hemmafru

Idag är jag en hemmafru. Här har det tvättats för första gången och det gick ju bra. Det va lite osäkert till en början och jag fick lite småpanik när det inte ville fungera först. Men sen när det väl började tvättas och så så blev det bra till slut.
Veckohandlat har vi också gjort så vi slipper springa varenda dag och köpa och slösa pengar.
Och när vi väl var klara med tvätt och handlandet så satte jag igång med middagen. Jag gjorde fläskpankaka. Mycket gott och lyckat blev det. Jag är nöjd. Det är jag.
Nu tar jag det lugnt i soffan och ska snart kolla på Grey's.
En rätt fin dag.

måndag

Idag ska vi tvätta för första gången. Vi har inte ens sett tvättstugan så det ska bli spännande. Hoppas man har några kläder kvar sen efter tre timmar då allt är klart.
Det blir veckohandling idag också. 
Det är lika bra att hålla sig sysselsatt så jag slippper tänka på att skolan börjar i morgon. Än är jag inte nervör men det kommer säkert. Jag tycker det ska bli väldigt roligt och jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli spännande.
Idag vid nio var jag och Fredrik ute och gick en morgonpromenad. Det är fint väder och varmt. I morgon skulle det blir närmare 24 grader här. Jag gillar inte riktigt att det ska vara så varmt när man börjar skolan. Det är jobbigt när man redan kommer vara nervös och så ska man bli varm och svettig av att det är så varmt också. Det hade varit bättre om det varit lite mulet och svalt men det kan man ju inte riktigt göra något åt.
Jag har tagit lite kort på vår lägenhet också så senare idag kommer det upp med bilder på resten av lägenheten. Det är ju sovrum och vardagsrum kvar att visa¨.

nattfjäril

Igår när jag skulle sova så upptäckte jag att vi hade besök av en nattfjäril som satt på lampan.

Så fin. Idag på morgonen var den borta.


svammel

Fredrik måste vara lite galen idag för han och Andreas skulle ut och springa. En söndag då man dansade och drack vin dagen innan. Det är ju galet. Själv är jag trött och har ätit Geisha choklad med apelsinsmak som vi köpte innan på Hemköp till ett billigare pris för det var kort datum. Fast jag känner mig ändå lite onyttig och jag borde egentligen gå ut en sväng jag också. Jag har varit sanslöst trött hela dagen och kommer säkert att somna tidigt ikväll.
Men jag tar en promenad i morgon i stället. Jag fortsätter att ligga i soffan och titta på tv i stället. Kanske att jag ska äta en majskolv sen och kanske en skorpa.

bilder från igår

Fredrik tog lite kort igår. Såhär såg lite av kvällen ut.


Innan vi ska bege oss på förfest.


Fredrik.


Lyssnar intensivt på skvaller från HM.


Andreas Munkholm.


Marie, jag och Sandra.


Jag på Ode to Joy.


johnny the rocker och nattmara

Igår var vi ute och dansade lite. Förfestade hos Andreas och jag och Fredrik var de enda som inte jobbade på HM vilket ledde till att det först blev väldigt mycket HM-prat men jag lyssnade glatt och drack vin i stället.
Vi gick ut och stället var trevligt. De hade en terass som man kunde gå upp till och där fanns en vinylspelare och en back med LP-skivor så gästerna kunde spela musik. Dock var det knappt någon skiva jag kände igen så jag spelade bara en låt med Pugh Rogerfeldt, Nattmara, sen gick vi ner och dansade i stället.
Två medlemmar från The ark var dj mem musiken var väl sådär. Den låten som var bästa var Magnus Uglla Johnny The Rocker haha.
Jag och Fredrik åkte taxi hem och hämtade lite mat från Burger King. Så gott!
Idag på morgonen så stapplade jag mest fram och la mig i soffan. Mådde verkligen inte alls bra. Så jag somnade om och vaknade för en halvtimme sedan. Och nu mår jag verkligen mycket bättre! 
Så nu ska jag snart duscha och göra mig i ordning för en mysdag. Gå till affären och köpa något gott och sen ska jag placera mig i soffan igen och tillbringa dagen där.
Vad ska man äta idag?


Ode to joy

Hej hej!

Nu ska vi till Fredriks kompis Andreas på lite förfest. Senare ska vi ut och stället hette visst Ode to Joy.
Det kommer nog bli roligt.


städdag

Fredrik är ute på stan och försöker hitta en tröja till sig. Jag orkade inte följa med idag så jag har varit hemma. Började med att diska och eftersom vi hade tänkt att städa idag så satte jag igång med det. Nu har jag dammat och torkat av här hemma och städat badrummet. Så när Fredrik kommer hem så få han ta golven. Det är väl en ganska rättvis fördelning.
Det regnar här i Malmö idag. Just nu är det uppehåll men för en liten stunde sedan så kom det en skyr. Likadant igår.
Kvällen blir lite festlig. Vi ska ut på ett nytt ställe som heter Odd to Joy tro jag. Det ska bli trevligt. Först blir det lite förfest hemma hos Andreas och sen bege vi oss ut i vimmlet. Just nu är jag inte jättesugen men jag hoppas att det kommer ändras under dagen.


en snurr

Jag köpte en ny kjol igår. På Monki. Det är en härlig vidd i kjolen vill jag lova.







hitta högskolan

Idag var jag vid högskolan.


