dags att göra sig nyårsfin

Ingen hejdundrande aktivitet på bloggen idag. Nu har jag duschat och ska börja göra mig i ordning snart. Dags att klippe lugg igen känner jag så jag ska göra det idag så jag bli lite nyårsfin. Kommer säkert ångra mig direkt efter, det bruka vara så men den smällen få jag ta i så fall. Dags att börja sätta igång så jag hinner måla mina naglar sen i godan ro så det inte kletar och bli fult.
Idag har vi handlat, jag och Fredrik, inför vår nyårskväll. Det kommer bli kalasbra tror jag. Sen fikade vi lite med hans mamma och sen här hemma har jag inte gjort så mycket alls.
Nu dags att sätta fart, om en timme kommer det gäster hit och då vore det ju rätt bra om man var någorlunda iordninggjord kan jag tycka.
Puss!

den 31 december 2008

Igår spelade vi spel här hemma. När då då? och Med andra ord spelade vi. Hela familjen. Det var jätteroligt. Spelade i tre timmar, om inte mer. Jag vann en gång under spelet När då då? och sen vann jag och pappa när vi spelade Med andra ord. Sen skulle jag och Malin vara i lag under Med andra ord men vi förlorade hela tiden, vi som trodde vi skulle vinna.
Nu ska jag fixa i ordning mig lite och sen ska jag ner och köpe blommor, hem och sen åka till Kvantum och köpa mat inför kvällen. Efter det ska vi nog fika hos Fredriks mamma en liten stund.            
Jag ska försöka hinna med en långpromenad under dagen men det känns som att det kommer bli väldigt stressigt allting så det hinns nog inte med. Jag är i allfall väldigt glad att det inte ska festas ikväll. Det ska bli så skönt med mys.

långpromenad och shopping

Jag hittade en fin stickad kofta på Stadium idag som jag köpte. Nu känner jag mig nöjd och jag få inte köpa mer grejer på ett tag nu. Det är flygit pengar som bara den de senaste dagarna. Efter att vi kom hem så gick jag och pappa en långpromenad. Skönt var det. Kallt och mörkt och det var vackert ute i Alandsryd, speciellt när en stor eld lös upp vintermörkret en bit ifrån vägen där vi gick. Det var väldigt vackert och det var synd att jag inte hade kameran med mig så att jag hade kunnat ta ett kort.


städning - check

Vad jag känner mig duktig nu. Städat rummet och det ena badrummet. Nu får det vara nog för idag känner jag. I morgon ska jag städa av lite där det behövs. Typ köket, men det är ingen idé att lägga ner så mycket tid och kraft på idag för det kommer säkert stökas ner under kvällen då middag ska lagas och sånt. Men i morgon kan jag plocka i ordning lite.
Ferdrik ska snart åka hem från Stockhholm nu. Han kommer sent ikväll så vi ska nog inte träffas förrän i morgon. Då ska vi handla mat inför kvällen och sen blir det mys för hela slanten på kvällen med tre-rätters middag, bubbel och vin. Det ska blir väldigt mysigt.
Ska följa med mamma och pappa ner på stan nu. Kanske att jag hittar något fint. Jag är i köpatagen idag, fast jag har inga pengar att handla för.
Måste knäcka lite nötter också. På min begäran köpte vi jättemycket nötter i år för de godast brukar alltid ta slut så valnötter köpte vi i mängder, detta året har vi däremot inte ätit så mycket nötter så det är väl bäst jag börja knäcka.


Precis nu sa min mamma, som sitter och knäcker nötter, att jag måste äta upp nötterna nu när vi har köpte så mycket haha. Bäst jag sätter mig och börja knäcka lite nu då.


systemet - check

Vin, bubbel och öl till Fredrik är inhandlat och nu är det bara städningen kvar. Det känns inte alls särskilt kul därför skjuter jag upp det så mycket det går men nu är det nog dags att ta tag i det.


systemet och städa

Idag är det den 30 december. Nu ska jag ner på stan och köpa lite bubbel och vin tills i morgon så vi har något att skåla in det nya året i. Sen åka och handla och efter det städa rummet och huset lite.
Idag ska jag nog mest ta det lugnt och inte göra så mycket alls efter dessa bestyr.

blommor och blått

Idag har jag haft en fin dag. Det började som sagt med en tur på stan. Det var trevligt och där fann jag dessa ting.


Dessa fina, söta underkläder.


