godmorgon pluggdag

Godmorgon. Lördag och jag känner mig rätt trött fast att jag har sovit bra i natt. Tänkte jag skulle gå upp och äta frukost snart och sen ska jag renskriva min muntliga redovisning. Men nu ska jag först kolla på en film som jag sen ska skriva om. Igår kollade jag på Amelie från Montmartre men vet inte om jag ska ha den eller Tillsammans är man mindre ensam. Så nu ska jag kolla på den senare och äta frukost och efter det bestämmer jag mig för vilken det blir.

en bit

Är snart klar med min kladd till redovisningen nästa vecka. Ska bara skriva ihop det också men det känns väldigt skönt att ha kommit en bra bit på det. Ikväll ska jag kolla på film som sedan ska redovisas den också. Plus en annan liten uppgift. Allt i svenska c och det ska redovisas nästa vecka. Men det ska bli skönt att få det gjort innan lovet så jag inte behöver tänka på det.
Känner mig helt galet trött just nu. Det var tänkt att jag skulle ut en sväng men jag tror inte jag orka gå en promenad just nu. Skulle vilja ta en liten power nap.
Ikväll ska jag titta på Amelie från Montmartre.

valfrihet är ibland inte lätt.

Är hemma nu och ska börja med ett fördjuprningsarbete. Ska ha muntlig redovisning nästa i svenska och ska göra ett arbete och ämnet är valfritt. Jag tycker det är så svårt när det är valfritt. Jag kommer inte på någonting. Det står verkligen still i huvudet på mig då. Men jag tror jag ska ta häxprocessen. Egentligen vill jag göra det som en historia fördjupning som kommer senare i vår men det var en tjej som gjorde det i höstas och hon är jätteduktigt så jag är lite rädd att mitt arbete ofrivilligt kommer att jämföras med hennes.. Men samtidigt ska man skriva om något som intresserar en och det är ganska intressant med häxprocessen. Så vad ska jag då ha i svenskan? Måste ju verkligen hitta något bra. Intressant och som är lätt att skriva om. Som det finns mycket fakta om.

power nap

Sitter i sängen hemma hos Fredrik. Han ligger och ta en power nap jämte mig just nu för han var så trött. Jag dricker lite ekologiskt vitt vin och kollar runt bland bloggar och diverse andra internetsidor.
Vi har varit på Lilla Krogen och ätit. Det var gott och jag är så mätt.
Det har varit en mysig kväll och nu ska jag väcka honom snart så blir det ännu mer mys.
Hoppas ni ha en trevlig torsdag.

två år


Jag älskar dig!

kolakakor, vofflor och jag


Igår fikade jag och syster på kolakakor och te.


Sen gjorde jag och Fredrik vofflor till kvällsmat. Med hallonsylt och blåbärtsorbe.



halka in på internet

Malin står här och bakar i köket. Det blir kolakakor och det är ju så ggott. Speciellt degen. Det ska bli mycket gott sen när det är färdigbakat och det blir lite fika. Då ska jag försöka ha gjort klart all historia för idag. Sitter just nu och skriver ner allt på datan. Men man halkar gärna in på annat.

ofrivillig sovmorgon

Idag försov jag mig. Mitt batteri till mobilen hade dött under natten men arlarmet brukar ju ringa ändå men det gjorde det tydligen inte. Så jag vaknade när Malin öppnade och stängde dörren till mitt rum idag. Kollade mit fönstret och tyckte det såg lite väl ljust ut för att vara halv sju. Men klockan var ju inte halv sju. Utan mer nio. Jaja. Så kan det gå. Det var inte meningen.
Nu ska jag plugga lite. Har tänkt göra det några timmar nu men inte kommit till skott. Men nu ska jag göra det snart. Jag fastnade vid Oprah.

världens finaste pojkvän


Idag på morgonen fick jag frukost på sängen av Fredrik. Det blev nybakta scones med ost och hallonsylt på.

en sen frukost

Har precis ätit frukost med syster och kört henne  till skolan. Det blev en väldigt lyxig frukost idag med nybakta frallor, svartvinbärste och pärondryck.
Och nu börjar tröttheten falla över mig.

rån

Sådär då var det snart dags att gå till skolan. Stressar just nu i mig lite frukost samtidigt som jag sitter här. Det blev äplle och rån idag till frukost. Inte så värst bra frukost kanske men jag ska äta med min syster sen efter skolan så jag spar mig.
Bäst jag sätter fart nu så jag kommer i tid till matten.

