totalt slut

Jag är helt slut.
Sitter i soffan och ska kolla på Ullared vid åtta sen blir det sängen och en film. Efter skolan så var jag och tränade aerobic. Det har de bara på måndagar och jag har inte kunnat träna det på över en månad. Har saknat aerobicen lite. Det är roligt. Men hjälp vad jobbigt det var! Jag var totalt slut. Och ett besvis på att jag verkligen höll igång är att mitt rosettspänne som jag hade i håret var helt genomblött.
Och jag orkade knappt äta sen så trött var jag.
Så det blir inte många knop idag inte.

dags för en lång dag i skolan

Godmorgon.
Sitter och kollar lite på The Voice. Ska åka till skolan om en stund då vi ska börja plugga med vårt projektarbete. I denna nya kursen ska vi ha ett grupparbete över julen och vi tänkte sätta igång direkt så man hinner med så mycket som möjligt innan men det kommer ju ändå bli att man få dela upp det lite. Men det kommer längre fram först ska vi sätta igång och bestämma vad vi ska göra och hur vi ska lägga upp det. Hoppas det blir bra. Och hoppas det blir roligt.
Så det blir projektarbete först och sen vid ett till fem ska vi ha föreläsningar. Så det blir en väldigt lång dag i skolan. Åtta timmar närmare bestämt.
Det är julmysigt här i lägenheten i allafall. Har tänt ljusstakarna och utanför så lyser julgranen som de har satt upp här. Det är mysigt. Och fortfarande är det rätt mörkt ute.


glad advent

Jag har ju även köpte lite adventsljusstakar att ha i fönstret. Igår köpte jag tre stycken så jag kan ha en i köket, sovrummet och vardagsrummet.
Och såhär fint blev det!

Sovrummet.



 

Köket.



Vardagsrummet.




första advent







Glad första advent!
Jag köpte denna lilla adventsljusstake igår och fixade lite med röda stearinljus och polkakäppar nu i eftermiddag och se så fint det blev. Det blev lite juligt tycker jag allt och så är polkakäppar väldigt söta och fina och passar ganska bra som lite dekoration i en adventsljusstake.


söndagsstädning

Har precis städat lite nu när det är första advent och allt. Ska göra mig i ordning om en liten stund och sen gå och köpa lite polkagrisar och kanske någon julblomma. Sen ska jag pynta med adventsljusstakar och grejer. Köpte både stakar till fönstren och en adventsljusstake så man kan tända ett nytt ljus varje söndag igår.
Igår var det ingen bra dag för att gå på stan. Löningshelg och lördag. Det var rätt bra med folk men jag lyckades hitta mig en liten klänning i allafall.

lyckades lösa det där med caset

Nu ÄNTLIGEN har jag hittat caset som vi ska ha till skolan och lyckats köpa detta. Det gjorde mig galen igår kväll och idag på morgon grubblade jag fortfarande över detta. Jag som vill vara glad i helgen! Måste ju fira lite.
Så nu när jag äntligen ha lyckat köpa det så börjar humöret bli lite bättre.
Ätit frukost och ska göra mig i ordning för att sen traska in till stan och inhandla lite fina saker. Måste köpa lite underkläder och sen kanske något annat fint som man kan hittar. Lite julsaker ska inhandlas också.
Återkommer senare.

skogstokig

Håller på och bli skvatt galen. Jag ska beställa något jävla case från någon amerikansk hemsida. Jag har registrerat mig och gjort det som man ska enligt lärarens instruktioner. Men sen skriver hon att man ska komma till någon Fastighetsvetenskap grundkurs och att man ska lägga caset i shoppingvagnen. Hittar verken den där grundkursen eller någon jävla shoppingvagn och inge case som man kand köpa heller. Jag håller på att bli helt galen. Helt galen. Jag är så arg att jag börjar gråta. Det var den fredagkvällen.
Vill bara ha det där caset nu.