Och denna jacka.

Sen hemma åt jag frallor med os och apelsinmarmelad och drack te. Sen åkte jag och hämtade Johanna och vi begav oss ner till Pelikanen där vi träffade Elin och hennes kusin Malin. Fikade lite och pratade. Det var mysigt. Jag fick mitt te i fel strupe så te flög upp i näsan och det kändes som om jag hade fått mig en kallsup. Just det var inte så trevligt men annars så.
Åkte till Elin och lämnade av henne och Johanna hämtade lite grejer, åkte till Kvantum och köpte chips, donken för cheesburgare och sen hem till Becka. Sen satt vi och kollade på Sex and the City filmen.
Det har varit en mysig dag och kväll.

stan, fika och fynd

Det var ingen febril aktivitet här. Men idag har jag varit på stan så därför har det inte blivit mycket bloggande. Jag fyndade faktiskt också. En fin jacka för endast 198 kr och en bh med tillhörande trosor för 119 kr. Sen köpte jag en pocket bok också, inte på rea men ändå. Det var en bok av Paulo Coelho som heter Veronika bestämmer sig för att dö.
Nu ska jag göra mig i ordning lite och sen ska jag åka ner till stan och fika med Elin och Johanna. Senare ikväll ska jag mysa med Becka och Johanna så det kommer nog bli en väldigt fin och trevlig kväll tro jag.
Det är härligt att vara ledig. Dock är det inte så härligt för ekonomin men det är väl ett senare bekymmer som kommer att komma ikapp och knacka på dörren fortare än man anar.
Nu måste jag skynda mig lite. Visa bilder på mina inskaffade fynd senare ikväll.

michan och malin

Nu ikväll har jag träffat Malin och Michan. Det var väldigt roligt och mycket trevligt. Vi har suttit och pratat i fyra och en halv timmar. Det var mycket att gå igenom. Fikade och pratade. Det var fint.
Dessa två flickor är mina äldsta vänner och trots att man inte träffas så ofta, alldeles för sällan snarare, så känns det som att man inte varit ifrån varandra en dag. Det är vackert. Tänk att man kan känna varandra så väl och vara så nära vänner. Det är så fint tycker jag.


frukost.

Jag somnade om sen runt sju. Sov till tio då jag vaknade av sms. Hade en konstig dröm och kände mig inte så pigg. Somnade om en halvtimme och nu är jag betydligt piggare än innan. Tänkte äta lite frukost nu och försöka reda ut när jag ska träffa mina fina vänner Malin och Michan. Det är det som händer idag. Det ska bli så kul. Har inte träffats samtidigt på jag vet inte hur länge.
Jag måste läsa en bok också. Har ni några tips på bra lättsamma böcker som är trevliga att läsa såhär på jullovet?

tidig timme

Söndag morgon, klockan är 06.38. Jag har varit uppe sedan sex. Körde syster till jobbet, därav denna tidiga timme.
Ska nog lägga mig under täcket igen och kanske sova lite till. Det är ändå rätt skönt att vara uppe såhär tidigt.
Godmorgon.

kollar igenom bilder


Bilden tagen i Vitabergsparken i Stockholm. Hanna ha tagit den på vår söndagspromenad där en söndag när hon var och hälsade på mig i Stockholm.

Natten innan dansade vi på Ace och detta är utanför i kön.


klockan är strax efter åtta

Idag har det varit en fin dag. Först kollade jag på Körslaget gjorde mig i ordning och sen åkte vi till farmor. Där var det födelsedagsfika för hon fyller år idag. Det var kakor, bullar och tårta. Gott var det. Sen åkte vi och hämtade min syster och åkte hem, jag tog bilen till Fredrik och så kollade vi lite på tv och umgicks. Jag fick en hårfön, min ena julklapp. Den andra kommer om någon vecka. Det var en bra present och glad blev jag.
Nu har jag precis ätit. Det var gott och nu tänkte jag sätta mig och kolla på Körslaget. Jag hejar nog på Timo än så länge! För igår sjäng han en Kent-låt tillsammans med sin kör och det tycker jag var väldigt fint.

