger. Vi satt längst fram. Helt perfekt för scenen var knappt en meter hög. Så man satt nästan i samma höjd som henne. Ibland när musiken drog igång så höll jag på att blåsa av stolen för det var så fint och mäktigt. Överlag sitter man väldigt stilla och lyssnar på musiken men efter en låt när musiken hade stegrats gradvis hela tiden så exploderade hela publiken och det var helt fantastiskt. Alla bara skrek!
Hon är så bra, så fin och bräcklig och hennes musik är bland det finaste som gjorts! Jag längtar redan till nästa turné!

lite strul bara..

Dålig uppdatering här. Jag har mycket med skolan just nu. Idag skulle det vara redovisning men det blev en massa strul med power point och efter alla grupper så droog det ut med tiden så mycket att min grupp inte hann. Så efter lite om och men så är det nu bestämt att vi ska redovisa en annan dag. Så det känns lite sådär att ha varit i skolan idag utan att ha redovisat och sen måste åka till skolan en annan dag denna veckan när man egentligen måste plugga till tentan som är om en vecka. Bara det blir redovisning en dag då vi ändå är i skolan så går det väl bra men man blir ju ändå lite irriterad.

fullt ös denna lördag

Full fart idag.
Började med en promenad i regnet och när jag kom hem blev det frukost med nybakade frallor. Sen drog jag iväg och klippte mig lite. Vet inte vad jag tycker än för jag har inte gjort i ordning mig och det är ju då sanningen kommer fram. Sen har vi tvättat och och städat och nu är klockan redan halv fyra och inte har man hunnit plugga någonting. Bara renskrivit lite men det får jag ta igen i morgon. För nu blir det snart lite middag och sen är det dags att göra sig i ordning och iväg på ett glas vin tillsammans med ett litet gäng innan det är dags för konsert med Sophie Zelmani. Det kommer nog bli helt fantastiskt hoppas jag.


31 poäng

Jag har fått reda på min tenta i exter redovisning.
Jag klarade den med en poängs marginal. Haha.
Blev glad kan jag säga!
Ska nig fira med en klippning i helgen.

min dag

Jag har haft en bra dag. Fast att jag har suttit mycket framför böcker och anteckningsblock och papper och grejer. Och kvällen har varit trevlig. Idag åt vi även riktig husmanskost. Fredrik fixade stuvad potatis och isterband med kokade rödbeter till. Det var gott.
Nu är det snart dags för Grey´s Anatomy.

en ledig dag

Gick upp strax efter åtta och gick ut på en promenad. Det blåste och va grått men nu när jag är hemma och ska sätta igång och plugga så kommer solen fram. Typiskt.
Igår var jag i skolan mellan 10-16 och arbtetade med ett grupparbete. Sen hämtade vi biljetterna till lördag! Det ska bli så roligt att gå på konsert och jag ser verkligen fram emot det. Handlade lite och sen drocg jag med mig Fredrik på en promenad. Sen efter detta när klockan var närmare sex när man kom hem så var jag totalt slut. Så resten av kvällen spenderade jag i soffan med tvn och Fredrik som sällskap.
Idag är jag ledig från skolan och jag tänkte försöka plugga lite.

stapplande steg på väg mot tentan

Idag har jag försökt plugga en del. Har kommit en liten bit på vägen mot tentan men det är rätt långt kvar. I morgon ska vi arbeta med ett grupparbete, känns ju kul att ha grupparbete och grejer samtidigt. Det kommer bli två veckor med en massa massa plugg nu.
Men nu är det snart Hollywoodfruar!

helgfrukost

Helgfrukost är något alldeles extra! Jag älskar att sitta och äta frukost i soffan med Nyhetsmorgon som sällskap och njuta lite innan man sätter igång med dagens bestyr.
Idag traskade jag iväg till Mormors bageri och köpte bagels till mig och Fredrik. Och det var strålande sol ute, det är det fortfarande! Det var varmt och härligt ute redan vid nio på morgonen så nu kan man nog nästan ta en tunnare jacka på sig utan att frysa.
Sen blev det en fin frukost i soffan med Nyhetsmorgon som sällskap. En fin början på söndagen.
Nu ska jag bege mig ut på en promenad i solen!


Bilden är inte från idag men ungefär såhär såg det ut. Juicen blev ett ägg idag i stället.


frukost, sol och snödroppar

Igår gjorde vi mest ingenting här. Kollade på På Spåret och Solsidan och sen somnade vid elva, halv tolv som andra pernsionärer. Haha.
Men idag gick vi upp tidigt och vid noi begav vi oss ut i ett grått Malmö. Mötte upp Michael och gick till ett litet café och åt frukost. Det var trevligt. Kändes lite som att vara i Frankrike, inte för att jag vet hur det är men som jag kan tänka mig att det är. För det spelades fransk musik och vid bordet jämte satt det två män som pratade franska med varandra.
Och sen sprack det upp och solen kom äntligen fram. Promenerade i solen och såg vårtecken i form av snödroppar.


föreläsning

Skönt med fredag idag. Men först ska jag ha en föreläsning innan det blir helg. Är så osugen så det finns inte. Jag hade hellre stannat i soffan och kollat på tv och flytt undan det gråa väder som hänger över Malmö och som tydligen vägra spricka upp i solsken.