03.45

Godmorgon.
Jag vaknade vid kvart i fyra idag och sedan dess har jag inte kunnat somna om. Jag vet inte varför jag har sådana sömnsvårigheter nu för tiden. Men nu är jag i allfall trött på att ligga och vrida mig fram och tillbaka och tänka på helt andra saker så nu går jag upp. Nu ska jag sätta mig och göra historiauppgifter i stället. Så jag kommer säkert bli trött bär det väl är dags att gå up och någon timme eller så.
Men varför dessa sömnproblem? Det är så irriterande.
Och nu börjar jag gäspa bara för det. Det är ju så typiskt. Men somna jag om nu så kommer jag vara helt slut när det väl är dags att gå upp om en timme.
Men jag har i allfall sovit fyra timmar ungefär.

bloggsvacka

Förlåt.
Jag har varit inne i en liten bloggsvacka. Jag ska försöka komma med bättre och roligare uppdateringar framöver.
Puss!


morgonpigg?

Jag har fått svårt att sova. Jag hoppas att det kommer att bli bättre i morgon när Fredrik kommer hem och jag få sova med honom. För i natt har det varit svårt på sovfronten. Somnade någon timme och sen vaknade jag och var vaken någon timme och somnade och drömde konstigt. Och nu sitter jag här och känner mig lite trött men samtidigt vill jag inte sova längre för klockan är tio. Det känns så tråkigt att sova till tolv, ett tycker jag, då har man nästan förstört hela dagen kan jag tycka. Det går bra när man har varit ute på galej och sova så länge men annars föredra jag nog att gå upp rätt tidigt. Och eftersom jag inte varit ute på galej så måste jag därför gå upp tidigt, fast tio är ju faktiskt inte tidigt. Det kan jag tycka är rätt sent ibland.

lördag

Har precis varit nere på stan. Hittade ingenting. Det var bara strunt i affärerna. Det var bra för min plånbok men samtidigt lite tråkigt för det är alltid lite upplyftande att köpa något litet. Om så bara ett litet nagellack men det glömde jag helt bort att kolla på inne på hm där de hade rea på nagellack.
Har preicis ätit en sen frukost och nu ska jag krypa ner under täcket och kolla på någon film och vila lite. Det är ruskväder ute så man blev lite frusen av att vara ute.
Det känns verkligen härligt med lördag idag. Och jag känner mig rätt glad och så. Bara Fredrik kunde komma hem också. Men två dagar bara. Det är lugnt. Det är inte så farligt.
 

en känslomässig berg och dalbana

Mitt humör har verkligen sviktat något oerhört idag. Från bra till botten, för att sedan blir bra igen och botten igen till att nu vara någorlunda stabilt och nästan bra. Det har verkligen varit en känslomässig berg-och dalbana idag. Vet väl kanske vad det kan bero på, men det kan inte vara allt att jag ska ha mens. Men det kan vara en bidragande faktor.
Jag har faktiskt pluggat lite idag. Även om det verkligen har inte blivit hälften så mycket som jag hade tänkt. En fjärdedel kanske. Men ska försöka ta mig igenom lite mer frågor och sen få det vara bra för idag.
Godis har jag köpt och redan hunit äta en del av.
Ikväll ska jag mysa med godis och tecknad film. Det ska bli mysigt. Nu ska jag ringa och väcka min kära pojkvän som ligger och sover eller halvsover i en säng långt uppe i Stockholm.

bättre

Har städat mitt rum nu. Känner mig faktiskt på lite bättre humör nu. Det har vänt och börjat bli rätt bra. Hoppas det fortsätter så.
Ska duscha och fixa i ordning mig lite. Sen ska jag snart sätta igång med mina miljoner uppgifter som ska lämnas in under terminen. Vill inte ens tänka på hur många det är. Lika bra att försöka få så många som möjligt gjorda så tidigt som möjligt.

tappade gnistan

Det där om att denna dagen skulle bli bättre än den igår. Det känns inte så just nu. För så fort jag gick upp och ut från rummet idag blev jag på dåligt humör. Arg och ledsen. Det känns inte så lyckat att bli det när klockan bara är tjugo över nio en fredag. Det känns inte så bra. Inte bra alls faktiskt.

morgonstund

Vaknade nu av efter en natts konstig sömn. Det tog tid att somna, satt och gjorde historiauppgifter mitt i natten för att få något att göra istället för att bara ligga och vrida mig. Nu ska jag gå upp och äta frukost, kolla på tv sen, städa mitt rum och efter det ska jag plugga. Hela dagen tänkte jag, för att försöka få så mycket gjort som möjligt.
Hoppas dagen blir bättre än den igår.


dålig dag

Dagen var rätt okey till en början. Sen blev det bara skit av alltihop.


pluggar och laga mat.

