min tisdag

Idag har det varit en produktiv dag eller vad man ska kalla det. Det började med att jag åkte till skolan och där fick jag stå och vänta i iskall kyla på bussen som inte kom. Jag stod där i typ 25 minuter. Jag hade så ont i mina tår sen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Och så frös jag om nästan hela kroppen. Vansinne! Och till råga på allt så är busschaufförerna helt knäppa. Skriker och gapar och det låter som att det är passagerarnas fel. Men det är ju knappast vårat fel att bussen är sen. Och så säger det att varför ska så många åka med min buss? Va fan är det. Kanske för att de andra bussarna inte har kommit och då har det fyllts på med folk under hela tiden vi stått och väntat. Idioter.
Hur som helst. Efter mycket kom jag ändå fram till skolan och var där mellan tio och tre. Sen åkte jag hem och handlade lite, åt lite snabbt och satte igång och städa. Städade och gick och tränade. Det är ungefär det. Satte mig ner och tog det lugnt först halv åtta ikväll.


lite snö även i malmö

Igår åkte jag tillbaka till Malmö igen. Vid 05.52 gick tåget och det var bara ca 20 minuter försenade. Öresundstågen är ett betydligt säkrare kort än X2000 i sådana här lägen med mycket snö. I söndags hade X2000-tågen varit flera timmar försenade. Det var ju skönt att man slapp vara med om det. Det räcker med alla andra gånger man är sen på grund av X2000.
Men jag kom fram och hann precis till föresläningen. Bussarna här i stan var inte riktigt pålitliga med sina tider och det är det kanske inte idag heller. Det är lite snö här i Malmö också.
Sen tränade jag lite på kvällen och försökte få upp värmen i min iskalla lägenhet.
Idag har jag skola och sen när jag kommer hem är det dags att adventsstäda och upp med adventsljusstakar. Så jag får det lite julfint här i lägenheten.
I morgon tänkte jag att jag skulle ge mig på att baka lite. Är ledig i morgon och tänkte passa på att baka lite samtidigt som jag plugga. Förena nytta med nöje helt enkelt.

första advent

Här blåser det och snön yr som små iskristaller i ansiktet på en om man råkar vara vänd åt det håller vinden viner. Jag, mamma och pappa har varit nere på julskyltningen och kollat lite. Det var inte mycket alls men ändå mysigt när det är snö. Köpte lite lotter och vann ingenting. Köpte lite brända mandlar också som vi ska ha till glöggen sen efter middagen.
Nu är Malin ute och går. Jag var lat och struntade i det. har inga bra skor heller för det här vädret och jag får ta igen det i morgon på aepobicen.
När Malin kommer hem ska vi äta lite julmat och till efterrätt blir det adventsmys med glögg, lussekatter, pepparkakor och brända mandlar.
Glad första advent på er!


snöig helg i småland

Jag åkte en sväng och hamnade hemma i Värnamo. Har haft en så mysig och härlig helg och jag vill inte alls åka tillbaka till ett slaskigt och grått Malmö. Egentligen vill jag bara stanna här i ett snörikt Småland och inte behöva åka ner men det går ju inte.
I morgon ska jag åka till Skåne. Men nästa vecka tror jag blir mysig ändå för då ska jag julpynta lite i lägenheten och till helgen kommer Fredrik och vi ska gå på julmarknad och baka lussekatter och ha julmysigt.
Bloggen går ju riktigt trögt men jag känner och hoppas att det nu till jul och så kommer bli lite mer inspiration och lite mer bilder förhoppningsvis. Och denna gången hoppas jag att det blir så eftersom jag har sagt det hundra gånger förr. 
Nu ska jag fortsätta läsa lite och dricka varm choklad. Ikväll blir det promenad ute i snön och lite glögg hoppas jag, lite julmat och Ensam mamma söker på tv. 
 

snö

Nu har vi fått snö även i Malmö. Lite lite i allfall. Det är ett tunnt tunnt täcke på vissa ställen lite här och var men det är ändå fint. Idag på morgonen var det fint när det var orört på gården.
Nu ska jag snart bege mig ut en sväng.

