cheesecake-recept



Här kommer receptet på cheesecake.
Det är för 12 personer eller en "vanlig" kladdkakeform.

Det du behöver:

Botten:

12 divestivekex
75 g smör

Fyllning:

800 g Philadelphiaost
(det går även att byta ut en del av philadelphiaosten med kesella, jag änvände 600 g philadelphia och 200 gram kesella men det går bra med mindre ost och mer kesella eller lika mycket av varje, efter behag, dock bli fyllningen inte lika fyllig som med enbart philadelphiaost)
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
4 ägg

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, krossa sedan kexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa till en smulig smet.
Häll i kexblandningen i en form med löstagbar botten och platta ut den, man behöver inte trycka upp det på sidorna utan bara i botten. Ställ den kallt.
Blanda ihop philadelphiaost, socker och vaniljsocker i en bunke. Blanda sedan ner vetemjölet och saltet och blanda till en jämn smet. Ta sedan och blanda i äggen, ett i taget, och blanda sedan ihop allt till en jämn och fin smet.
När smeten är klar, häll i den i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i en timme.
Ta ut och ställ den så att den svalna.
Serverka gärna mer glass eller frukt.

Man kan även riva i apelsin eller citron skal i fyllningen och kanske lite saft från frukten också om man vill göra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0