frukost i sängen

Idag på morgonen ringde klockan vid kvart i åtta och vid tio över så va det dags att gå upp och vid halv nio gick jag och Fredrik till gymmet. Jag blev helt slut när jag tränade. Dels för att jag inte tränat så mycket den senaste tiden och dels för att det var så tidigt på morgonen.


På väg hem från träningen så stannade vi till på ett konditori och köpte frallor till frukost.


Duchade och sen gjorde jag i ordning mina frukostfrallor. Skinka, tomat, sallad, gurka, smör på den ena och philadelphia på den andra.



Ett snöigt Malmö.


Sen in till mitt nya sängbord och Nyhetsmorgon.
 


För att äta frukost i sängen.


ikea, tacos men ingen melodifestival

Igår var det lördag och jag och Fredrik åkte till Ikea. Där handlade vi bland annat assietter, rivjärn, skärbrädor, påslakan, lakan, örngott, doftljus i mängder, lampor, sängbord, badrumsvåg och en hyacint. Sen köpte vi nog lite mer men det har jag glömt nu. Mysigt var det i allfall. Sen städades det lite i lägenheten och jag gjorde i ordning min lilla hörna vid sängen.





Det blev såhär. Här har jag myst hela dagen idag.



Sen dukade vi upp tacos och jag som var helt säker på att det var Melodifestivalen igår kväll blev helt ställd när det visade sig att det var en film på Svt i stället. Precis innan åtta dukade jag upp chips och dip och började nynna på intro låten och så visar de tablån över kvällens program i svt och Fredrik säger att "men det är ju inte Melodifestivalen idag". Jag blev helt ställd och lite besviken när jag insåg att det börjar nästa vecka. Så det var bara att slå på fyran i stället och se Robinson i stället. Och det var ju roligt för Hans som jag har hejat på hela tiden gick ju och vann hela kalaset.



Det var kallt ute. Helt frostigt.


en fin kväll i snöstorm

Jag har inte bloggat på hela helgen så jag har ganska mycket att uppdatera om nu men vi börjar från början. I fredags så trotsade jag och Fredrik det vidriga väder som härjade i Malmö och gick ut och åt på resturang. Som tur var så låg den nära men det var ändå som att gå i snöstorm den korta biten och det tog rätt lång tid ändå att stappla fram på höga klackar som inte var gjorda för den snöstorm det var. Ungefär som när Emil i Lönneberga ska åka med Alfred till doktorn om ni minns. Ungefär så var det att ta sig fram. Men kvällen var verkligen fin och god mat och härligt var det. 


Mina presenter till Fredrik blev en biocheck, en bok och en påse med jordnötsringar.
 


Av Fredrik fick jag en film, bok, godis och doftljus. Så vi gav varandra ungefär samma saker utan att veta om det. 
 



Såhär såg jag ut. Klänning och kavaj.


Till förrätt åt vi nachos med smältost och salsa.


Till varmrätt åt jag plankstek med fläskfilé.



Fredrik åt Black & white.

Till efterrätt blev det lite glass och tiramisu men det glömde jag ta kort på. När vi sen kom hem kollade vi på Zorro som gick på tv och åt lite godis.



kärlek


'
Tre år!


Vintage Mint


Idag köpte jag detta gröna fina nagellack. Det kommer bli fint till våren.
Vintage mint heter det.
Det åker på till middagen ikväll.




bildkälla


med snoken i boken

Goddag!
Igår hade vi lite Värnmokväll här i Malmö. Malin, Becka och Elin kom hit i snöstormen och åt lite middag och pratade lite. Det var väldigt mysigt och trevligt och måste göras om snart igen! Tack för en fin kväll!
Nu ska jag börja plugga tänkte jag. Dags att fortsätta med bokföring och försöka lära sig så mycket det går innan måndag för då skulle det bli ännu svårare som vår lärare meddelade oss igår. Det känns lite sådär. Men det är roligt när man väl förstår hur det går till och när det går bra. Men sen när man tror att man ha kläm på det så dyker det upp något som man inte förstår alls. Lika bra att sätta igång.
Måste funderar lite på en liten present till Fredrik. Tre år tillsammans i morgon <3.

kavaj och blus

.
Min blus som jag köpte för en väldigt billig peng.