lördag

Sitter och kollar på Nyhetsmorgon. Det är reklam, denna eviga reklam. Funderar på att antingen kolla på reprisen av Körslaget eller om jag ska ut och gå en timme.
I eftermiddag ska vi till min farmor, hon fyller år idag. Det blir lite kalas och fika. Mycket trevligt.
Senare ska jag ner till Fredrik lite snabbt innan han åker till Stockholm ikväll.
Men resten av kvällen sen är inte planerad. Bir nog lugnt. Igår var jag helt slut och orkade inte göra någonting. I morgon ska jag förhoppningsvis träffa Michan och Malin någon gång under dagen. Det ska bli väldigt trevligt.
Men godmorgon på er!


julmust och vatten

Idag är jag verkligen seg. Törstig och trött i både kropp och själ känns det som. Ska ta mig lite och dricka nu. Kanske att jag ska ta och vila lite. Det kanske gör susen. Men först ska jag borsta tänderna. Sen lägga mig i soffan och kolla på Fanny och Alexander med mamma. Fast kommer nog inte orka kolla alla fem timmarna. Nu har ju visserligen en timme redan gått. Senare ikväll ska jag ner till Fredrik är det tänkt. Men vet inte när och så. Inget planerat. Men denna trötthet bero till stor del på sömnbrist i natt.
Vatten, vatten, vatten och en julmust till. Idag till frukost åt jag två små rostade mackor, fyra prinskorvar och tre köttbullar och drack en flaska julmust. Väldigt juligt och gott faktiskt.

annandagen

Goddag. Sitter och kollar igenom mina sms på den gamla telefonen, fick en ny i julklapp. Jag har ju en förkärlek för sms så jag kan inte riktigt slänga dem och de följer inte med till den nya telefonen. Så nu har jag över 2000 sms att gå igenom. Det är många som man kan slänga så det är det jag håller på med just nu. Radera en massa. Det tar tid men det få det göra. För sen ska jag skriva in alla fina sms i en bok. Jag har några pappare med gamla sms från förra telefonen också men de har inte kommit in i någon bok än som jag sa att de skulle.
Lite töntigt att inte kunna slita sig. Men det kan vara rätt mysigt att ha sen. Kolla tillbaka och minnas lite.
Fredrik sov hos mig i natt. Har inte sovit så bra för han ha snurrat runt, fram och tillbaka så jag måste nog sova lite sen. Idag, klockan två är det Fanny och Alexander på tv. Fem timmar lång är den. Det blir en trevligt annandag jul. Jag tycker den filmen är rent fantastisk så därför tänkte jag kolla på den. Fin är den. Tragisk men fin.

Till Er alla!

God Jul!

Jag har haft en fin julafton och juldagen har varit väldigt lugn än så länge.
Ville bara önska er en fortsatt trevlig julhelg.
Jag återkommer under dagen eller i morgon.

Puss på er!

tomtar och troll

Godkväll i stugorna. Nu är det verkligen snart julafton. Dagen har varit fin och bra och morgondagen kommer säkert bli väldigt fin den också. Syster har kommit hem men hon är med sin pojkvän och byter julklappar på hennes rum så kanske om han ska åka hem snart så kan vi prata lite först innan det är dags att lägga sig tillrätta under täcket.
I morgon ska man träffa fina släkten och det ska bli så mysigt. Jag längtar och jag vill verkligen ha mer jul.
Julen är den bästa högtiden på hela året. Hade jag fått bestämma hade julen varit längre, mycket längre.
Nu, borsta tänderna och sen hoppa i sängen. Kolla på kanske någon juligt på datan och sen drömma om tomtar och troll eller något liknande.

nu är det jul här i vårt hus






julklappsshopping

Nu ska det ner och julklapps shoppas det sista och lilla extra. Känner ingen större panik faktiskt för jag vet vad jag ska köpa. Men om det inte finns kvar så kanske det blir lite stressat. Nu kan jag inte skriva det här för hon hade varit inne och läst igår så det är bäst jag låter bli. Annars brukar hon inte vara så intresserad av att läsa denna bloggen.
Senkanskemanhittarnågottillsigsjälvidagockså.Mendetåterstårattse.

dan före dopparedan

Idag på morgonen vaknade jag vid kvart i fem och låg och vred mig, läste, kollade på serier till sju innan jag somnade och vaknade nu. Egentligen hade jag säkert kunnat somna om igen men det kändes lite onödigt så jag bestämde mig för att gå upp i stället. 
Idag är det massa fix till den stora dagen i morgon. Julafton. Jag älskar julen. Det är hur mysigt som helst. Idag måste jagf ixa den sisa julklappen till syster och sen ska det slås in julklappar i mängder. Och dessutom ska det tvättas och donas och julgranen ska kläs och ikväll blir det nog julmys. 
Kanske ska jag och göra mig i ordning lite nu och sen så fort som möjligt ta mig ner på stan innan det blir hela värnamo som snurrar runt där nere i affärerna för att precis som jag, panikköpa det sista. 
 