Fredrik läste Metro medans vi väntade på bussen.


I väntan på bussen.


I hissen i skolan, vi letar efter min sal som jag ska vara i.


Skolan ligger nära Turning Torso.


Här är den! 


Nästa vecka börjar jag! Spännande!


Lite nervös är jag nog ändå.


Sen åkte vi in till stan.

Jag hittade salen och så efter lite letande och dörren var öppen så jag tittade inte och rummet har en helt galen utsikt över havet!
Ja jag hoppas det blir bra det här!

fredag morgon

Godmorgon.
Frukost framför tv:n och snart är det dags att göra sig i ordning. Nu ska jag åka till skolan och leta reda på min sal som jag ska vara i första dagen så jag slipper irra omkring och leta som en tok. Fredrik ska följa med som sällskap och sen sak vi på stan en sväng och leta efter bläckpatron till hans skrivare och så ska jag kanske köpa en kjol som jag har funderat lite på. En jeanskjol på Monki som var på rea och kostar väl en 75 kr eller något. Om den är kvar kanske den få följa med hem.
Senare kanske jag ska ut och gå en promenad och motionera lite. Men det är lite svårt att gå så när man inte riktigt vet var man är på väg. Mycket lättare när man har en utstakad runda så man vet var man ska ta vägen. Men jag måste ju utforska området lite.

2.5 ton godis

Nu har vi varit och handlat godis och hyrt en film. Det blev I taket lyser stjärnorna. Man måste ju se vad det är för något nu när det är en lokal förmåga som har skrivit boken.
Och sen en rättelse bara. Det står att 2.5 ton kvalitetsgodis väntar på mig. Och jag kan säga er att det var minsann över hundra olika sorter. Flera hundra kanske. Så mycket att jag inte visste vad jag skulle ta och det kommer att krävas några godispåsar innan man tar sig igenom. Men inte alltför ofta och inte alltför mycket. Nu var jag ju bara tvungen att prova lite. Men jag gjorde en miss idag. Jag glömde lägga i choklad. Det var inte mycket choklad i min blandning. Några få Marianne bara. Men det ska nog gå i ändå.


pizzor oxh karameller

Vi har ätit pizza till kvällsmat idag. Men jag måste säga att det blir bara 4,5 av 10. Det finns inga pizzor som de i Värnamo. Säga vad man vill om utbudet i stan men pizzor det kan stan leverera i allfall! Det är då ett som är säkert.
Fredrik sitter och försöker fixa lite med datorn sin och jag sitter i vardagsrummet och kollar på 2 1/2 män.
Jag funderar på att gå till en liten vidobutik här borta där de har över hundra godissorter som väntar på mig. Så står det på deras reklam i fönstret i allfall. Och jag är ju rätt nyfiken på de där godissorterna kan jag säga. Det skulle sitta riktigt fint med en lite karamell nu.


hemma hos frida och fredrik - köket och hallen

Nu kommer lite bilder så ni få se hur det ser ut här hos oss i Malmö. Vi börjar med hallen och köket.


När man öppnar dörren och ska in i lägenheten så möts man ha det här.


Detta ser man när man har ytterdörren bakom sig. Den lilla korridoren till vardagsrummet som ligger där uppe till höger.


En ganska stor hallspegel.



Och här har vi dörren till vårt badrum.


Här har vi köket.













Våra fina frukostbrickor.


lite klarare

Jag har fått mitt schema nu. Jag förstår inte allt men jag är lite klokare nu i allfall. Det känns ju skönt det!

godmorgon


Godmorgon ifrån Malmö!


Tittar på The Voice i sängen.


Och halvsover lite under tiden.

börjar bli nervös

Idag var första gången som jag blev nervös för det här med skolan. Jag var precis inne på Malmös hemsida, har inte varit inne där på några dagar nu och jag blev så nervös när jag försökte förstå mig på schemat. Jag förstår inte ens vilket schema det är som gäller. Dom datumen som står förstår jag inte, för de har inte skrivit dag månad år eller år månad dag som man brukar göra. Utan det står på ett märkligt sätt. Kanske månad dag år. Och hur som helst så finns det sex stycken olika att välja mellan. Hur ska jag veta vilket som tillhör mig? Jag blir helt förvirrad och det gör mig nervös när jag inte riktigt har koll på läget. Så jag stängde snabbt ner sidan så jag slapp tänka på det. Men i morgon tänkte jag åka till skolan och kolla lite. Få se om jag hittar dit. Jag tänkte leta upp uppropssalen och allt så jag slipper irra runt där samma dag och bli ännu mer nervös än vad man redan kommer vara.
Fast jag ska nog maila och fråga ändå. Det kan ju vara trevligt att veta. Jag tro jag har hittat ett schema som kan vara mitt. Men jag är ju inte helt säker.


ett möte med havet

Igår var jag och Fredrik vid havet. Det såg ut ungefär såhär.