Och min nya kavaj som är mörkblå med guldknappar. 125 kr.

 


tisdag

Dålig uppdatering. Ber om ursäkt för det.
Jag har varit i skolan, handlat lite inför morgondagen när vi ska ha lite Värnmokväll här hos mig och sen har jag pluggat lite. Så det har inte hänt så mycket. Men jag tänkte jag skulle visa min nya kavaj och bjus också. Jag är nöjd och jag längtar till våren när det blir lite varmt så man kan gå ut mer kavajen som jacka.
Nu blir det dusch och sen ska jag lägga mig och sova snart. Är lite trött efter alla siffror som snurrar runt i huvudet just nu efter dessa två dagar. Och i morgon fortsätter vi med ännu mer siffror.

löpande bokföring

Har försökt lära mig löpande bokföring idag. Det känns inte helt lätt kan jag säga. Känns lite svårt för det är ju rena rama grekiskan just nu men jag hoppas att det klarna med tiden. Under denna veckan hoppas jag för nästa vecka skulle det bli ännu värre sa vår lärare idag. Det lät ju väldigt lovande. Men jag ska banne mig lära mig det här! I morgon är det en övning och då kanske det klarna lite. Få läsa texten en gång till och kolla lite på uppgifter sen tänker jag sätta punkt för pluggnadet för idag. Klockan är ju snart halv nio.

pluggar

Jag har en liten paus i mitt pluggande nu. Sitter och läser i boken Principbaserad redovisning och har faktiskt lyckats ta mig igenom en hel del. Jag känner mig rätt nöjd men måste läsa lite till för att kunna unna mig en kväll med söndagslugn.
Var en sväng på Monki innan och köpte en kavaj jag har funderat på och en blus för 125 respektive 69 kr. Ibland är rea väldigt bra!
Nu dags att återgå till böckerna innan jag känner mig nöjd för dagen.


stjärnorna på slottet

Har kollat på sista avsnittet av Stjärnorna på slottet. Tråkigt att det är slut nu för det är ju väldigt intressant och trevligt. Och Meg är ju så söt. Så fin i sitt lockiga ruffsiga hår och så är hon söt som socker och att hon är 78 år är ju inget som varken syns eller märks. Så härlig.
Nu blir det film, 500 days of summer.

lördag

Igår var vi ute en sväng. Det var jättetrevligt på förfesten men sen ute så tappade jag mitt humör någonstans utanför i kön och sen när jag kom in och de bara spelade house musik. Jag klarar inte av att dansa till det. Jag måste ha muik där man kan sjunga till! Varför förstår inte folk att det är så mycket roligare att dansa till musik som folk har en relation med. Där det kommer låtar man gillar och alla bli helt tokiga av glädje. Det är väl så mycket roligare än när alla står och stampar samma takt i flera timmar och man vet knappt när en låg sluta och en ny börjar. Nej tacka vet jag riktig musik!
Så jag och Fredrik gick efter någon timme. Det var rätt skönt att komma hem lite tidigare också. Var väl hemma runt två och då duschade jag, gjorde i ordning mackor som vi satt och åt i sängen och så skänkte jag 50 kronor till hjälpen i Haiti. Det var tydligen en gala igår i USA till insamling för Haiti och denna gala visades på tv4, kanal 5 , MTV och en dansk kanal som vi har. Fyra olika kanaler och samma program. Så det tittade jag på lite och så såg jag att man kunde skicka sms till en svensk insamlig och då gjorde jag det. Gör det ni också! 50 kr är inte så mycket och det kan man gott skänka.
Nu ska jag läsa lite i min Camilla Läckberg bok. Måste veta hur det går. Egentligen hade jag bestämt att jag skulle läsa extern redovisning idag men jag få se hur det blir med den saken. Kanske skjuter upp det till morgondagen för jag känner mig lite slö idag.