skriver hemtenta

Sitter och skriver min hemtenta. Håller på att renskriva den på datan nu och i morgon ska jag läsa igenom den och finslipa lite. Men jag är ganska snart klar nu och då tar jag ledigt för kvällen.
I morgon ska jag på stan en sväng är det tänkt. Tänkte försöka hitta mig något fint som jag kan unna mig. En liten present till mig själv för att jag klarade tentan så bra. Det kan man ju faktiskt vara värd tycker jag.
Annars idag har jag varit i skolan. Lång föreläsning idag men fick sluta lite tidigare då vi har denna hemtenta som ska skrivas och det var ju snällt. Sen var jag och tränade lite.
På söndag är det första advent. Måste försöka hitta en liten adventsljusstake i morgon också. Och så såklart adventsljusstakar att sätta i fönstren. Ute på gården här har de satt upp en stor julgran som lyser så fint. Och vi har den precis utanför fönstret så varje gång man tittar ut så ser man den och det ger lite julstämning.

VG på jöken!

Jag fick VG på juridiktentan!
Fick reda på den nu ikväll och har sedan dess gått runt och fnittrat och skrattat!

Jag är så glad!


idag får vi besök här i malmö

Idag har jag sovmorgon till klockan tre. Har en lite lektion fram till fem. Så idag har jag en lång sovmorgon. Dricker lite te och kollar på Efter Tio och tar det lugnt. Tänkte att jag kanske skulle plugga lite innan skolan idag.
Ikväll så får vi besök här i Malmö. Fredriks syster Jenny och systerdotter Rebecka kommer hit och ska sova över här en natt. Det ska bli jättetrevligt. Vi tänkte bjuda på hemlagade pizzor, glögg och lussekatter.

en ny vecka

Sitter och tittar på Nyheterna, dricker te och äter lite lussekatter och tar igen mig efter en lång dag i skolan. Två föreläsningar idag mellan 13-17 och vi har minsann inte varit vana vid sådana pass det senaste direkt. Den senaste månaden har vi varit lediga rätt mycket men nu till nästa kurs som börjar på torsdag blir det nog andra bullar.
Känner mig rätt trött just nu och kvällen kommer att fortsätta vara rätt lugn.
Nu tänkte jag och Fredrik spela lite Jeopardy.

 


julbak

Idag har jag bakat lussekatter. Det var första gången och det var minsann inte det lättaste att grädda dom i en gasugn där värmen kommer underifrån. Därför är de inte så fina direkt för efter halva tiden så fick jag ta ut och vända på dom så de gick lite färg på ovansidan också så de inte blev helt brända i botten. Men vad gör det. Det är ju insidan som räknas och insidan är fylld med god, gul saffransdeg och en massa russin. 

 







kanske baka lussekatter?

Klockan är bara tjugo i två men det är ganska grått ute så det känns som klockan är mycket mer än så. Ska snart iväg och handla och funderar på om jag ska baka lussekatter idag. Sen ska jag plugga lite också. Ska få en hemtenta under veckan som ska in under helgen så det kan ju vara bra att vara lite förberedd.


vitt vin och kyckling på T-bone

Igår hade vi en fin kväll på resturang T-bone. De har sin restaurang i lokaler från 1300-talet. Vi blev mätta och belåtna efter kycklinghamburgare med pommes och cheesecake till efterrätt. Det var fint!


solsken och restaurangbesök

Härlig lördag. Idag tittade solen fram för första gången på länge och Malmö kunde skaffa sig lite fler soltimmar än fem under November månad. Jag och Fredrik gick en lång promenad på förmiddagen och sen gick vi och handlade nybakta bagels och frallor och åt en trevlig lördagsfrukost. Jag tog lite bilder men nu hittar jag inte min sladd till kameran. Har letat som en tok och hittar den ingenstans. Kanske att jag har glömt den hemma i Värnamo men jag hoppas den ligger här någonstans och att den dyker upp sen men just nu vet jag inte var den kan vara för jag har letat överallt känns det som.
Hur som helst. Dagen har varit fin och lugn och nu måste jag göra mig i ordning lite för snart ska jag och Fredrik ut och äta middag. Det blir mysigt.
Hoppas ni har en fin lördag.

fint med fredag

Jag har haft en fin fredag. Började med skola och sen blev det fika med Frida och Johanna på Espresso house. Chailatte och grilla macka. Smakade gott och var trevligt.