en fin helg

Helgen har varit rolig och trevlig. Det har varit jättemysigt med besök och vi har lagat mat, druckit glögg, ätit godis och annat gott, promenerat runt på stan, varit i Lund och druckit vin och dansat, tagit en långfika med frukost och sånt mysgt. Tack för i helgen! Det var så mysigt och trevligt.

to-do-list för fredag

Idag vaknade jag klockan åtta och tänke först att jag kunde somna om. Men bara för att jag kunde ligga kvar i sängen så var det inte alls lite skönt och behagligt så jag gick upp och började städa lägenheten. Och det har jag gjort nu och håller även på att tvätta. Nu ska jag bara dammsuga och fixa lite till sen är det färdigstädat för idag. Måste ju göra lite fint när man ska få besök.
Jag ska försöka ta mig ut på en promenad också men det regnar och snöar och är grått så en promenad känns inte så lockande. Speciellt när jag inte har någon regnjacka.
Måste försöka plugga lite också och göra ett hemtest.
Sen ikväll kommer Ida och Malin som ska spendera helgen här i Malmö.

godkänd

Klarade skatterätten!
Nu är det bara psykologin också. Den är jag dock lite osäker på. Men skit i den nu. Jag klarade skatterätten!
Är så glad!  


hej lördag

Det har varit en ganska fullproppad vecka. Mer än vanligt. Först var det tenta och sen ledig en dag och sen har en ny kurs startat och det har varit långa dagar och mycket föreläsningar. Men det har varit roligt.
Igår var det lugnt och jag tittade på Idol och hade det lugnt. Idag på morgonen vid halv tio var jag på bodystep för första gängen. Det var riktigt jobbigt.
Sen har jag bara tagit det lugnt. Vilat lite och tvättat och ätit middag.
Nu har jag placerat mig i soffan och ska kolla på Så mycket bättre och äta godis. Sen blir det film.


morgonstund har guld i mun?

Vaknade först vid halv sju av ett sms från Fredrik och hade sedan lite svårt att somna om. Sen satte vaktmästaren igång med att kratta löv på stenplattorna utanför fönstret och det lät ju lagom trevligt sådär på morgonkvisten. Sen låg jag och halvsov och drömde om någon konstigt som skrämde mig så jag skrek rakt ut och vaknade av det. Mycket märkligt. Sen när klockan hade blivit tjugo över åtta så gick jag upp och gick ut på en promenad. En märklig morgon.


en ledig dag

Hej!
En vecka sedan jag bloggade. Igår hade jag tenta i psykologi och idag är jag i allfall ledig en dag innan den nya kursen börjar i morgon. Skönt med en dag då man inte behöver plugga eller måste göra något speciellt allt. Jag ska bara städa lite och baka bröd och läsa den fjärde twilightboken. Och sen ska jag träna ikväll.
Nu är jag då tillbaka i Malmö igen. Under tre veckor har jag varit i Malmö två nätter ungefär så lite hemlängtan kommer jag säkert att få nu snart. Men förhoppningsvis kan Fredrik komma hit på söndag i allfall och vara här en natt om inte annat.

tisdag med tentaplugg

Tisdag och idag har jag pluggat en hel del. Känns dock som att jag inte har fått något gjort men nu känner jag mig helt trött och orkar inte riktigt tänka på psykologi mer idag. Eller jo lite för jag måste göra et slags pluggschema över vad jag ska läsa varje dag så jag hinner med allt.
Var ute på promenad i mörkret och regnet och nu ska jag snart hämta Fredrik på jobbet och åka ner till honom och krypa ner under täcket och kolla på NCIS. I morgon ska plugga och ut och promenera och sen blir det middag hos farmor på eftermiddagen. Men det är i morgon det. Nu ska jag njuta lite av kvällen först.
Hoppas att ni har haft en fin dag.

RSS 2.0