frallor



I onsdags bakade jag bröd.
Det blev rågbullar med linfrön och solrosfrön!

termin två

Idag började skolan. Termin två. Ny kurs, extern redovisning och ekonomistyrning. Det blir nog bra det här hoppas jag. Svårt men förhoppningsvis roligt. Det kommer bli fantastiskt mycket att göra men det hoppas jag att man tar sig igenom. Skönt ändå att det är torsdag och i morgon har vi bara en övning mellan åtta och tio och sen är det helg och det känns ju väldigt bra med en sådan mjukstart så man kan läsa och fixa lite i helgen och försöka förstå vad allt innebär.
Annars idag vet jag inte riktigt vad som händer. Eftersom jag knappt har sovit i natt eftersom jag gjorde tabben att sova mellan sex och åtta igår kväll vilket inte var en bra idé då jag sedan låg vaken halva natten. Men nu ska jag hålla mig vaken så jag somnar i tid ikväll.
Funderar på att laga lite spenatsoppa till middag idag. Kan det vara något?


lite snett är inte lätt

Goddag!
Har precis ätit lite middag och nu blev jag totalt slut i hela kroppen.
Dagen idag har varit lugn som de flera andra dagar den senaste tiden men det är ju skönt det med. I morgon börjar skolan igen och det är roligt att man få lite ordning på tillvaron igen. Men det är ju ändå skönt att vara ledig, är tacksam att det blir en lugn start, bara torsdag fredag och sen är det helg.
Annars idag har jag köpt lite nya pennor och block. När jag var liten hade jag dille på pennor och små block som A5 papper i som man kunde köpa på Bokia. Jag köpte antingen en penna eller ett block varje gång jag var nere på stan. Helt galet. Hah.
Sen letade jag efter ett mintgrönt nagellack hittade ett lite ljusgrönt vårigt nagellack för 15 kr som jag köpte. Sen när jag skulle börja måla så är det en sådan smal pensel och det visar sig vara dekorationsnagellck. Försökte måla ändå men det gick inget vidare så jag få helt enkelt vänta tills Isadoras kommer för det hade de inte.
Sen när jag precis kommit in på gården här så kollade jag min mobil och såg att jag hade fått ett meddelande från Posten att mina böcker fanns att hämta på Hemköp. Jag som precis kom därifrån. Det var bara att vända om och gå tillbaka. Jag ska inte klaga för det är så nära men man bli lite irriterad när man ser smset när man nästan är hemma. Så jag gick tillbaka och tog en nummerlapp och hade 20 nummer som skulle hjälpas innan. Men det gick ganska snabbt ändå.
Nu måste jag vila middag.

te med honung och halsont

Igår kväll när jag låg och vilade lite efter alla bestyr fick jag ont i halsen och det har fortsatt under hela natten. Har vaknat flera gånger och varje gång ville jag egentligen gå upp för det var mest jobbigt att ligga ner och behöva välja saliv. Inte så trevligt.
Har fortfarande ont och dricker te med honung i och sitter under en filt och hoppas det går över snart. Det är jobbigt att ha ont i halsen.
Så idag blir det nog rätt lugnt. Jag som tänkte baka bröd idag i stället för det orkade jag inte göra igår efter alla hemmafru-sysslor.
Så ett jättefint mintgrönt nagellack från Isadora på en blogg och det ska jag köpa så fort jag hittar ett. Förhoppningsvis så finns det redan i butik och då hoppas jag att jag kommer iväg till en affär snart.