Sitter och tittar på Idol och sen blir det att titta på resten av Twilight. Fick en ny film idag och det var visst mycket mer kvar än vad vi trodde först. Typ halva filmen så det vill man ju gärna se.

I morgon blir det middag ute och kanske bio. Det är fint.

 


hackig film

Jag och Fredrik hyrde Twilight innan och när det var en halvtimme kvar började det hacka. Så vi spolade fram filmen lite och sen hackade det igen och då hoppade vi fram lite till och sen började det igen. Då blev jag irriterad. Det gick inte att spola fram eller någonting och dessutom vill man inte hålla på att spola fram filmen hela tiden då blir det ju inte samma sak direkt. Så i morgon ska jag dit och klaga lite och förhoppningsvis så får man någon form av kompessation. Kanske hyra en ny film eller något. Men det kan man inte vara säker på. 

När jag, Johanna, Elin och Maria hyrde film en gång så fick vi fel film och var tvugna att åka fram och tillbaka och vi fick minsann inte mycket till kompessation. För han kunde inte bjuda på filmen eller vad det nu var det var. Det han hade att erbjuda var en tvåliters coca-cola som vi visserligen tog efter många om och men haha. Man vill ju ha någonting för besväret.

Nu blir det nog sängen snart. Skola i morgon och sen ska det blir skönt med helg.  

halkbana

Idag har min syster kört halkbanan. Ett steg närmare körkortet. Sen ska vi ut och åka rakkabil ;).
Lyssna på musik med nervridna fönster. Fast då få det nog bli lite varmare ute först. Men man kan åka rakkabil ändå. Puss på dig!


trött trött trött

Jag är alldeles för trött nu för tiden för att det ska vara nyttigt. Ändå sov jag bara åtta timmar i natt. För det känns som jag har sovit för mycket den senaste tiden. Vaknade av att alarmet ringde och hade inte Fredrik ställt klockan ahde jag säkert sovit någon timme till eller två. Det är inte bra för jag brukar vakna av mig själv vid halv åtta, åtta på dagarna.
Och jag brukar inte bli såhär trött på hösten. Jag tycker om hösten och tycker det är mysigt när det blir mörkt tidigt på kvällarna och tycker även hösten har sin tjusning. Så nu undrar jag lite vad det kan vara. Och frukt och grönsaker äter jag också så det är inte det att jag inte få i mig det.
Kan det vara svinvaccinet som gör det? Kan det vara så att man bli trött av det under en längre tid?
Fast nu visade de precis en bild över Sverige på Nyheterna om hur många soltimmar det hade varit på olika ställen i Sverige under November. Och på hela November från den första till igår den 18:e så har det vara fem soltimmar i Malmö. Inte konstigt att man är trött då.

hör vad det blåser i träa idag

Efter skolan blev det fika med Frida och Johanna. Vi var på ett mysigt café som jag inte kommer ihåg namnet på men det såg ut lite som ett gammalt konditori. Mysigt var det i allfall.
Har även tränat och tvättat idag. Så nu känner jag mig rätt trött och ska snart sätta på Oskyldigt dömd från förra veckan och lägga mig i sängen och njuta lite av att man är ledig i morgon.
Det blåste rätt bra när vi gick till caféet men när vi skulle hem hade det blåst upp och det regnade rätt bra också men nu under kvällr har det bara fortsatt och blivit ännu värre. Det har blåst upp rätt bra kan man säga, halv storm ute. Så det är skönt att sitta inne och äta lite nötter och frukt.

hej malmö

Jag är tillbaka till Malmö nu. Det har varit mysigt hemma i Småland och nu dröjer det några veckor fram till jul innan jag åker hem till Småland igen.
Sitter och äter frukost nu och ska snart åka till skolan. Ett två timmars seminarium står det. Men seminarium brukar ju vara att man ska läsa något och sen pratar man om det men han sa mest bara att vi skulle läsa igenom och kolla lite på ett rättsfall och sen vad det inte mer med det. Vet inte riktigt vad det blir.
Efter skolan blir det en liten fika med Frida är det tänkt. Ska bli mysigt.