Jag har börjat lite smått med mina historiauppgifter. Det är en väldigt mssa uppgifter. Helt galet. Jag blev lite paff när jag satt där på mötet men nu har det lagt sig lite och det ska nog gå bra får man hoppas. Sen är det ett stort fördjupningsarbete som ska skrivas också. Det är lika bra att börja på en gång med uppgifterna så att man kommer igång och känner att man kan bocka av lite av det som ska göras. Men det är rätt kul än så länge. Men vet inte om det kommer vara så kul hela tiden. Nu tycker jag mest det är roligt för jag inte har pluggat på länge och känner mig motiverad. Få se hur länge det vara, men det är lika bra att smida medans järnet är varm så att säga.
Lagar mat samtidigt också. Det serveras gratäng har idag. Jag kan inte riktigt med det här med gratänger. Det skulle vara köttfärsgratäng som går an i fall men det äter man inte allför ofta. Men jag kan tänka mig att jag skulle gilla det. Jag ska äta kassler och potatis halvor i ugnen.


skorpor

Nu har jag precis ätit lite Varma Koppen. Jag är inte så stort fan av Varma Koppen. Jag vill gärna vara det för det verkar så mysigt men det har inte fallit mig i smaken, men det var faktiskt rätt okey. Det finns ju olika smaker så någon smak borde väl passa kan jag tycka. Idag har jag dessutom ätit en mängd skorpor. Det är så svårt med skorpor för när man väl har börjat äta dem så kan man knappt sluta.
Om en timme ska jag ner till skolan på ett möte med en lärare.
Hej så länge.

sömnsvårigheter

Varför är det alltid svårt att sova när man faktiskt måste för att man ska upp tidigt på morgonen?
Det är bra märkligt det där.

hellre puss än plugg

Ränka matte och läsa lite engelska. Det är vad jag ska göra idag. Matten har jag redan gjort. Tror det få vara bra så för idag. Engelskan ska jag läsa på lite inför morgondagens lektion. Ska prata lite kort om en författare som helter Sir Walter Scott. Visste inte vem han var men det är han som har skrivit Ivanhoe.
I morgon ska jag dessutom har ett möte med min lärare om mina närdistansstuder. Ska läsa svenska c och historia b på egen hand. Vet inte hur det kommer bli eller hur svårt det kommer vara men det återstår att se. Kommer säkert vara lite att bita i så därför känns det rätt skönt att komma igång direkt. Ska försöka plugga en del under veckan och helgen så jag inte har så mycket nästa vecka då Fredrik har kommit hem igen så att jag kan kramas och pussas i stället.


idrottsgala

Det är kväll och dags att krypa ner i sängen. Idag kommer jag säkert somna utan störra ansträngning, just för att jag inte ska upp så tidigt i morgon. Fast ska ändå försöka komma upp i rätt hyffsad tid.
Under kvällen har jag inte gjort så mycket. Pratat med Fredrik lite och sen ringde Sofie och så pratade vi en stund. Det var trevligt. Väldigt längesedan jag träffade henne och det kändes skönt att prata lite.
Kollade på idrottsgalan och är väldigt blödig just nu för höll på att börja gråta flera gånger. När de visade fina sportögonblick, när någon fick ta emot pris och sånt. Det är fint. Det jag tycker var tråkigt var att själva publiken var så seg och tråkig. Knappt att de apploderade tycker jag. De kanske inte kan glädjas åt andras prestationer när de själva snubblar på mållinjen. De verkar vara mycket torrare i sinnet än vad musikmänniskor är för på musikgalar klappas det i allafall i händerna och lite skrik och skän också. Det är väl så det ska vara kan jag tycka. De var väldigt svårflirtade måste jag säga.
Godnatt!


novellskrivning och bokläsning

Jag sitter under täcket. Det är så härligt att sitta under täcker. Har läst lite i min engelskabok som ska läsas tills något obestämt datum. Sen har jag skrivit en novell så att min syster pojkvän skulle se hur det kunde se ut. Malin skulle skriva en så jag ville skriva en jag också. Den handlande om frosseri, det var vissa ord man kunde välja på. Den blev helt okey för att vara ihopkriven på 20-30 minuter.
Borde räkna lite mer matte eller om jag ska göra det i morgon på morgonen. Men det är nog bättre jag gör det ikväll i stället för om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog inte göra det i morgon.
Om en vecka kommer Fredrik hem och det är så väldigt långt tills dess! Jag vill att han ska vara hemma nu, nu, NU!


fin i kanten

Nu har jag kommit hem och har avverkat dagens skolgång. Nu ska jag åka och äta lunch med min syster. Sen ska jag köra henne till skolan och därefter plugga matte sen ska jag hämta henne en och en halv eller två timmar senare. Efter det ska jag nog ut och gå en runda. Duscha och läsa lite matte igen och sen lite engelska också.
Och på kvällen ska jag försöka få till lite måndagsmys för det är mysväder utomhus.
Idag har jag min nya fina blus på mig. Den är smårutig i rosa och vitt och med en fin vit liten krage. Ser lite fin i kanten ut men det gör ingenting. Det är fint att se lite fin i kanten ut ibland också.