morgonfika med knutsson

Godmorgon.
Idag ställde jag klockan och har nu precis duschat. Ska göra mig i ordning lite nu och vid halv elva ska jag hämta Knutsson. Vi ska ta en morgonfika på stan och prata och mysa. Det ska bli så roligt att träffa henne igen. Jag känner mig helt lycklig och glad och jag tro hon kommer göra hela min dag för Knutsson är verkligen en sådan person. Hon är så sprudlande av glädje och fin och vacker och man kan inte annat än att älska denna människa. Åh vad roligt det ska bli!
Puss!


normal

Sakta men säkert börjar jag återgå till det normala. Duschat har jag gjort och ska snart fixa mig lite. Sen ska jag fortsätta kolla på Sex and the City, äta stuvade makaroner och dricka coca cola. Det blir en lugn söndag idag. Morgondagen är helt fullspäckad. Hela dagen är planerad och något att göra hela tiden. Det är härligt.
Idag ska jag bara ligga i sängen, med gott samvete. Läsa bok och kolla på massa serier och filmer. Härligt med söndagar, fast av någon anledning så tror jag hela tiden det är lördag idag.
Fredrik har åkt till Stockholm och ska packa ihop sina grejer. I morgon flyttar han hem hit.
Ja och hemvändarkvällen, vilken kväll!

dagen efter

Igår var det hemvändarkväll. Det var väldigt roligt. Harrys är som bäst under julen när alla är hemma det är ju bara att konstatera. Nu ska jag äta frukost och försöka bli lite pigg. Känner mig lite trött efter gårdagen men annars bra. Halsen däremot är lite värre. Skrek vi så mycket igår?
Havet är djupt, vänner. Havet är djupt.

lördagsmorgon och kvällsfunderingar

Idag är det lördag. Sov hos Fredrik i natt men begav mig hemåt idag på morgonen. Nu är jag hemma. Är lite trött. Funderar faktiskt på att gå och lägga mig lite. Känner mig inte så utvilad som jag först trodde. Kanske kolla på någon film och bara ta det lugnt. Idag blir det först väldigt lugnt för sen ikväll blir det desto mer fartfyllt så jag spar mig. Middag och utgång. Det ska bli så roligt!
Min kofta är klar men nu har jag börjat fundera på vilken klänning jag ska ha på mig. Kanske bli en lila i stället. Undrar också hur jag ska ha håret. Uppsatt eller nersläppt? Lockigt ochher rakt? Känns som om man försöker fixa för mycket så kommer det bara bli pannkaka.

nyslingad med lite att fixa

Nyslingad är jag nu. Skönt. Nu ska jag bara sminka mig lite och sen åka ner på stan och fixa lite.
- Systemet
- Skomakare (klacka om ett par skor)
- Köpa en julklapp
- Köpa pärlor till ett till armband

Sen ska jag trä om armbanden vi gjorde igår. Alldeles för stora, vet inte riktigt hur vi tänkte igår. Men snabbt och smidigt ska jag trä om dom. Dessutom göra ett eget till mig själv. Åh så fina de blev.
Ikväll ska jag träffa Fredrik.
Trött blev jag nu när jag satte mig ner och andades ut lite.
Ska sätta lite fart nu så jag slipper vara på stan hela eftermiddagen. Är verkligen inte sugen på att gå ner på stan över huvudtaget. Fy så tråkigt det känns idag men ack så behövligt. Jag orkar egentligen inte. lat som jag är. Fast å andra sidan kan jag lika gärna åka ner i morgon fast då kanske inte julklappen finns kvar som jag ska köpa.


mysigt & trevligt

Har haft en fin dag med fina vänner idag. Lunch med Becka, Kristin och Johanna. Pelikanen. Det var fint och mysigt och trevligt. Mycket prat och skratt och prat om lördag och juldag och sånt. Åh mysigt! På lördag är det först mongolisk middag på Lilla Krogen och sen lite mellan förfest och efter det hemvändarkväll med kära Värnamobo på Harrys. Ja det kommer bli fint minsann!
Nu har jag och syster precis gjort klart armband och halsband till mormor och farmor i julklapp. De blev väldigt fina och vi är så nöjda och stolta att vi har upprepat hur fina de blev flera gånger nu. Ska nog göra armband till mig själv också. De var så fina.
Nu ska jag läsa VeckoRevyn som man fick gratis på JC. Sen blir det mys med bokläsning, film och Bonde söker fru. Det är min kväll det.