rollo

Har precis varit ute på en promenad med Malin. Verkligen höstväder ute med smått tunt regn och mörkt.
Annars har dagen varit lugn. En sväng till Åhlens och Karlssons. Köpte sminksvampar och Rollokola. Det är inte så ofta man köper Rollokola direkt. Den gula påsen blev det, dom med choklad i mitten.

söndagmorgon

Godmorgon.
Inatt låg jag och kollade på Brudens bäste man. Rätt trevlig film får man väl säga, lättsmält och småsöt. Sen sov jag ganska länge men inte lika länge som igår. Vaknade strax efter tio.
Funderar lite på vad man ska göra idag. Ska ner till Åhlens en sväng. Läsa lite om ett rättsfall ska jag göra också och kanske en liten promenad. Sen få man se vad dagen bjuder på.
Nu ska jag ringa och väcka Fredrik.

hemma i småland

Jag är hemma i Småland. Igår så åkte jag hem hit en sväng efter lite om och men.
Igår var det myskväll med familjen som stod på schemat. God mat och Idol på tv. Det var fint.
Idag har jag, Malin och mamma varit på stan en sväng. Egentligen har jag inga pengar men jag hittade en kofta på Lindex för halva reapriset och kunde inte motstå. Malin köpte en likadan hon också.
Sen åkte vi ham lite snabbt och hämtade upp pappa och sen åkte hela familjen till City Gross och handlade lite.
Jag och Malin gick sedan en promenad i höstvädret. Det är en nackdel med Malmö att man inte kan gå ut och gå en promenad så på samma sätt. I Malmö måste man ju gå runt i rask takt mitt i stan. Det är inte så trevligt. Det är bättre här där man kan gå lite i villaområden eller ut på landet om man så vill.
Sen har jag vågat håret både på mig själv och Malin.
Nu ikväll har vi kollat på tv och film hela familjen.
Så det har gått i ett idag kan man säga.
Jag glömde såklart min sladd till mobilen i Malmö men Malin tog lite kort innan som jag också använder.



Med fina paljetter.




mina biverkningar av vaccinet.

Ingen uppdatering igår av den anledningen att jag låt helt utslagen efter svinvaccinet.
I tisdags kände jag knappt någonting, lite öm i armen. Vaknade till vid tvåtiden på natten och hade rätt bra ont i armen. Sen på morgonen gjorde det jätteont. Jag kunde typ inte riktigt röra mig för det gjorde ont bara jag rörde på mig. Kände mig öm i hela kroppen så det blev att stanna inne hela dagen. Fredrik mådde inte heller bra. Framåt elva-tolv tiden började influensasymtomen smyga sig på. Och jag säger ju det att jag är hellre sjuk en dag än att ligga i två veckor i svininfluensan sen. Det vore ju inte så trevligt. För efter bara en dag så kände jag mig trött på eländet.
Ja jag mådde inte så bra igår. Inte Fredrik heller så det var ju ingen som kunde ta hand om mig direkt.
Vid halvsju stapplade vi iväg till Apoteket och köpte alvedon och lite godis. Jag slängen bara på mig ytterkläderna och en mössa så jag kände mig inte så tjusig direkt. Och hon i kassan på Apoteket va så himla trevlig och gullig och jag vågade knappt titta på henne för jag kände mig som ett vrak i jämförelse. Haha.
Ja sen blev det lite bättre med Alvedon.
Nu idag mår jag bra, ingen feber och så utan bara ont i armen men annars mår jag bra. Ska nog iväg till gymmet och gå lite på löpbandet om en stund och sen blir det nog ganska lugnt resten av dagen. Lika bra att inte ta ut sig alltför mycket nu när man låg utslagen igår. Ska hämta min nya bok också till den nya kursen. Blir spännande och se vad det är för något. Hoppas den är lättläst och intressant.
Funderar fortfarande på om jag ska åka hem i helgen. Det vore faktiskt rätt mysigt.