it´s a new monday

Godmorgon. I natt har jag inte fått mycket sömn att tala om. Det var verkligen svårsovet i natt. Men nu är jag ändå pigg så det är inte så farligt just nu när jag ska gå upp. Men när man ligger där och vänder och vrider sig och inte är det minsta trött och allt man vill är att somna lite är det inte så himla trevligt. Det brukar vara så när jag ska upp tidigt känns det som. Ibland går det bra att somna men då när jag sover hela natten brukar jag vanligtvis vara tröttare när jag går upp än när jag bara sover några få timmar. Det är väl för att man aldrig riktigt kommer in i någon djupsömn utan bara ligger och sover på ytan hela tiden. Men jag vet inte om den teorin stämmer men det kan vara så.
Jag läste i allfall i en bok och lät datan spela lite serier så att jag någon gång skulle vaggas till sömns. Det gick ju till slut i allfall.
Nu ska jag upp och göra mig i ordning. Sen blir det matte för hela slanten idag. Det är ju ren lyx att börja klockan åtta och sen sluta klockan tio. Hela dagen till förfogande. Idag ska jag plugga matte tänkte jag för vi ska ha ett litet test på torsdag, som visserligen inte är betygsgrundande men ändå. Det är ju inte fel att öva lite i allfall.
Så godmorgon denna fina måndag.

sunday

Jag har precis ätit frallor och sitter och sippra på mitt varma te. Ska läsa lite engelska nu för att vara duktig så jag känner att jag gjort någon nytta idag. Jag har ju faktiskt läst lite i en engelskabok också. Annars har jag bara gått runt i mina myskläder idag och inte gjort så mycket alls. Det är skönt. Det är så söndagar ska vara.
Om en stund ska jag ta mig lite kvällsfika med kaka och chokladboll.


engelskaböcker och söndagsmys

Har precis börjat läse en engelskabok. Det går så långsamt. Den var svår och tur att jag börjat nu så jag kan ta mig igenom den med tidsmarginal. Vet inte riktigt när den ska vara färdigläst men det kanske inte är alltför länge tills dess. Efter sportlovet hoppas jag men det vet man inte. Vi har dock inte bestämt något datum än så jag hoppas på att man få några veckor på sig i allfall. Boken jag läser är Goddnight Mister Tom.
Igår på eftermiddagen träffade jgag Emelie. Vi fikade på Stigs en sväng och jag drack te och så åt vi båda Budapestbakelser. Riktig lördagslyx.
Efter fikat kollade jag på några The Hills avsnitt och på kvällen åkte vi till mcDonalds och pratade en massa och åt glass. Igår var vi inte nyttiga för fem öre och kalorierna flödade.
Sov länge och drömde konstiga drömmar som vanligt. Idag är det söndag och jag vill bara att denna veckan som kommer ska gå jättesnabbt så att Fredrik kan komma hem från Stockholm snart. Det är rätt tråkigt att han är där just nu. Han kommer hem om en vecka och en dag. Det känns som han har varit borta i två veckor redan men det är en vecka kvar.
Söndag idag och dagen kommer nog bli väldigt lugn. Tror inte jag kommer göra allt för mycket idag. Kanske ut och gå en sväng senare och fortsätta kolla på The Hills och läsa engelskaboken. Det är väl ungefär det som jag kommer att göra idag.

godnatt

Godnatt.
Det har varit en väldigt fin dag och nu är jag trött och sitter i sängen med datorn i knät och ska strax bädda ner mig under täcket.


fika

Ska ner och fika med Emelie nu. Det ska bli väldigt mysigt och trevligt. Jag ska nog dricka något varmt för det är väldigt kyligt och kallt ute. Men det är lite mysigt när det är kallt också för då kan man varma sig inomhus med varma drycker och levande ljus och kramar från någon man tycker om.
Puss


ledig

Idag är jag ledig. Det är lyxigt det. Jag är ledig alla fredagar. Men senare kommer jag ha en massa skolarbete att göra så då kommer man nog inte att vara så ledig ändå.
Idag ska jag nog ner på stan en sväng. Ska köpa en väska. Jag letar och letar efter en men hittar ingen som är jag så jätteförtjust i. Har hittat en som jag eventuellt ska köpa. Jag har funderat på den en vecka nu och det kan nog vara dags att åka ner och kolla på den en gång till. Om den är kvar vill säga. Egentligen kanske jag vill ha en svart men denna var brun.
Igår gjorde jag inte så mycket. Gick en promenad igår kväll när det var kallt och klart ute. Verkligen skönt och friskt med sådan kall krispig luft. Funderar på ifall jag ska ut och gå en sväng idag också. Det är fint väder ute. Kallt, klart och soligt.
Men först, kolla klart på Top Model.