städa och tvätta, tvätta och städa

Startade morgonen med att städa ur lägenheten. Julen är no bortstädad och det känns ganska skönt att få fram sina vanliga lampor i fönstren igen och slänga ut den stackars julstjärnan som stod och vissnade i krukan. Idag har det dock snöat så det är lite vitt ute för ovanlighetens skull här i Skåne.
Tänkte jag skulle duscha och göra mig i ordning lite nu sen ska jag tvätta. Fredrik tvättade förra veckan då jag var i skolan och idag behöver han plugga jättemycket så jag erbjöd mig att jag kunde fixa det mesta av tvätten. Så idag är jag verkligen en hemmafru. Tvättar, städar, lagar mat och kanske att jag bakar lite bröd också senare under eftermiddagen.
Jag är lite rastlös nu innan min nya kurs börjar. Och sen kommer jag väl ångra det bittert när denna kursen väl dra igång. Mina böcker har jag fortfarande inte fått och den har numera utgått ur sortimentet och en ny upplaga ha kommit. Jag har haft så mycket problem med dessa böcker och jag hoppas att kursen sen kommer gå ganska smärtfritt eller är detta bara lugnet före stormen. Troligen det sistnämnda men man ska ju inte måla fan på väggen innan man ens har satt igång med den. Positiva tankar nu!


engelska scones


Idag blev det en sen mysig frukost med engelska scones och te. Det var inte helt fel.


the city

Sitter i soffan och har precis kollat på film. Ska snart duscha och sen blir det The City för hela slanten. Måste pigga upp mig lite med den glamour, flärd och lyx som finns där denna gråa och höstiga söndag.  

fynd


Igår hittade jag denna fina tröja på Benetton för endast 200 kr. Jag blev så glad. Så jag kanske köper en till.


redovisningsfredag

Har ont i huvudet och har inte gjort så mycket sedan jag kom hem från skolan. Var helt slut efter att jag gick upp halv sex för att sen träffa mina gruppmedlemmar vid sju i skolan. Idag hade vi vår redovisning och den gick väl helt okey hoppas jag. Skönt att ha det avklarat i allafall.
Nu gäller det att via upp sig och tokladda inför nästa kurs som börjar om ca en vecka.
Ikväll blir det lugnt. På Spåret och film tro jag det bli.
Hoppas jag känner mig bättre i morgon. Känns som om man håller på att bli sjuk och det är ju inte vidare trevligt.

en lite trögare start på dagen

Denn dagen har väl börjat lite sisådär. Jag kom knappt ur sängen i morse för jag va så trött. Och jag börjar bli förkyld.
Idag ska jag öva på¨vår redovisning och sen blir det inte mycket mer än så. Ingen stora grejer på gång utan det blir lugnt. Läsa lite och kolla på tv. Försöka kurrera mig och föhindra att förkylningen bryter ut.
Solnen skiner i allfall och himlen är blå för första gången sedan jag kom tillbaka till Malmö. Annars har det bara varit grått ute så det är ju ett plus i allfall. Dock kommer man inte ta del av det så mycket mer än genom fönstret. Måste dansa ut julen också. Det skulle skett igår egentligen enligt kalendern. Men det få blir till helgen.


fridas fruktbullar

Dags att baka bröd.

Du behöver.

4 dl vatten
10- 12 dl mjöl
4 msk olja
1 tsk salt
50 gram jäst
russin efter behag
äpple efter behag


Blanda vatten, olja och salt i en skål.


Häll i jästen och rör om.


I med mjölet, lite i taget.


Blanda blanda.


Blanda i russin och äpplen i samband med mjölet innan degen hinner bli för fast.


När degen är fast och lossna från skålen ska den jäsa i ca 15 minuter.


När degen jäst klat så bakar du ut det på ett mjölat bakbord och rullar ut små söta bullar. 

 

Jäs sedan bullarna ca 15-20 minuter.

Grädda sedan i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. 
 



Njut sedan av nybakade bullar!



Hej hej! 