fika fika fika

Nu ska jag och fika. Åh så mysigt det ska bli!
Puss


drömmar om balen

Har precis kommit hem och duschat. Sov hos Fredrik i natt och nu ska jag göra mig i ordning och sen åka ner och luncha med fina flickor som är hemma under julen. Det ska bli väldigt mysigt.
Annars inte mycket nytt. Jag är hungrig, varm och blöt i håret så det är lika bra att sätta igång och fixa lite. Ikväll ska det göras armband och halsband är det tänkt. Hoppas det blir bra. Det ska bli intressant att se hur resultatet blir. Sy klart mina knappar också så jag inte sitter där på lördag med panik.

I natt drömde jag om balen. Vi hade redan gått samma år som vi tog studenten men detta var året efter och då fick man gå igen om man ville, det var många som gjorde det och så även jag och Daniel. Men jag var inte så nöjd med mitt hår och sånt så jag skulle in och fixa mig och blev väldigt sen och stressad och så kom en rektor eller något och pratade med mig sen och sa att Daniel hade valt att gå med en annan för att jag var sen och jag blev så ledsen och grät som bara den och snoret rann. Det var rätt hemskt faktiskt. De hade redan börjat gå genom stan elller folket då som stod och kollade på dem så jag visste inte vad jag skulle göra. Kännde mig helt övergiven och grät som en gris. Ja det var ingen rolig dröm direkt.
Men Daniel är inte sån i verkligheten. I verkligheten hade vi en väldigt fin bal och det var fantastiskt att få gå med sin barndomsvän.



min nya klänning


Såhär ser min nya klänning ut. Bilden gör den inte rättvisa men bättre än inget.
Nu ska jag duscha.


this day

Idag hade jag min sista dag på skolan. Engelskalektion då vi kollade på Rainman och psykologi där vi endasg gick igenom slutprovet och fick göra en utvärdering av kursen. Ja, det var det det. Slutade en timmer tidigare än tänkt så jag åkte till Fredrik en sväng och umgicks innan klockan skulle bli kvart över ett. Då träffade jag Tanja vid Café Gusto och fikade lite. Pratade en massa och gick en väldigt kort sväng på stan.
Har sittut och sytt in lite nya knappar i min kofta och ska snart göra mig i ordning lite. Ska åka ner till Fredrik ikväll. Vi ska kolla på någon trevlig julfilm, jag vill se Bonde söker fru också och sen mysa lite. I morgon är det fika med Becka, Johanna och Kristin som står på schemat. Det ska bli väldigt trevligt och jag blir glad bara jag tänker på det!
Ska visa min nya klänning också. Kommer bild om en liten stund.


wake me up

Godmorgon.
Dags att göra sig i ordning för skolan. Det blir nog en trevlig dag hoppas jag, eller i allfall engelskan. Då skulle vi bara göra något skoj, typ leka haha. Eller kolla på film. Psykologin däremot känns sådär skoj. Gå igenom slutprovet och inlämningsuppgiften. Hoppas vi få sluta tidigare då det är sista lektionen men säkert inte. Efter ett sen ska jag fika med Tanja. Det blir mysigt. Städa mitt rum ska jag också göra, sy fast mina pärlor på koftan och träffa Fredrik. Ja det är väl ungefär det som står på schemat idag.
Igår kom Johanna hem och idag kommer Becka. Det är mysigt nu när alla kommer hem från sina respektive städer! Så på torsdag blir det troligen en väldigt mysig och trevlig fika!
Nu måste jag skynda mig lite för annars kommer det blir stressigt.