positiv inställning

Igår klippte jag mig. Jag ska göra i ordning det för första gången själv idag. Jag tycker det är då man verkligen kan bestämma om det är bra eller inte, när man har fixat det själv. Jag hoppas det blir bra och att jag i slutändan blir nöjd med det.
Vid ett idag har jag matte i två timmar sen är jag klar med skolan för denna veckan. En väldigt mjukstart på denna skolvecka. Skönt. I morgon är det fredag och jag är ledig. Jag vill att Fredrik ska komma hem. Dessa dagar sedan han åkte till Stockholm har gått så sakta. Känns som att tiden kryper fram. Det är 10-11 dagar kvar tills han kommer hem. Det är ganska lång tid. Men något som är bra är att han ska gå till Antikt gammalt och nytt åt mig och förhoppningsvis kan han hitta något fint. Men det visar sig.
Jag tycker det ska bli kul med matte idag. Har aldrig riktigt varit ett stort fan av matte men i höstas var det faktiskt helt okey. Och när man förstår blir det ju så mycket roligare. Och nu är det då dags igen och jag hoppas verkligen det blir skoj för annars blir det nog lite jobbigt att läsa upp det ämnet till ett MVG. Men bättre gå in med en positiv inställning än en negativ.
Hej så länge!
 


onsdag förmiddag

Vilket grått väder det är idag och mörkt var det när jag åkte till skolan. Men jag gillar visserligen när det är märkt på kvällarna och morgonen. Det är mysigt. Men under dagen gör det ju inget om det är lite klart i allfall. Men himlen är helt grå och ingen ljusglimt syns ens.
Skolan är slut för dagen. Åkte in och hälsade på min fina farmor lite men hon sklle bowla så jag hann bara träffa henne i 20 minuter. Nu ska jag åka och klippa mig,

en skön säng på morgonen

Har precis duschat och ätit frukost. Nu satte jag mig i sängen och blev trött igen. Det hade varit väldigt skönt att få släcka lampan och återgå till sängen och ligga under täcket och kolla på film hela dagen i stället för att gå upp. Men vem är jag att klaga över dethär lilla? Jag ska ju hem sen vid tio och resten av dagen kan jag ligga i sängen om jag så önskar. Det är bättre jag spara på klagandet tills det verkligen behövs lite mer in i terminen. Men jag ville mest skriva hur skönt det vore. För det vore det faktiskt. Det kan man inte komma ifrån oavsett hur många lektioner som man har idag eller inte.
Fredrik slutar jobba om tio minuter. Jag saknar honom lite faktiskt och det är lång tid kvar tills han kommer hem. Nästa helg kommer kännas sur för då ska han direkt från Stockholm till Göteborg och det är inte så skoj för mig men detsu roligare för honom. Sen kommer han hem efter helgen. Så är det.
I helgen kommer Emelie hem och då ska vi träffas lite. Det blir mysigt.
Jag få väl ta och göra mig i ordning lite nu så jag inte sitter här och dröna och helt plötsligt är klockan halv åtta. Om jag skyndar mig kanske jag hinner med ett avsnitt av The Hills innan skolan börjar.

godmorgon

Godmorgon. Somnade inte förrän halvett-tiden igår. Sov till strax efter fem och nu har jag legat och halvsovit lite. Okey att jag skulle gå upp tidgt idag men det hade ju inte behövt vara vid fem. Jaja. Det skönaste med att gå upp såhär tidigt är att jag bara har lektion till klockan tio och sen är jag klar med skolan för idag. Det är lyx det.
Igår hade jag lite svårt att somna på grund av att jag har börjat kolla på The Hills. Kollade på första säsongen i förgår och började på andra igår och jag måste bara säga hur arg jag blir på han Spencer. Han är ju så äcklig att man vill spy. Jag blir så irriterad på honom. Han verkar ju inte vara en bra kille direkt.
Nu ska jag upp och fixa till mig lite och sen är det dags att åka till skolan.

stockholmslängtan


Bara för att jag saknar Stockholm lite så får nu här en vacker bild att beskåda över vackra Söder en vacker vårkväll förra året.


första dagen

Det har blivit kväll. Jag har kollat på Top Model och nu ska jag lägga mig och kolla på the hills är det tänkt. Tänkte sova tidigt idag då jag ska upp tidigt i morgon. I morgon klockan åtta är det engelskalektion. Vi hade ju lektion i det idag också. Det var trevligt. Blev indelade i tre olika grupper och skulle göra en lite teater. Det kändes lite jobbigt först, jag menar första dagen och man känner inte så många, men det gick bra.
Efter skolan åkte jag hem och hämtade syster sen vidare till Citygross. Köpte två chokladbitar och ett kort. ÅKte hem och kokade soppa som vi åt tillsammans med knäckrebröd. Till efterrätt åt vi frukt, banan och kiwi. Under dessa två dagar har jag nog ätit 12-14 stycken kiwi. Det är väl kanske inte så bra att äta så många men jag är törstig hela tiden så jag få för mig att de släcker törsten men så är nog inte fallet.
Nu ska jag sova snart. I allfall göra mig i ordning för sängen och sen ska jag försöka få tag i min kära pojkvän som befinner sig på en buss i Stockholm. Jag vill faktiskt också vara i Stockholm. Det kommer kännas lite konsigt att inte åka till Stockholm var och varannan månad med tanke på hur mycket tid jag har spenderat där de senaste två åren. Det är ju lite konstigt egentligen.
Jag har lite Stockholmslängtan just nu.