tisdagsmys

Nu har jag i allafall vaccinerat mig. Jag och Fredrik åkte dit innan, han skulle egentligen bara följa med som sällskap och vaccinera sig sen när han fått sådan kallelse som jag. Men han fick göra det nu också om han ville. Sagt och gjort. Så nu har vi lite ont i armen båda två.
Annars har dagen varit lugn. Man fick ju inte överanstränga sig så ingen träning idag. Och sjuksköterskan sa att man fick ligga i soffan och kolla på film med en påse godis. Jag nappade direkt. Dock blev det inte godis utan några kakor i stället och lite popcorn. Och en film då. Four Christmases heter den. Den var rolig.
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla lite på Hell´s Kitchen eller eventuellt läsa en bok som jag hittade här i bokhyllan, Jag går bara ut en stund heter den och är rätt bra. Jag har funderat på att köpa den som pocket ett par gånger men det har alltid blivit någon annan.
Funderar på att åka hem till Småland i helgen. Är ledig både måndag och tisdag nästa vecka så det blir en långhelg och det passar ju bra. Ska funderar lite till på det.
Hoppas ni har haft en fin dag.


detta med vaccination, ja, nej, kanske, vet inte?

Godmorgon.
Tisdag idag, ledig och sitter och kollar på Efter Tio. De ska prata om svininfluensan, om man ska vaccinera sig eller inte, vad som kan hända om man inte gör det, hur sjuk bli man, blir man sjuk, vad finns det för biverkningar. Jag är verkligen kluven i denna frågan.
Jag kan inte bestämma mig.
Det jag känner är att det har kommit ut så snabbt, det känns som att de bara slängt ihop vaccinet och man vet inte riktigt vad det är. Det känns ju inte som att det har hunnit blivit testat så många gånger som vanliga vaccin och mediciner blir. Det känns som det bara är ett hopkok som de fick slänge ihop snabbt som bara den.

Å andra sidan känner jag också att skulle det vara skadligt skulle de då rekommendera hela Europa att vaccinera sig? Det vore ju helt galet om det var så att det vore skadligt för människor men att de fortsätter att rekommendera folk att ta det.

Jag vet verkligen inte vad man ska göra. Jag är väldigt kluven i denna fråga. Jag hade nästan bestämt mig för att ta den när jag fick detta erbjudande på posten men nu när det är dags känns det verkligen inte alls lika hundra som då. Jag är lite nervös och rädd för vad det är för biverkningar som kommer upp. Kanske inte direkt men kanske längre fram. Ja jag vet inte riktigt. Jag måste snart bestämma mig. Och kan jag inte bestämma mig idag kan man ju alltid ta den senare i veckan för de har ju öppet fler dagar och det gick bra att komma dit en annan dag också.

rubrik

Varit i skolan idag. Vi som trodde vi skulle slippa släpa runt på lagboken i denna kursen. Hur kunde vi tro det egentligen? Vi läser ju Mäklarrätt. Vi trodde det skulle räcka med böcker och kompendie och sådant. Men tji fick vi.
Idag sa läraren ja då slå vi upp den och den lagen i lagboken och när alla börjar titta lite förvirrat runt omkring frågar han "ni har väl med er lagboken?".
Nej säger vi och alla börjar skratta för vi inser att vi kommer att behöva släpa runt på den ytterligare några veckort. Jaja så vad det med det.
Sitter och tittar på Fotbollsgalan. Inte så värst spännande tycker jag. Jag väntar mest på att Kent ska spela. Men det dröjer nog tills slutet av galan.
Sen måste man ju också se hur det gick för de ensamma mammorna. Men det tar jag nog med till i morgon.
Annars har dagen varit bra. Roligt att vara tillbaka i skolan igen. Har ju varit ledig rätt mycket det senaste.

Och en sak till. Jag har lite problem med min msn? Man måste ju uppdatera den, men det går inte? Måste man uppdatera?

en rätt bra start på veckan

Idag börjar jag en ny kurs. Vi ska läsa Mäklarrätt. Från Juridisk översiktskurs till Mäklarrätt. Mycket juridik här men det är roligt.
Sen i morgon är jag ledig igen så det blir en mjukstart. Då kanske jag ska klippa mig. Jag ska inte färga håret utan bara klippa mig.
Startade dagen med att gå och träna. Känner mig lite duktig då i allfall. Sen blev det gröt till frukost. Ja det var ju en rätt nyttig start på veckan. Frågan är ju om jag kommer fortsätta i den stilen.
I morgon är jag även kallad till att ta svininfluensavaccinet. Ska man göra det eller?