pearls

Tisdag idag. Idag har jag haft en fin skoldag. Eller inte mycket skola var det, bara fika. Först fika med historan då åt jag frukost med ostochskink-fralla och te med mango smak. Sen var jag hos Fredrik i 45-50 minuter och väckte honom medans jag väntade på att nästa lektion skulle börja. Då blev det fika på det nya Driv-In fiket på Stigs. Då fikade jag på en lussekatt och citronte. Ja sen va jag på stan med syster en snabbis. Köpte en kofta och en klänning som jag ska ha på mig på lördag. Sen köpte vi en massa pärlor som vi ska göra halsband och armband av och ge till var farmor och vår mormor. Det tycker vi är fint och en trevlig idé. Hoppas de blir bra bara så vi inte måste kasta oss ner på stan och panikköpa något sen dagen innan julafton.
Dessutom köpte jag också rosa pärlor som jag ska ha som knappar i min nya kofta så jag håller på att byter dem. Det blir fint hoppas jag.
Nu ska jag ner till Fredrik. Vi ska hämta mat och fika och dricka te och kramas en massa tror jag. Det blir mysigt.
I morgon är det min sista skoldag för denna terminen. Det känns lite konstigt faktiskt.

kvällskvisten

Godkväll.
Mitt te är kallt och mina doftljus har brunnit ut så det känns som det snart är dags att gå och lägga sig. Det har blivit så sent de senaste dagarn. Funderar på ifall jag ska åka ner och sova med Fredrik i allfall, fast att jag sagt att jag ska sova hemma idag.


biljetter inskaffade

Biljetter till hemvändarkvällen är inskaffade. Dock struntade vi i att gå på stan. Jag känner mig äcklig fast att jag duschade för en stund sedan.
Nu ska jag dricka te och sen ska jag antingen läsa engelska läxan eller om jag ska läsa boken BItterfittan. Boken är roligare men engelskan är väl mer akut.
Dagen annars blir nog lugn. Blir nog en promenad med Fredrik ikväll är det tänkt.
Hej så länge.

måndag den 15 december

Då var det måndag. Jag sitter här och ska snart göra mig i ordning. Ska åka ner på stan och köpa biljetter till hemvändarkvällen. Sen ska jag och syster på stan en sväng, vi ska köpa lite julklappar är det tänk. Egentligen skulle jag plugga engelska men det få jag ta senare ikväll. Har tre texter och glosor till varje som ska göras. I morgon ska jag fika med historian på Pelikanen vid tio sen vid halv ett ska jag fika med engelskan. Mycket fika blir det. Och mycket trevligt är det.
Sen är snart denna termin på Komvux slut.
Idag är det grått väder ute. Det har töat och den mesta snön är nästan bortsmält. Det är tråkigt. Jag tycker om när det är vinter ute. Det är så mysigt.

godmorgon en gång till.

Godmorgon, igen. Nu är jag vaken. Eller det har jag varit nästan en timme men ändå. Sover så länge nu för tiden. Sover ända till tio. Det är länge.
Idag ska jag snart göra mig lite frukost sen fortsätta titta på OC. Idag ska jag och Fredrik ta en lång promenad är det tänkt, om det är väder för det. Annars kanske vi bara fikar någonstans och äter lussekatter och dricker kaffe och te och pratar. Det låter också fint. Det kan vi också göra, även om det bli promenad eller inte.
Frukost nu. Te och något till.
Igår åt jag så mycket att jag inte vill inte tänka på det, är inte direkt hungrig.

mcdonalds kärlek

Vaknade strax innan sex, det tror jag att klockan var i allfall, sen somnade jag nog om och vaknade igen några minuter senare, kanske tjugo minuter. Min syster har precis åkt till jobbet. McDonalds. Öppning och jag vet precis hur det känns, dels har jag själv gjort det, många gånger förr. Dels drömde jag om det under de 20-30 minutrarna som jag sov. Jag drömde att jag var tillbaka, det var som vanligt. Eller som vanligt var för 1.5-2 år sedan, fast drömmen verkade vara nutid. Jag och Sune jobbade. Och ja det var faktiskt fint. Vi skojade och skrattade och allt var precis som vanligt och i drömmen så sa vi att allt kommer att bli bra. Så bra som det en gång var. Och det var så fint. Jag tror det kommer bli bra. Det gör jag.