Fruktsallad.


lektion

Sådär, då var jag färdig för att åka till skolan. Eller nästan i allfall. Ska bara spraya lite hårspray över håret och rosa till kinderna lite. Sen är jag färdrig. Då ska jag åka och ha engelskalektion. Undra hur många nya det är sen förra året. Många från engelskan i höstas ska läsa även engelska b, det är skoj. Då känner man redan några.
Ha en fin dag så länge. Jag hoppas lektionen blir trevlig.

oinspirerad

Godmorgon, blåbärste och frallor till frukost framför top model. Sover länge på morgonen. Måste börja gå upp tidigare och kolla in i en ny rutin, som i höstas då jag vaknade tidigt nästan varje dag. I natt har jag vaknat flera gåner. Klockan ett börjar jag och har engelska lektion idag. Känner mig inte riktigt motiverad. Jag vet inte vad det är med mig just nu. Känner mig bara så trött hela tiden. Det är jobbigt och frustrerande. Jag måste nog försöka göra något åt detta. I morgon ska jag i allfall upp tidigt för jag börja klockan åtta och det kan ju vara en bra början att vända på dygnet då.

te & tv

Jag dricker te och kollar på The Hills. Det är väl det som händer denna måndag.


som en söndag

Har precis kollat på Trollkarlens hemligheter. Det var spännande och så lurad man blir. Man har ju ingen aning om hur mycket de lurar en egentligen. Och sen verkar allt så simpelt när man ser det så, klart och tydligt vad det är de gör. Men sen kommer man säkert blir lika hänförd när man ser det på tv i en show, och på riktigt, så som det ska vara ändå.
Idag har jag minsann inte gjort mycket. Jag sov lite innan och efter det så har jag känt mig lite konstig och rastlös. Det kryper lite och jag har inte vetat vad jag ska göra åt det, men nu är det snart dags för att krypa ner under täcket och kolla på något trevligt på datan och sen sova.


eftermiddag fast innan middag

Nu är klockan snart tre och jag har precis duschat. Sitter och väntar lite på vad jag ska ta mig för. Det blir middag om en liten stund, lycklinggryta står på menyn. Det är gott. Sen efter det kommer jag antagligen bli väldigt trött, som vanligt efter jag har ätit den senaste tiden, och då kanske jag lägga mig och kolla på Sex and the City för nu har jag fått boxen. Av min fina Fredrik fick jag den och den är så fin ska ni veta. En liten försenad julklapp. Men vad gör det? Ingenting. Lika glad för den blev jag ändå.
Nu kanske jag ska hitta något att ta på mig. Tights och t-shirt tycker jag är en passande söndagsklädsel när man ändå bara ska vara inne och nerbäddad i sängen.
Hej så länge!


leaving for stockholm

Fredrik har åkt till Stockholm. Han kommer inte hem på över två veckor. Det kommer kännas väldigt konstigt att vara ifrån varandra nu så länge när man inte ha varit det på över en månad eller något. Det kommer kännas lite tomt sen efter någon dag eller så. Men det går nog bra.
Igår åt vi fruktsallad med blåbärssorbe och kollade på Stjärnor på slottet. Sen körde jag hem syster som hade jobbat sen hemma hos Fredrik igen kollade vi på Dagboken. Har redan sett den men det var ett tag sedan och den var mycket mer gripande denna gången så tårarna rann en del.
Nu har jag ätit frukost och som vanligt när jag äter något de senaste dagarna så blir jag så trött och hängig. Börja undra vad det är för något. Borde man inte få energi av att äta? Men det verkar inte vara det som gäller just nu för jag blir jättetrött varenda gång.
Idag ska jag bara ta det lugnt. Kolla på film, läsa och inte göra något alls. Imorgon börjar Komvux och tills dess måste jag ha bestämt mig. Fast jag har ju egentligen bestämt mig ändå men jag funderar fortfarande lite fram och tillbaka. Fast att jag nästan är helt säker på vad jag ska göra.
Nu ska jag dricka te och kolla på Körslaget.


blåbär

Idag har jag varit ute och gått med Ida. Det var trevligt.
Nu ska jag åka och köpa frukt och blåbårssorbe som jag ska äta ikväll.

inomhuspicknick

Igår lagade Fredrik och jag tacos och så hade ci picknick på hans rum. Det var väldigt gott och jag åt så jag fick ont i magen. Och åt jag Tutti Frutti tablettask till efterrätt. Tablettaskar är verkligen underskattade.