Fredrik efter årets första havsdopp.


Och såhär såg jag ut.


Hej havet!




Haha.


Turning Torso.




Och så kom det lite svanar och simmade förbi. Söta.


lagar mat

Jag håller på att laga mat till Fredrik och mig. Det blir fläskfilé som man sedan steker och skivor och ha i i en härlig sås som man sedan låter puttra ihop lite och så ris till det. Det smakar riktigt bra nu när jag har smakat av det lite och jag hoppas att det kommer att falla karln i smaken. Men det gör det säkert.
Jag har även varit och köpt mig ett mobilt bredband och det innebär att snart kan jag sitta vid min egna dator.

vila

Har spenderat senaste två timmarna med att ligga i soffan och kolla på tv och sova lite. Verkligen en lugn dag. Men nu har jag i allfall diskat lite. Tyra Banks - show är på tv:n och jag tänkte duscha och göra mig i ordning om en stund.
Senare när Fredrik kommer hem så ska vi till gallerian och gå lite ärenden. Jag ska köpa ett trådlöst bredband. Så i morgon kommer lite hemma hos frida och fredrik inlägg så ni få se hur det ser ute lite här hemma hos oss.


nyklippt

Jag har precis varit och klippt mig. Nu sitter jag och kollar lite på tv. Idag blir en slappardag senare ikväll ska jag laga middag till Fredrik för han har börjat skolan idag så han förtjänar lite ompyssling sen när han kommer hem.
Mysigt.


staden

Igår gick jag och Fredrik in till stan och kollade runt lite. Gick till biblioteket och hittade en jättefin park. Malmö är så fint! Jag tycker om det! Jag höll i plånboken och köpte ingenting, Fredrik köpte lite börja - skolan - grejer. Det måste jag också. Jag hittade dock inget som var till belåtenhet.
Sen va vi hemma och på kvällen kom Fredriks vän Andreas på lite fika. Det var trevligt och det bestämdes att det blir utgång på lördag. Så det bli skoj.
Idag har vi varit och badat och nu ska vi ut på lite ärenden. Jag ska förhoppningsvis skaffa mig ett internet idag, vilket betyder att ikväll kommer lite bilder från dagen.
Jag återkommer.
Puss

en fin första dag

Sitter i vardagsrummet och lyssnar på fåglarna och kvittrar så glatt utenför fönstret. Det är sådana fina gamla fönster i lägenheten som man kan uppna upp helt och hållet och sitta i. Jag tycker om dom! jag ska visa sen när jag har skaffat internet till min dator.
Dagen har betsått av en liten tur i köpcentrat där vi inskaffade lite småbrickor som man kan ha sin frukost på eller fika eller något. Ganska små fina brickor. Fyra stycken blev det, två turkosa och två rosa. En blå smörkniv och ett sett med olika mått i rosa.
Vi har en park precis utanför dörren och på eftermiddagen tog vi med oss fika och la oss i solen och hade det mysigt.
Kvällen ha varit lugn, sovit lite på eftermiddagen, ätit middag och nu ska vi snart titta på film. Det går väl alltid någon trevlig söndagsfilm idag.

Malmö

Godmorgon!
Sitter i soffan i min och Fredriks "egna" lägenhet. Igår gick flyttlasset till Malmö. Gick upp strax innan halv sex på morgonen och kände mig trött efter en natt men inte så mycket sömn. Sen vid halvsju tiden så bar det iväg. Hela familjen plus Fredrik.

Lägenheten var fin men kanske inte riktigt så som jag först trodde, men när man nu fått upp lite av sina egna saker och köpt lite blommor och städat upp lite så känns det redan mycket bättre. Igår gjorde vi jättemycket och det är inte mycket kvar som ska packas upp. När vi är klara sen ska jag visa er hur det ser ut här.

Vi var även och handlade lite igår innan familjen åkte hem, och kollade runt lite i kvarteren. Sen gick vi och åt kinamat till lunch. Det var gott och mycket trevligt!

När det sedan blev dags för mamma, pappa och Malin att åka så började jag gråta. Det kändes mycket mer denna gången. Det gjorde lite ont i hjärtat men det kommer nog att bli bra hoppas jag.