Jag undrar om det är någon snö kvar ute. Jag vill ha snö. Det har varit vinterland några dagar nu och det är så fint. Det är fint med snö och jag vill inte att det ska töa.
Nu ska jag nog somna om och sova lite till. Klockan är ju inte mer än sjugo i sju.
Godmorgon så länge.



dagen

Dagen har varit bra. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Tänkte kolla lite på OC. Hoppas er lördag har varit fin. Min har varit bra. Ha en fortsatt fin kväll och natt.
Godnatt.
Puss


underbara rara ting

Det är vinter ute. Snö och fint. Det är så fint med snö. Jag och mamma har varit på stan idag och shoppat lite. Jag hittade tre par trosor och en mössa och så har jag fixat en julklapp till vårt julklappsbyte. Den är så fin så, julklappen.
Lunchade på det nya cafét, Café Gusto eller vad det heter.
Funderar på ifall jag ska basta lite idag. Det kan vara skönt.
Sen var vi och handlade också först på Kvantum och då när vi åkte därifrån kom vi på att vi glömt att köpa tandkräm så vi åkte till Willys och där kunde man köpa After Eight för tio kronor för en liten ask. Så då slog vi till. Max fem per hus håll. Vi gjorde en fuling. Så helt plötsligt hade vi tio stycken. Ja jag vet, det är galet. Det är två kilo After Eight.
Ja just det, jag köpte nytt te idag också. Mors lilla Olle heter det. Köpte det på Olgas hus.


Dessa tre fina trosor köpte jag.


Fina.


Och så denna söta rara mössa.


Dessutom hittade jag ett par helt underbara tofflor som jag ska få i julklapp. De är så fina så.


lång sovmorgon

Jag vaknade klockan tjugo i elva idag. Det är inte likt mig att sova så länge. Jag somnade nog strax efter ett så jag har sovit i ungefär nio och en halv timmar.
Nu har jag kollat på Gossip Girl och om en liten stund ska jag kolla på ännu ett till. Blir lite frukost på sängen och Gossip Girl idag. Funderar på att åka och handla sen så jag kan baka. Om jag nu ska det.
Mycket Gossip Girl nu, drömde dessutom om Chuck, Nate och Dan i natt. Kanske var det några fler med också.
Nu ska jag göra frukost.


dagen

Nu är klockan snart åtta.
Jag ska dricka te, äta pepparkakor och kolla på bönderna.
I morgon är jag ledig, då kanske jag ska baka lite.

---

Det finns ingenting att säga.


finns inga ord

Jag önskar det fanns något jag kunde göra.
Jag önskar jag hade missat tåget igår så jag kunde vara i Stockholm så jag kunde hålla om dig, hårt.
Jag vet inte vad jag ska säga.
Jag tänker på er.
Jag tänker på dig.

hemma igen

Nu är jag hemma. Tågresan gick bra. Kissignödig hela resan men eftersom jag aldrig riktigt tog mig chansen att gå på toaletten får jag skylla mig själv.
Jag och Fredrik gick en sväng på NK, jag hittade ingenting. Eller egentligen hittade jag någon väska, dock alldeles för dyra. Vi gick och åt och fikade och sen åkte jag hem. Nu sitter jag i min säng. Jag har lite ont i huvudet och en hicka som stör mig. Kanske att jag ska sova tidigt idag. Känner mig trött.
I morgon har jag bara en lektion, då ska vi kolla på en film.


svårväckt i stockholm

Godmorgon i stugorna. Här i Stockholm är vi svårväckta idag. Eller jag är uppe och nyduschad och ska göra mig i ordning snart. Fredrik däremot är svårare att få upp. Nu verkar han dock ha vaknat till.
Idag ska jag åka hem. Det är tråkigt. Egentligen vill jag åka hit nästa helg också. Kanske att jag gör det. Kanske att jag åker hit på torsdag igen.
Innan jag åker hem idag så ska vi gå en sväng på NK. Jag ska försöka hitta en väska. Kanske att jag har tur och gör det. Men bara för att jag vill det så gör jag säkert inte det. Sen måste jag plugga en massa för det har jag inte gjort någonting i helgen och det har ju förvisso varit väldigt skönt. Men nu få man ta smällen senare i stället.
Det är bara två veckor kvar i skolan.
Igår åt vi lyxfrukost med pannkakor och låg i sängen länge och hade det mysigt hela dagen. Nu ska vi snart äta frukost och det blir nog mackor och te men det är mysigt det också.

köttchock

Igår var vi på Elektra, en grekisk restaurang, och åt lite. Jag har varit där tre gånger innan och alltid ätit samma sak. Sovlaki. Så denna gången testade vi båda gyros. Och det är inte små portioner man få, det är enorma. Alltså det var säkert 7-800 gram kött. Helt sjukt. Det är fantastiskt gott på det stället men igår blev jag faktiskt lite besviken för sovlakin är mycket bättre. Igår var det var verkligen en köttckock så det var inte klokt. Haha. Sen åt vi cheesecake till efterrätt som är enormt god.
Känns som jag fortfarande är mätt efter gårdagen. Nu ska vi i allfall snart bege oss ut på en liten shoppingtur. Kanske köpa lite julklappar.
Återkommer under dagen.