.








tankar om julpynt och julgranar

Godmorgon. Drömde en konstig dröm i natt. Jag bruka drömma märkliga drömma. Idag ska jag fika med Becka. Det ska bli mysigt.
Funderar på ifall jag ska städa mitt rum idag. Kanske lika bra att göra det och få det gjort. Det tar ju inte så lång tid. Jag tänker mig att det tar timmar men det gör det ju inte. Det tar kanske 30-45 minuter. Det är inte så farligt alls för att få ett renstädat rum.
Julgranen ska ut idag sägs det. Vi tycker det är tråkigt för den är så fin men den barrar men kanske att den få stanna kvar någon dag till, men det tror jag dessvärre inte. Det gör alltid lite ont i mig när man ska städa ut julen. Det tycker jag är tråkigt och lite ledsamt faktiskt. Det är så fint med julgranar och julpynt. Men speciellt julgranar. Det är bland det finaste, så länge det är en fin gran och ingen liten glesgrenad. Fy, jag förstår inte hur folk kan köpa glesgrenade granar. Det är så fult och se så blekt och torrt ut, inget julpynt kan rädda en gles gran. Så är det bara.  Tacka vet jag en tät grön gran. Det är fint. Så ska det vara!

igår när marken var vit

Nu är det mest slask ute men igår var det såhär fint på vår baksida.


Björk, buskar och snår.


Fint från altanen.


Syrenbuske i vinterskrud.


Is.


Vintervitt.


Träd och buskar.



serier

Har precis kollat på det senaste avsnittet av Gossip Girl. Jag kan ju bara säga att det bli bättre och bättre. Den serien är verkligen bra. Har ni inte sett den så börja göra det. Spännande är vad det är just nu. Nu tänkte jag göra mig lite te och sen ska jag fortsätta med mitt serietittande. Jag ska börja kolla på Lipstick Jungle. Hoppas den är bra, boken har jag läst och serien ska väl vara baserad på boken har jag hört. 
Annars är det en väldigt lugn torsdag.


bok te och soppa.

Sitter och lyssnar på Anna Ternheims skiva som hon fick pris för igår. Var tvungen att inskaffa den idag då jag blev nyfiken på vad det kunde vara för något. Den är väldigt fin.
Har fortfarande inte duschat och gjort mig i ordning. Fast å andra sidan ska jag inte göra något speciellt ikväll så det behövs egentligen inte göras något heller.
Ska bara läsa bok, dricka te och äta grönsakssoppa. Det är mysigt i vintervädret som råder utanför fönstret.

rostade mackor

Godkväll. Det blir fika i morgon i stället. En fredagsfika. Det blir mysigt. Jag åt lite rostade mackor med apelsinmarmelad och ost på tillsammans med syster innan när hon kom hem från skolan. Efter det blev jag jättetrött. Funderar på ifall jag ska sova lite, en liten power nap. Jag blev helt slut. Nästan jobbigt trött.
I morgon ska jag lämna in mina klockor som det ska bytas batteri på. Hoppas det gå att byta ut batterierna annas få jag ta och använda dom ändå trots att de inte fungera för det är fint mer klockor.
Nu kanske mitt internet till mibilen kom för det plingade till i mobilen nu.

spindelharpan

Idag klarade jag spindelharpan med svårighetsgrad medel för första gången. Jag har spelat den ca 50 gånger och nu klarade jag den precis för första gången. Vinnarstatistiken är 2 %. Inte mycket att hänga i julgranen men ändå. Jag klarade det. Nu är jag nöjd. Men hur kan den vara så svår att klara egentligen?

virrvarr i huvudet

Det är snö ute. Jag och Fredrik tävlar i tetris och jag vinner. Försöker få igång internet på min telefon men få inget sms tillbaka som man ska få, det gör mig lite irriterad men inte så mycket ändå. Vid fem idag ska jag ner och fika med Becka. Det blir mysigt.
Lyssnar på Håkan Hellström och sjunger lite falsk skönsång för Fredrik. Han tycker inte det är helt bra men håller god min ändå. Fint.
Dessutom har min plan för våren helt plötsligt tagit en sväng som jag inte var beredd på och nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag vet inte riktigt alls faktiskt och så många dagar har jag inte på mig att fundera och vrida fram och tillbaka på det. Men det lutar åt ett håll lite mer än det andra men jag måste tänka mer.


natt


I natt vid tvåtiden snöade det ute och det såg ut såhär då.