behöver nytt

Jag måste klippa mig för jag ser ut som fan i håret. Det måste jag göra denna veckan. Jag måste köpa mig något nytt att ha på mig för jag stå knappt ut med mina kläder.
Jag måste träna för jag måste gå ner i vikt för nu är jag så stor som jag aldrig har varit. Jag kan inte förstå att man tyckte man va tjock när man gick på gymnasiet när man nu har gått upp ca tio kilo sedan man gick där på figy. Hur tänkte man då? Hur tänker man nu när man äter godis? När man dricker läsk och när man äter skräpmat? Skämmas borde man.
Jag måste köpa nytt. Jag måste förändra något. Jag står inte riktigt ut. Det är väl kanske därför jag inte ha skrivit så mycket på sistone.


update

Igår var vi ute på ett ställe som heter Babel. Det var roligt. Rätt dålig musik men vi dansade ändå. Idag har det inte blivit så mycket gjort. Var ute coh gick en promenad innan för det har varit solsken här i Malmö idag. Handlade lite och sen plockade vi undan lite i lägenheten. Städning får vänta tills i morgon. Det är inget man orkar med idag.
Jag och Fredrik hyrde även en film innan, en skräckfilm och jag börjar nu ångra vårt val lite. jag kommer bli skiträdd.
I morgon tänkte jag även försöka ta mig till gymmet.
Jag är så trött nu att jag nästan skulle kunna gå och lägga mig nu. Skulle jag göra det skulle jag troligen somna rätt snabbt.
Hoppas ni har en fin kväll.



På promenad i ett höstfint Malmö.


en ledig torsdag

Sitter i sängen och dricker te och tittar på Lyxfällan.
Det har varit en fin dag.
Först på morgonen åkte jag till Lund och fikade med Malin. Det var jättemysigt att träffas lite. Sen köpte jag ett kompendie och åkte tillbaka till Malmö.
Sen tränade jag lite och nu på kvällen har vi tvättat kläder. Jag lagade mat och sen har legat i sängen och kollat på Sex and the  City.

torsdag morgon

Godmorgon.
Sitter och kollar lite på The Voice nu på morgonen.
Om en stund ska jag åka iväg till Lund för att träffa fina Knutsson för en fika. Sen ska jag även köpa ett kompendie till nästa kurs som börjar på måndag.

min första tenta

Ber om ursäkt för min bristfälliga uppdatering här på bloggen det senaste. Men det blir förhoppningsvis bättre nu. Idag har jag haft min första tenta på högskolan. Vet inte riktigt hur den gick men hoppas på det bästa. Den var rätt svår bitvis så det kan ha gått hur som helst.
Vi hade tenta mellan 14.15-19.15 och jag satt där till lite efter sju så det var en lång tenta. Lång dag och jag har haft lite ont i huvudet nu under kvällen.
Nu ska jag snart gå och lägga mig. I morgon ska jag åka till Lund och köpa ett kompendie och sen ska jag träffa Malin för en fika. Det blir mysigt.


tillbaka i malmö

Nu har jag kommit tillbaka till Malmö. Igår kväll tuffade tåget in på stationen och fina Fredrik kom och mötte mig där. Så åkte vi hem och hemma i vardagsrummet väntade en fin bukett men blommor! Så fin han är!
Sen åt vi varma mackor, kollade på Ullared och förundrades över människor.
Dags att sätta igång och plugga nu. Slutspurten. Jag känner mig inte så nervös. Men just nu känner jag mig inte säker för fem öre. Jag börjar undra om jag kommer att klara det här. Men man måste gå in med en positiv inställning. Så den ska jag försöka jobba upp idag. Göra lite uppgifter. Kolla på provtentor och läsa anteckningar.
Ont i halsen börjar jag få. Det är inte så trevligt. Blir väl sjuk lagom till min lediga helg också.

plugg, fika, plugg

Jag är trött idag. Jag blir trött bara jag börja läsa mina anteckningar.
Ska läsa lite till och sen ska jag ta en trevlig pluggpaus med Becka.
Annars kommer dagen mest bestå av att läsa och göra övningar.
I morgon ska jag åka tillbaka till Malmö.

RSS 2.0