Moto Boy

Igår när jag satt på tåget och vi precis skulle gå av så var det en kille som tog ner en gitarr och en annan kille som frågade på engelska om han var musiker. Nyfiken i en strut som man är så lyssnade jag, gick inte undgå då man stod precis jämte. Killen med gitarr svarade ja, på frågan var han spelade för sorts musik sa han romantisk och att han skulle spela på en klubb ikväll och att ha varit där för över en timme sedan. Jag kollade på hans gitarrfodral och det stod "Moto Boy". På något sätt kände jag igen det men kunde inte placera det. Jag log lite mot honom och tänkte fråga var han skulle spela men jag vågade inte.
Nu när jag kollade runt på internet kom jag på vad det stod på fodralet och nu sitter jag och lyssna på honom och skäms lite för att jag tyckte att han verkade lite skum till en början men sen lite trevlig när han hjälpte den engelske kille som inte förstod vad som sas i högtalarna.

började bra men slutade i ett mindre kaos

Nu är jag framma i Stockholm. Ska snart äta. Det var en jobbig resa på slutet. Allt verkade gå bra men sen blev det kaos.
Nu ska vi strax äta. Hamburgare och pommes. Jag är så hungrig så det ska bli fantastiskt gott.


tjohoo

Godkväll. Har precis kollat på Bonde söker fru. Min favoritbunde är ju helt klart Peter och den han dejtar som heter Wille är ju så rolig och härligt. Han är min favorit. Helst hade jag velat att det bara handlade om Peters gård. Det tycker jag det.
Nu har jag även inskattat biljetter till juldagen. Det ska bli förbaskat roligt måste jag säga.
Annars har dagen inneburit en hel del skolgrejer. Eller jag hade psykologiprov och ett muntligt framträdande. Det muntliga gick bra, psykologin gick nog inte lika bra.
Hoppas er kväll är till belåtenhet.

snabb träff med emelie

Nu känner jag att det är dags för sängen. Försöka sova tidigt idag. Har varit ute en sväng med Emelie. Trevligt att träffa henne lite. Mysigt var det.
Morgondagen känner jag mig lite nervös för. Känner mig inte tillräckligt förbredd men nu är det för sent att göra något åt det och det är bara bita i det sura äpplet helt enkelt.
Åh vad jag längtar efter att krypa ner i min säng nu.
Godnatt!


1 december 2008

Vilken dag!
Känner mig helt matt i skallen nu. Har pluggat svåra ord, övat på det ena av mitt muntliga framträdande som ska ske i morgon, samt ytterst lite psykologi så det borde jag egentligen inte ens skriva. Jag är livrädd för psykologiprovet för det är tydligen ett väldigt stort sådant verkar det som och jag har inte lagt ner det minsta energi på det, jag har inte riktigt hunnit. Det andra har tagit så mycket av min tid. Det sura är att jag säkert inte kommer få så bra och därför bara höja mig till ett VG i slutändan i stället för ett MVG som jag hoppats på. Men kanske, kanske, kanske lyckas jag få till något på provet. Men det ska nog mycket till för att det ska ske.
Hur som helst. Eftersom jag nu tycker det är dags att lägga ihop böckerna tänkte jag i stället ägna kvällen åt att titta på en julfilm, The nightmare before christmas, den låter inte så fasligt julig dock.
I morgon ska jag våga mig ut i verkligheten igen. Det ska bli spännande att se vad den har att erbjuda.

gnällspik

Vaknade tjugo i sju idag. Ganska pigg. Kände att det var onödigt att sova vidare. Men nu när jag satte mig i sängen så vill jag inget hellre att krypa ner under täcket och fortsätta sova lite. Kanske någon timme bara.
Men det går inte.
Jag måste plugga idag. Det är en massa som ska fixas denna veckan. I morgon är det en liten muntlig redovisning. Men på onsdag sen är det muntlig redovisning (stor), ordprov och stort slutprov i psykologi. Ja det blir trevliga två dagar jag har framför mig.
Jag är dessutom förkyld och öm i kroppen. Usch. Jag bara gnäller. Gläll gnäll gnäll.


RSS 2.0