Området som vi bor i och läget är verkligen kanon. Vi har Värnhemstorget precis bakom knuten med ett stort köpcenter och med Hemköp öppen mellan 7-23, sen finns Netto i närheten och en hel del restauranger och andra småaffärer, frisörer och andra saker. En park och lite så. Igår när jag och Fredrik var ute och handlade på kvällen en gång till så kändes det lite som Söder i Stockholm. Så man kanske kan säga att det är Malmös svar på Söder. Fast detta känns ändå lite mysigare och mycket trevligare. Människorna är så trevliga här. Det kommer nog bli bra!

Dagen kommer bestå av mer pyssel och fix till lägenheten och sen kommer kanske en av Fredriks vänner på lite fika och på kvällen blir det mys. Kommer säkert finnas att göra under dagen. Ska även hitta en frisör som jag kan klippa mig hos.
Klockan är inte mer än åtta men igår gick vi och la oss strax efter tio, vi va helt slut efter dagen, och jag somnade nog rätt snabbt. Fredrik ligger fortfarande och sover men det gör ingenting för nu har vi två rum och kök.

frukost

Nu har jag och Malin precis ätit frukost från Mcdonalds. Mysigt och gott. Och snart är det Grey´s Anatomi på tv. Samtidigt håller jag på att tvätta lite. Det är en del kvar som ska tvättas och även en del som ska packas ner också.
Vädret idag är regnigr och lite svalt vilket passa bra med tanke på att jag ändå inte hinner vara ute i solen och det är inte så fasligt varmt heller.

flyttstädning och packning

Snart bär det av mot Malmö. Det känns bra. Ska bli skoj och spännande men samtidigt är det lite vemodigt. Lite ledsamt men så är det väl alltid när man ska flytta.
Veckan har bestått av olika bestyr inför resan men det verkar som att jag har varit lite för optimistisk vad det gäller tid till packning. Nu känns det som om tiden rinner iväg lite och jag har fortfarande kvar att packa. Men det går rätt snabbt när man väl sätter fart. Nu håller jag på att tvätta för fullt och ha letat som en tok efter ett par trosor. Jag hittar dom inte. Det är lite tråkigt för de är så fina och jag måste hitta dom.
Idag blir det frukost med syster lite senare, nu är det lite väl tidigt för klockan är bara tio över sju så jag ska snart tillbaka till sängen igen och vila lite och kolla på SATC eller något. Dagens bestyr sedan är att åka ner på stan och köpa lite som ska med. Sen packa, åka till Fredrik och hämta alla hans grejer, städa hans lägenhet och sen ikväll blir det det sista som ska packas ner så dagen känns ganska fullpackad.
Jag ska väl så sakteligen börja blogga nu igen. Så man kan väl säga att jag är tillbaka här nu.

svar på kommentarer

Det gick inte att kommentera för tillfället så här kommer svaren :).

michan -  jag flyttar nu till helgen. det känns spännande och lite nervöst. men det ska bli roligt. hur har du det? var du på malmöfestivalen?
puss puss!

josse - ja jag va där. såg inte dig heller. det blev ju så mörkt sen så man såg ju inte riktigt vad det var för folk där. men det var mysigt. ja pausen va lite onödig. den va ganska lång också. nästan en halvtimme eller något.


utomhusbio

Jag måste berätta lite om gårdagen.
Jag och syster var på utomhusbio i Folkets Park. Det var så mysigt. Vid ca tjugo över nio spatserade vi in med våra solstolar och filtar och slog oss ner i högt lite nertrampat gräs och satte oss tillrätta med godis och läsk. Sen började filmen, Män som hatar kvinnor. Det var mysigt och luktade lite festival och det kändes så somrigt och fint.
De hade även en paus i mitten av filmen och då gick vi till Skrevet och köpte hamburgare.
Jag satt längst ut på kanten och varje gång det blåste till så prasslade i gräset och jag va lite nervös så jag satt och vände mig om titt som tätt bara för att kolla så att ingen var där och kom smygandes.
Ett minus var dock att myggen flockades runt oss. Kanske inte bara oss två men det kändes så och det syns idag. Mina ben är helt sönderbitna av myggen. Men trots lite myggbett som kliar rätt bra idag så var det en så mysig kväll. Så fint!


svårt att hålla sig borta

Jag kan knappt hålla mig ifrån bloggen längre. Denna pausen har varit välbehövlig. Men jag tänker mig en vecka till eller något. Sen blir det att sätta igång igen. Och då med mer bilder. Ska bara hitta en kamera först.
Hej så länge!

1410

Jag kommer snart att börja blogga igen.
Puss

semester

Jag och Fredrik har skrivit på för lägenheten nu. Det känns bra. Och fin är den!
Jag har semester och jag tänkte passa på att ta lite semester ifrån bloggen också.
Jag återkommer.
Puss!

RSS 2.0