kvällsfika

Snart dags för fika på Wayne´s med Fredrik och Michael. Det blir trevligt. Frågan är bara vad man ska fika på när man egentligen inte ska äta något onyttigt och så. Kanske en skorpa eller något. En biscotti skorpa kan väl inte vara så farligt.
Eller?


torsdag i ett grått malmö

Har varit i skolan en sväng och haft en övning. Kändes rätt roligt för denna gången då det gick rätt bra idag. Och det kändes inte helt omöjligt. Varit ute och gått en promenad också i ett grått Malmö och nu ska jag äta lite knäckebröd och yoggi. Köpte en ny sort innan idag Melon/Hallon. Smakade lite på den nyss och vad jag kände så verkar det vara en hit.
Det händer inte så mycket här just nu.


kvinnan är första könet

Idag har jag varit på en föreläsning med Björn Ranelid. Det var fantastiskt bra. Jag har inte lyssnat så intensivt på någon tidigare och det kommer ta lite tid att smälta allt han sa. Men den finaste var ändå efteråt. Man fick chansen att köpa hans böcker och jag och Ida gick fram.
När jag skulle räcka fram min bok för signering sa han att det var hans enda exemplar av den boken. Att han eventuellt hade tre till i Kivik men han var inte säker. Och först verkade han lite osäker om han skulle sälja den men det gjorde han som tur var. Så jag har verkligen fått köpa hans, hans bok, Björns eget exemplar av boken Kvinnan är första könet. Ni ser ju att den är lite sönder uppe i hörnet. Det är fint får man säga!


 


söndagsstädning

Städat lägenheten. Känner mig rätt nöjd.


lite av lördagen i bilder



Började lördagen med en lång, långpromenad. 7,5 km. Och dessutom utöver det handla på Willys. Fint solväder så solglasögonen åkte på. Lite vårkänslor.


Kanalen börjar smälta.



Lite kaffe och varm choklad på vägen.




Power nap efter den lång promenaden. Vy från sängen.




Lite bio på kvällen. Mysigt och fint.
bildkälla.


kvällslördag

Mysigt med bio. Och filmen var bra. Jonny Depp är ju så härlig som hattmakaren! Rolig och tokig.
Sen blev det hämtma och middag till Andra Chansen.
Dags att dra sig in mot sovrummet snart och titta på ännu en film. Det går ju några på tv som man kan kika på. Det har varit en väldigt fin dag får man säga!


bio

Nu ska vi snart på bio. Alice i Underlandet. Hoppas den är bra!


J Olsson

Idag saknar jag Johanna Bejb Olsson som bara den!
Jag längtar efter att träffa dig.
Vill dricka vin och dansa. Fika. Och prata prata prata!


ich bin erkältet

Jag måste försöka ta mig ut på en promenad idag. Har suttit inne två dagar nu och inte ens känt på luften utanför. Men solen skiner så fint att jag måste ju nästan gå ut en liten sväng. Men jag orkar inte ta mig för någonting med denna dunder förkylning jag har dragit på mig.

twitter

Ska man skaffa twitter?
Har ni det?

drink some tea

Dagen Har bestått av en massa tedrickande, nysningar och snytningar (alltså inte snytningar som att slag utan snyningar som att snyta näsan).
Nu är det dags för Halv åtta hos mig.  


if i could

Godmorgon.
Jag är fortfarande lite sjuk. Så idag blir det att sitta inne. Men i morgon hoppas jag att jag mår bättre så jag kan gå ut lite en sväng. Det är fint väder idag också. Och i morgon regnar det säkert bara för det.

björn ranelid

Nästa vecka är det en bygg - och fastighetsmässa, bokkorridoren, på Malmö högskola som vi ska på. Och nu såg jag precis att de har tagit in Björn Ranelid som föreläsare. Hur härligt är inte det?!
Han är ju så härlig så det får man ju inte missa!

här kommer solen..


Godmorgon. Jag är sjuk.  



Men solen tittar fram idag. Klarblå himmel! Kommer våren nu?



Sitter och dricker te i massor.



Och jag borde läsa lite i denna boken. Men det känns ju som att huvudvärken blir ännu värre då.


lite sjuk och vill åka till paris!

Jag håller på att bli sjuk känns det som. Ska vila mig och dricka te under dagen sen hoppas jag att det är bättre i morgon.
Och nu när man mår lite krassligt passar det ju bra med denna lilla reklamfilm. Den är så fin tycker jag!
Och musiken!
Jag vill åka till Paris! Nu!  


sophie zelmani

Jag och Fredrik har precis beställt biljetter till Sophie Zelmani när hon spelar här i Malmö.
Den nya skivan är helt fantastik!
Så det kommer nog inte bli något annat än magiskt!

tänkte plugga en del

Godmorgon.
Är tillbaka i Malmö. Igår var det helt tjockt med folk på tåget men jag lyckades få en plats och satt lite inträngd och läste mest hela vägen och ville bara komma fram.
Igår regnade i Malmö och det gör det idag också. Nästan all snö är snart borta men nu är det regn som gäller i stället och det är inte så trevligt det heller.
Nu ska jag snart bege mig upp och äta frukost sen kommer dagen att spenderas av rätt mycket skolrelaterat arbete. Mycket att lära och renskriva och kanske öva lite i övningsboken om jag hinner med det också.

RSS 2.0