GRATTIS!




Grattis till körkortet!
Det var riktigt bra gjort! Uppskivning och uppkörning på en och samma dag!
Är stolt över dig!

november - december 2009

November


- Skrev min första tenta på Malmö högskola.



Höstpromenader i Malmö.

- Vaccinerade mig mot svininfluensan.



Var hemma i Småland en sväng.
 


Var ute och åt med Fredrik.


Bakade lussekatter.
 


Och det blev första advent.


December


Glöggkväll.




Bakade bröd.


Var på en liten klassmiddag.
 


Julpynt i Malmö.
 




Äntligen jul!


Uppesittarkväll!





Julafton!



Mamma och pappa hade 20-årig bröllopsdag. Det var fint!


Det var min tillbakablick över 2009!


dagen

Gick i allfall och tränade innan, årets första.
Lagade lite kräftsoppa innan och den verkade gå hem.
Tog ett långt bad i kanske 40-45 minuter medans jag låg och läste.
Nu ska jag äta juläpplen som de så fint hette.


en rätt lugn morgon

Fredrik har två klasskompisar här och de sitter i vardagsrummet och arbetar med sitt grupparbete. Under tiden sitter jag i sängen och dricker te, slökollar lite på tv och kollar igenom HM-katalogen. Det känns som en ganska slapp tisdag än så länge. Tänkte försöka gå och träna idag men vet inte om jag få tummen hur. Annars måste jag göra det i morgon.
Igår var jag i skolan och träffade min gruppmedlemmar och vi arbetade klart det sista på arbetet. Skönt att det är klart nu. Väl hemma sen så fungerade inte mitt internet och det visade sig att mitt modem va sönder så jag fick traska bort till Telea och fick då ett nytt så det löste sig snabbt och lätt.
Idag bli det till att öva lite på redovisningen som vi ska ha i slutet av veckan. Och sen ska jag laga kräftsoppa till middag. Måste ju introducera denna soppan för Fredrik nu.


100110


Söndagsfrukost med bagels, te/kaffe och juice.

Eftermiddagsfika med gifflar, chokladstång och te.


Rosetten är på idag.


Mina nya träningsskor! 300 kr.



Tröjan som fick följa med hem.




Och lite tulpaner som påminner om vår.


skåne

Nu är jag tillbaka i Malmö. Igår eftermiddag entrade jag Skåne igen efter ett långt härligt lov i Småland. Det var lite märkligt att vara tillbaka och idag på morgonen kändes det lite konstigt att inte vakna i mitt rum i Värnamo och gå upp och äta frukost och sitta i vardagsrummet hemma och kolla på Nyhetsmorgon. Men det var rätt trevligt här också. Fredrik gick och köpte bagels och sen blev det mysig frukost framför tvn.
Har varit en runda på Entré också och hittade en tröja och ett par träningsskor på junioravdelningen för endast 300 kr. Det tycker jag var ett ypperligt pris. Det är ju annars rätt surt att slänga pengar på träningsskor kan jag tycka men jag är mycket nöjd över mitt fynd. Kan slänga in lite bilder sen.
Nu ska jag läsa igenom vårt projektarbete. Vi ska träffas i morgon och gå igenom det sista så det kan ju vara bra om man är lite förberedd.
Återkommer senare.


september - oktober 2009

September


Jag började skolan i Malmö.


Jag en dag i september.



Promenderade till Västra Hamnen.


Träffade Becka och gick på stan och åt glass.




Jag och Fredrik hade en väldigt fin dag i Köpenhamn!


Oktober



Fika hos farmor.

 


Kallt började det bli. Frost var det ute.
 


En dag i oktober.


Pluggade en del.


Hösten började komma till Skåne.



Fikade.



lyxfukost efter långpromenad en höstdag i malmö

Idag är det jag som står för middagen här i huset. Så därför tänkte jag lägga upp lite gamla frukostbilder som är ganska gamla nu som har legat i min mobil och väntat på att jag ska hitta mig sladd. Och det har jag gjort nu!