Madickenfin

Jag dricker te med honung i. Kollar runt i bloggar och samtidigt sitter jag och syster och kollar på Du är inte klok Madicken som går på Tv400. Den är så mysig och fin och en väldigt fin komplimang jag fick en gång var en jag fick av Sofie när jag bodde i Stockholm och skulle gå hem från henne. Då sa hon att jag såg ut som Madicken. Jag hade min grå kappa på mig, kjol, strumbyxor, mina madicken-kängor en brun väska och min grå baskermössa. Jag vet inte om det var menat som en komplimang eller inte men det var fint och jag tog det som en i allfall.


sova middag

Ha varit och fikat med Johanna och Josse idag. Det var mysigt och trevligt. Nu har jag precis ätit middag och är sötsugen som bara den just nu. Funderar på ifall man ska åka till Citygross och kolla om det finns något gott där.
Annars ska jag lägga mig och vila lite. Sova middag.
Kolla på Sex and the City och vila lite. Det är så härligt att vara ledig. Härligt härligt!


sötaste


Jag måste ju visa er de söta bilderna jag tog på Melissa i söndags kväll. Hon är det sötaste katten jag någonsin har träffat.





igår var det mys på chaplin

Godmorgon. Igår hade jag en jättetrevlig kväll tillsammans med Johanna och Maggan. VI var på Chaplin och åt och sen åkte vi upp til McDonalds en timme för att fortsätta samtalen där. Det var väldigt trevligt och mysigt. Pizzan var god och glassen till efterrätt likaså, jag var helt uppsväld när jag kom hem.
Idag vid tolv blir det fika med Johanna och Josse. Det ska bli väldigt mysigt. Fika på Pelikanen.

måndag och en vecka innan skolan börja

Kom hem för en liten stund sedan. Sov hos Fredrik i natt och nu sitter jag i sängen och fixar med lite bilder. Ska ta och duscha snart och göra mig i ordning lite. Ikväll ska jag till Chaplin med Johanna och Maggan. Det ska bli väldigt trevligt. Har inte ätit pizza på Chaplin på hur länge som helst så det kommer sitta bra skulle jag tro.
Annars ha dagen varit bra. Kollat på film med Fredrik, myst, spelat kort och kollat på tv typ. Kollade i en gammal skolkatalog från 96-97. Inte många man kände igen direkt haha.
Dags att hoppa in i duschen nu och fixa i ordning sig lite. Ska köra Malin innan vi åker också. Taxi taxi.


ekonomi och håkan hellström

Goddag. Sitter och funderar på min ekonomi som inte är så stabil just nu. Det blir nog till att finna sig ett jobb snart så man kan jobba lite samtidigt som man pluggar i år. Funderar på att kanske jobba lite extra på donken om de vill ha mig vill säga. Det få man ju hoppas att de vill.
Annars är dagen lugn. har druckit två koppar te och läst bok. Ätit frukost och nu ska jag snart göra mig i ordning tänkte jag. Fixat lite med telefonen har jag gjort också och fått en fin ringsignal med Håkan Hellström. Jag har aldrig kunnat ha riktiga låtar som ringsignal innan då det är något riktigt extra måste jag säga.
Ikväll tänkte jag åka till Fredrik en sväng. Det blir mys ikväll.

tomt och nervöst

Ställde klockan på nio idag. Nu har jag varit uppe och försökt äta frukost, det gick knappt inte. Fick ner en macka men det smakade inte. Fryser hela tiden och ska snart in i duschen. Ta bort nagellack och duscha. Göra mig i ordning och ta på mig en svart klänning. Hur dagen kommer bli det vet jag inte. Det är mycket som snurrar i huvudet och samtidigt är det ibland helt tomt. Jag känner mig nervös.


dagen

Dagen har varit bra. Nu tänkte jag lägga mig och kolla på en Harry Potter-film och försöka sova tidigt idag.
Hoppas er fredag är fin!


mys denna första januaridag

Nu ska jag åka ner till min pojkvän och spendera denna första januari kväll i sängen och kolla på Harry Potter-film och Låt den rätte komma in. Vi ska kramas och mysa och pussas lite också.

Gott Nytt År!

Igår firade jag och Fredrik nyår tillsammas endast vi två. Det var väldigt mysigt och en av de bästa nyårsaftnar på länge.
Vi åt en massa god mat och myste hela kvällen. Finns det något bättre sätt att fira in det nya året?



Till förrätt hade vi sparris inlindad i skinka med en liten citronsås och pinjenötter.


Till huvudrätt hade vi fylld kycklingfilé, potatishalvor, tsaziki och sallad.


Och till efterrätt hade vi frukt med limeyoghurt och rostad kokos.


Fredrik.


Vi.


F <3 F


Strax innan klockan tolv, Jan Malmsjö ringer in det nyr året och bubbel väntade vid tolvslaget.


Detta tror jag var det sista kortet år 2008. Och jag är glad!

Vill bara önska er ett Gott Nytt År!
Hoppas ni hade en fin kväll igår. Min var väldigt fin.

RSS 2.0