havre och rågfrallor med linfrön och aprikoser
Bakade lite bröd. Ett råg - och fiberhavregryns bröd med linfrön och aprikoser. Men det går ju bra och ta vilken mjölsort man vill och vad man vill ha i brödet också för den delen. Jag brukar blanda hejvilt.
Detta behöver du.
4 dl vatten
50 gram jäst
4 msk olja
1-2 tsk salt
10-12 dl mjöl av önskad sort. (Idag blandade jag råg och vete och fiberhavre).
Blanda vatten, jäst och olja i en skål.
I med råg, vetemjöl och havre.
Och så blanda, blanda, blanda.
Häll i linfrön och aprikoser efter behag och blanda allt till en deg.
Degen kan sedan jäsa i 15 minuter, men det går även bra att baka ut den till små bullar direkt.
För sen ska de jäsa en gång till, ca 15-20 minuter.
Och sen ska de gräddas i ca 8-12 minuter. Ugnen ska vara på 250 grader.
Jag har ett paket torkad aprikos hemma som jag aldrig gör något med, så jag ska nog baka bröd ikväll! Måste funka att lägga i lite solrosfrön också väl? Kan ju hacka till dem lite eller något.. Ditt recept är ju skitsimpelt så det är ju kul att experimentera lite! TACK för tipset=)
Mitt bröd blev supermumsigt!! Emil gillade dock inte att ha aprikos i (too bad! mer till mig!).. pusskram