Efter en långpromenad i Malmö en höstdag så lyxade vi till det lite med frukosten.



semla




Idag har jag smaskat i mig en semla. Så mycket för det nya nyttiga livet. Hah.
Men gott va det.


snö snö snö

Det är så mycket snö ute! Det har snöat och snöat utan stopp i snart ett dygn. Det är ju härligt! Fint är det också. Lika bra att passa på att njuta av snön medans man är här i Småland för i Skåne och Malmö verkar de inte bjuda på någon snö.


ingen stress

Sex and the City, chailatte och en bra bok. Det är perfekt underhållning när snön vräker ner utanför.
Det är fint.


promenad

Ha varit ute på promenad i snön med syster. Det var jobbigt men skönt med lite frisk vinterluft för jag har knappt varit ute på två dygn.
Ska väl åka och handla en sväng och sen ikväll blir det nog att fortsätta kolla lite på OC och fortsätta att läsa boken.
Snart är det dags för skola igen och då är det slut på denna lathet som hägrar just nu.

Välkommna hem till Sverige!

Johanna och Maria kommer hem till Sverige idag efter en höst i USA.
Det ska bli så härligt att träffa er igen!
Jag har längtat efter er!
Puss puss!

lite av kvällen




Kvällen spenderades med godis, popcorn, julmust och OC tillsammans med syster.


åka och köpa godis

Snart ska jag åka till City Gross. Jag ska köpa godis och hoppas att jag hittar någon film som man kan köpa för en billig peng och sen ska jag bädda ner mig i sängen och har söndagsmys. Sen kanske vi ska köpa lite söndagsfika också.

söndag

Det är typ 15 minus här i skogarna. Det är rätt kyligt med andra ord. Fast soligt och fint.
Kommer nog ligga i sängen en del idag och läsa på grund av Leon som jag köpte i fredags.


maj - augusti 2009

Maj


Malin fick stipendium för dansen och jag var stolt. 

 

Åkte till Växjö en helg och träffade fina vänner och hade det trevligt.


Juni


Malin gick på bal och var söt som socker!



Och tog studenten gjorde hon också.

- Jag och Fredrik åkte på bröllop i Stockholm.

 





Hade fika på altanen och cyklade och tittade på fölet ute i Alandsryd.


Strålande sol och klarblå himmel!


Mjukglass med tutti-frutti strössel.


Och så solade vi lite också.


Juli

- Jag fyllde 23 år.

- Jobbade en del på Mcdonalds.

- Jag och Fredrik åkte till Landskrona på konfirmation.

- Det regnade en massa och jag läste böcker och träffade vänner. 

 
Plockade blåbär och gjorde paj.


Åkte till Jönköping och somnade i bilen på vägen hem.




Jag, Elin och Johanna var och firade Emelie i Växjö. Ett hejdundrande kalas med en massa dans och galenskaper.


Augusti

-Jag och Malin var på utomhusbio i Folkets Park. Det var myggigt och mysigt och i pausen gick vi till Skrevet och köpte hambugare med mos i. Guld.


Flyttade till Malmö.


Badade i havet.



Klippte en page.


Målade läpparna röda.


årets första inlägg

Nyår var fint och trevligt. Men tar och berättar mer om det en annan dag.
Är hemma i Värnamo igen efter en snabbvisit i Malmö. Det var intensivt och trevligt nere i Skåne och det kändes mer som jag var på besök hos någon än hos mig själv. Nästa gång jag åker ner känns det nog som vanligt.
Idag har det varit lugnt. Varit och hälsat på faster Pia lite och sen varit och handlat.
Det är så kallt ute så bastade innan och ska snart göra mig i ordning för kvällens mys. Det blir lugnt idag. Kolla på Stjärnor på slottet och sånt.

RSS 2.0